Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonooka30

kto zaczyna ze mną 27.02.2009?/ NOWA JA - NOWE MY !

Polecane posty

Gość jabluszko
dziewczyny gdzie wy jestescie??:(

Gość kokosimooo
ja jestem :) powaznie zastanawiam sie nad przejsciem z kopenhaskiej na jakas lekka diete- podobna jak Ty masz zielonooka bo juz nie wytrzymuje a jestem szczupla. Waze ok. 63 kg przy 178 cm i teraz chyba czas na cwiczenia i zdrowa diete a nie katowanie sie glodzeniem :)

a jak twoja dietka dzisiaj ... u mnie lekka redukcja muszę jeść pięc posiłków a nie trzy ! ha jak dla mnie lepiej nie bede się głodziła a więc dzisiaj 1/2 bułki z dżemem, 1 kromka chleba razowego ze szczypiorkiem , ogórkiem i rzodkiewką galaretka z owocami ( banan, pomarancza ) dokładniej łyżka galaretki pół kubka maślanki z musli rybka sola duszona , warzywa - marchewka, pora i ogórek kiszony jajko i brokula generalnie wegle jadam do południa po południu tylko białkowe pokramy. A jak ćwiczysz jabluszko rano wieczorem. Ja stosuje taka zasade jak wstaje najpierw sniadanko weglowodanowe , potem po godzince ćwiczenia. pije w godzinnych odstępach od posiłków ... Najgorsze jest tylko to że wstać muszę tak aby to wszytsko czasowo grało przed pracą ha ha ha ale mam moblizację więc jest dobrze!!!!!!

kokosimoo To ty nie masz zbednych kilogramów, rozumiem że zalezy ci na tym aby zyskać sylwetkę !!!!!!! tłuszczyk na miesnie zamienić Ja jestem na diecie niełaczenia , coraz bardziej zapoznaje się z jej zasadami . Pierwsze trzy dni trochę za mało jadłam muszę jesc koniecznie 5 posiłków !!!!!! wegle rano bialko od południa! zobaczymy ale zaparłam się... zachęcam jakoś zupełnie inaczej się czuje, nie pję kawy od dwóch dni a ja piłam po 4 dziennie !!!!!! a radzisz sobie na kopenhaskiej , schudłaś ?

kokosimoo a w sumie 63 kilo/178 tak się zastanawiam ! Ty chyba nie musisz się odchudzac, a juz na pewno katować kopenhaska !!!!

Gość kokosimooo
hmm no wlasnie sama juz nie wiem... moim glownym problemem sa uda, bo przez ten tydzien na kopenhaskiej ten tluszczyk, ktory chcialam zgubic z brzucha, ramion i boczkow zszedl. Mysle, ze czas na racjonalne odzywianie sie i duzo ruchu a od jutra koniec z kopenhaska :) Tez przejde na nielaczenia zielonooka, wydaje mi sie najbardziej odpowiednia, ale ja narazie 3 posilki dziennie bo na bank po kopenhaskiej nie dam rady az 5, mam skurczony zoladek. A co do cwiczen- z pewnoscia chce zaczac biegac i robie brzuszki, pojde tez chyba na silownie bo lubie. Najwiecej jednak musze zgubic tluszczyku na udach a to niestety problem :| brzuch to dla mnie pikus, tydzien brzuszkow i mam plaski- jakos szybko na mnie dzialaja.

kokosimoo te 5 posiłków na zasadzie śniadanie obiad kolacja i dwie przekąski drobne , ja już się przeknałam to chodzi o przemiane matreii! JAk masz za duże przerwy to spowalniasz przemiane materii !!!!! Tymbardziej jak jesteś po kopenhaskiej zaczniesz jeść 5 posiłków ( trzy i dwie przekaski - drugie śniadanie i podwieczorek ) stosować się do zasad niełaczenia i do tego zasosujesz jakieć ciwczenia na uda i będziesz super zadowolona ! Po kopenhaskiej sobie teraz spowolnisz przemiane materii z trzema posiłkami ! Pomyśl o tym poczytaj !

Gość jabluszko
o fajnie ze jestescie;D mnie jakas handra lapie czy cos... mam jakis zly humor dzisiaj, nie wiem czemu, chodze zla jak osa;/ z moja dieta wszystko dobrze, trzymam sie ostro, wpadek nie ma, cwicze;D zielonooka... ja cwicze wieczorem, codziennie musze wstawac o 6.30 wiec jakbym jeszcze miala godzine cwiczyc to masakra!5.30 pobudka!!!najpierw krece sobie hula hop przez 30min, pozniej pol godz jakichs cwiczen na nogi, brzuch i 10-15min rowerka w powietrzu. robi sie juz powoli cieplutko i mysle ze moze od nastepnego tygodnia zaczne biegac:) znacie moze jakies dobre cwiczenia na nogi??dla mnie nogi i boczki to najwieksza udreka!boczki zlikwiiduje hula hopem, tylko jeszcze te nogi...;/ kokosimo... przy tej wadze nie mecz sie z kopenhaske bo niewiele na niej schudniesz!lepiej cwicz i ogranicz jedzonko, jedz zdrowo i efekt bedzie napewno;)

Gość kokosimooo
jabluszko i zielonooka- dzieki :) Wychodze wlansie na kawe z przyjaciolka, jak wroce to poczytam wiecej o diecie nielaczenia i postaram sie te 5 malych posilkow :) Dzis odstawilam kopenhaska, zjadlam malo ale to na co mialam ochote, bez szalenstw oczywiscie- zero slodyczy, smazonego itd ale zjadlam cos totalnie sprzecznego z dieta nielaczenia- kilka malych pierogow z miesem, bez tluszczy ani niczego, tylko ugotowanych ale na to wlasnie mialam ochote i stwierdzilam, ze raz w tyg. mozna sobie zrobic taki dzien :) Dzis wieczorem poczytam wiecej na ten temat, bo juz wiele zapomnialam i zaczne sie stosowac do tych zasad :) niemniej jednak Zielonooka- jeslibys wynalazla jakas ciekawa informacje nt. tej diety, jakas ciekawostke czy fajny przepis lub wymyslila danie to prosze- napisz o tym tutaj :)

dziewczyny ja też mam dzisiaj jakąs totalnie wielką chandrę !koszmar! kawa mi nawet nie pomgła ! a tak w ogóle dziewczynki fajnie że jesteście kokosimoo bardzo proszę informację GRUPA NEUTRALNA 1. Tłuszcze Masła, oleje, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, olej sezamowy należą do grupy neutralnej. Wystrzegaj się przetworzonych tłuszczy, takich jak margaryna, czy inne tłuszcze do smarowania chleba. Unikaj także białych tłuszczów, takich jak smalec. 2. Produkty na bazie zsiadłego mleka Kwaśną śmietanę, zsiadłe mleko, maślankę zaliczamy do grupy neutralnej. 3. Śmietana Chudą śmietanę, bitą śmietanę i tłustą śmietanę zaliczamy do grupy neutralnej. 4. Kremowy ser Mascarpone należy do grupy neutralnej 5. Warzywa Wszystkie zielone, żółte i czerwone warzywa, takie jak szparagi, bakłażany, buraki, brokuły, brukselka, kapusta (wszystkie jej odmiany), marchew, kalafior, seler, seler naciowy, cukinia, kalarepa, pory, grzyby, cebula, pasternak, zielony groszek, fasola żółta i zielona szparagowa, szpinak, brukiew i rzepa zaliczamy do grupy neutralnej. 6. Zielenina Awokado, cykorię, rzeżuchę, ogórek, czosnek, sałatę(wszystkie jej odmiany), oliwki, papryki, rzodkiewkę, dymki, kiełki, świeże pomidory zaliczamy do grupy neutralnej. 7. Zioła i przyprawy Wszystkie zioła, zarówno te świeże, jak i suszone, wszystkie przyprawy, takie jak ziarna każdego pieprzu, curry itp. a także słodkie przyprawy, takie jak cynamon czy gałka muszkatołowa należą do grupy neutralnej. To dotyczy także startych skórek z cytrusów, łusek wanilii, aromatu waniliowego, drożdży i warzywnych kostek rosołowych. 8. Orzechy i ziarna Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzech kokosowy, migdały, mak, pestki słonecznika i ziarna sezamu należą do grupy neutralnej. Wystrzegaj się orzeszków ziemnych. 9. Żółtko Jajka w całości należą do grupy białkowej. Unikaj surowego białka. 10. Herbaty ziołowe Wystrzegaj się herbaty, kawy, kakao. Jeśli pijesz herbatę albo kawę, to niech będą one bezkofeinowe. Najlepiej dodawaj do nich śmietankę. 11. Środki zagęszczające Żelatynę zaliczamy do grupy neutralnej. 1. Unikaj wędzonych produktów spożywczych i przetworzonego mięsa. 2. Owoce, które jesz, powinny byś surowe i dojrzałe. Łącz owoce zawierające kwasy owocowe z białkami, a owoce słodkie, takie jak banany z węglowodanami. Możesz także potraktować owoc jako przekąskę między posiłkami. Od czasu do czasu możesz zjeść gotowane lub suszone owoce i banany. 3. Najlepiej rób sobie czterogodzinne przerwy między posiłkami i nie jedz przekąsek, jeśli nie jesteś naprawdę głodna! 4. Byłoby doskonale, gdybyś wypijała szklankę gorącej albo zimnej wody mineralnej z kawałkiem cytryny na rozpoczęcie i zakończenie każdego dnia. 5. Najlepiej nie pij podczas posiłku. Kiedy jesz, musisz przeżuwać i przełykać jak najwięcej śliny, a popijanie jedynie hamuje obie te czynności. Jeśli jednak musisz piś do posiłku, niech to będzie woda mineralna. Jeśli masz ochotę na alkohol, wybierz wino do posiłków białkowych, a piwo do posiłków bogatych w węglowodany i nie przesadzaj z ilością!!! 6. Rano jedz dużo owoców z grupy białkowej, a po południu owoce z grupy węglowodanów. 7. Pij mnóstwo wody mineralnej. 8. Ograniczaj tłuszcze. 9. Uzupełniaj dietę warzywami i sałatkami z grupy neutralnej. 10. Nie obtaczaj produktów bogatych w białko w bułce tartej. Zastąp ją np. sezamem. 11. NALEŻY UNIKAĆ: -owoce: borówki, śliwki, rabarbar -orzeszki ziemne -wieprzowina i produkty na bazie wieprzowiny -przetworzone tłuszcze, np. margaryna -surowe białko jaja -surowe mięso -majonez -biały ryż -produkty wędzone i konserwowane 12. Nie ma znaczenia kolejność potraw w ciągu dnia. Ważne, żeby zachować odpowiednie proporcje pomiędzy posiłkami węglowodanowymi, białkowymi i neutralnymi (zjadać codziennie jeden posiłek białkowy, jeden węglowodanowy, jeden neutralny+ ewentualne przekąski) GRUPA BIAŁKOWA: 1. Ryby i owoce morza Wszystkie rodzaje ryb, takie jak dorsz, flądra, łosoś, tuńczyk, makrela, śledź,pstrąg należą do grupy białkowej podobnie jak wszystkie owoce morza, takie jak krewetki, małże, homary i kraby. Można je przygotowywać w dowolny sposób i jeść w każdej postaci. Wystrzegaj się ryby wędzonej. 2. Mięso Wszystkie rodzaje mięsa należą do grupy białkowej. Można je przygotowywać w dowolny sposób i jeść w każdej postaci. Wystrzegaj się wieprzowiny, kiełbasek i konserw mięsnych Wystrzegaj się także surowego mięsa np. tatara 3. Mleko i produkty mleczne Mleko z dowolną zawartością tłuszczu, jogurt, biały ser homogenizowany i twaróg należą do grupy białkowej Śmietana należy do grupy neutralnej. Mleko najlepiej łączyć z owocami. Nie należy podawać go do mięsa. 4. Jajka Same żółtka należą do grupy neutralnej. Wystrzegaj się surowego białka. 5. Ser Wszystkie rodzaje twardego sera, takiego jak parmezan, ementaler, cheddar i miękkie sery, takie jak brie, camembert czy mozarella należą do grupy białkowej. To dotyczy także serka wiejskiego, twarogu i serków topionych o dowolnej zawartości tłuszczu. Ser mascarpone zawiera bardzo dużo tłuszczu a niewiele białka, dlatego zalicza się go do grupy neutralnej. Najlepiej sprawdzać na opakowaniu: powinien zawierać ok. 5% białka. Jeśli masz wątpliwości dotyczące jakiegoś gatunku sera i nie jesteś pewna, do jakiej należy grupy, zaklasyfikuj go do grupy białkowej. 6. Pomidory gotowane albo z puszki Świeże pomidory należą do grupy neutralnej. 7. Owoce jagodowe i drobne owoce Jeżyny, czarne jagody, agrest, maliny, truskawki należą do grupy białkowej. 8. Cytrusy Pomarańcze, mandarynki, klementynki, grejfruty, limonki, cytryny należą do grupy białkowej. 9. Twarde owoce Jabłka, chrupiące gruszki i ananasy należą do grupy białkowej. Wystrzegaj się rabarbaru. 10. Owoce egzotyczne Kiwi, liczi, mango, granat należą do grupy białkowej. Banany, bardzo słodkie papaje i gruszki, figi, daktyle i rodzynki należą do grupy węglowodanów. 11. Owoce z pestką Brzoskwinie, czereśnie, kwaśne winogrona, morele i nektarynki należą do grupy białkowej. Nie gotuj tych owoców. Zjadaj je na surowo. Wystrzegaj się śliwek. 12. Napoje owocowe Wszystkie napoje na bazie owoców, takie jak herbaty owocowe, soki owocowe, białe, czerwone, różowe i musujące wino należą do grupy białkowej. 13. Wszystkie produkty sojowe należą do grupy białkowej. GRUPA WĘGLOWODANÓW 1. Zboża i wszystkie produkty zbożowe Kukurydza, proso, gryka, ryż, chleb ciasta i ciastka, makaron, wszystkie kasze Wystrzegaj się rafinowanej białej mąki i produktów z białej mąki, takich jak chleb, makaron, ciasta, ciastka 2. Posypki na bazie skrobi Najbardziej tuczące produkty spożywcze, takie jak mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, chleb świętojański należą do grupy węglowodanów. Wystrzegaj się kakao. 3. Owoce bez kwasów owocowych Banany, daktyle, figi, bardzo słodkie winogrona, bardzo dojrzałe gruszki i śliwki należą do grupy węglowodanów. 4. Suszone owoce Rodzynki, daktyle, figi, banany, gruszki i śliwki (nie należy ich jeść zbyt często!) należą do grupy węglowodanów. Suszone morele, jabłka i ananasy należą do grupy białkowej. 5. Warzywa zawierające skrobię Karczochy, ziemniaki, dynię, kabaczka, kukurydzę zaliczamy do grupy węglowodanów. 6. Piwo Jest wiele gatunków piwa, ale wszystkie mają wspólną cechę: należą do grupy węglowodanów. 7. Słodziki Miód, syrop klonowy zaliczamy do grupy węglowodanów. Wyrzekaj się rafinowanego cukru i produktów zawierających cukier, takich jak dżem, marmolada, glukoza

jabluszko Ty widzę ekspertka w tych ćwiczeniach , ja ma właśnie problem z brzuchem taką jakby dolną partią. :) i oczywiście te boczki paskudne :) powiedz hula hop na boczki takie skuteczne :) jejku ja kręciłam jakieś 10 lat temu albo lepiej ! takie duże czy małe ? tak myślę że może powinnam sobie zakupić

jak chcesz nogi to bieganie, rowerek orbitrek ...tak mi się wydaje bo ekspertem od ćwiczeń to ja nie jestem!

Gość jabluszko
oj ja ekspertka nie jestem... w wakacje duzo cwiczylam, mialam takie rozne cwiczonka, na rowerku jezdzilam a teraz postanowilam wziac sie za siebie i znow cwicze ale juz nie tak dlugo jak w wakacje, jakos tak mi sie nie chce, no ale zawsze ponad godzina cwiczen mi wychodzi wiec jest ok:) mam nadzieje ze pogoda sie nie popsuje i od poniedzialku zaczne biegac;D co do hula hop to na poczatku nie potrafilam krecic ale szybko sie nauczylam. ja mam takie o srednicy 90cm i nasypalam tam kaszy zeby bylo ciezkie, w ciagu pol godz krecenia max 3 razy mi moze spadnie;D a na boczki jest super;D

Gość kokosimooo
Dziewki wielkie za pomoc Dziewczyny! kurcze ale jestem w szoku np. ze kawa i herbata sa raczej zakazane. Ciagle czytalam, ze kofeina pomaga w spalaniu tluszczu itd.... Czy przetworzone mieso oznacza wszystkie wedliny? bo tego wlasnie trzeba unikac... Nie mozna borówek i wedzonego łososia buuu :( Ja tez zaczynam biegac, jutro ide kupic nowe spodnie do biegania, zeby mi sie bardziej chcialo :) Hula Hop krecilam w tamtym roku- tez na poczatku mialam problem ale po 2 dniach juz hulalam niezle- na allegro lub w sklepach sportowych sa takie specjalne hula hop dla doroslych- duze, ciezkie i z wypustkami, ktore przy okazji masuja brzuch- te w normalnych sklepach niby dla dzieci sa zbyt lekkie lub zbyt male- ale tak jak napisala jabluszko- mozna kupic najwieksze i wsypac ryz :) ja tak zrobilam rok temu. Kurcze ja wlasnie z brzuchem mam najmniejszy problem, moge Wam nawet jakos wstawic tu zdjecie jak to u mnie wyglada- najgorzej uda :O mam nadzieje, ze bieganie je wyszczupli, kurde no najlepszy bylby basen- musze o tym pomyslec, ale wydaje mi sie, ze ja tak kiepsko plywam, ze masakra :D No i musze wreszcie dorwac gdzies wage! Ja jakos sie boje tego pieczywa jesc dziewczyny... nie wiem :| mi sie wydaje, ze ono jest wielu rzeczom winne, choc nie chce popadac w paranoje... Choc sniadanie ciezko wykombinowac bez pieczywa z drugiej strony... Rok temu robilam tez 6 Weidera, ale nie wytrwalam do konca- super cwiczenia, bardzo meczace ale dajace satysfakcje i efekty jesli sie nie ma za duzo tluszczu na brzuszku to miesnie zaczynaja byc widoczne naprawde. Zamierzam do tego powrocic za kilka dni, moze ktoras by zaczela ze mna??

a co do kawy i herbaty to ja piję czerwoną, zieloną a kawe czarną bez cukru ale znacznie mniej. Wcześniej piłam po kilka kaw dziennie, teraz albo wcale albo jedną. Zresztą wiele dziewczyn, które odchudzały się na dieie niełaczenia kawe i herbate piły. Zresztą ja wyznajed taką zasadę że to nie dieta a sposób zycia !!! I tak to traktuje. A co do tej oponki, to własnie mój najwiekszy problme. Własnie piszesz o hula takich specjalnych, no chyba właśnie super! Muszę sobie chyba sprawić, tylko czy ja będę kręcić...ale dla mojej fałdki na brzuchu ...aaaaa jakiej fałdki opony powinnam napisać !!!!! zrobię wszystko!

Gość kokosimooo
No te specjalne hula hop wydaja sie super, tylko neistety dosyc drogie- ok. 100zl, ale mysle, ze warto, jesli jest sie pewnym, ze ebdzie sie z niego korzystalo. Ja bede duzo biegala i duzo sie rozciagala- to najlepsze, co w tej chwili moge zrobic dla wysmuklenia nóg.. Rowerek w moim przypadku rozbudowuje miesnie i sie go boje :P To moj brzucholec:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55669e3a0c0faa18.html :P

Gość jaluszko
kokosimoo jak ja bym chciala miec taki brzuch:( jeszcze w pazdzierniku taki mialam ale coz... zaniedbalam;/ musze wrocic do dawnej sylwetki!!!tez planuje zaczac 6weidera jutro lub pojutrze, to zalezy od mojej wspollokatorki bo z nia bede robic:) dziewczyny ja nie potrafie nie pic kawy!codziennie pije ze 3-4 takie 3w1 ;/ zielonooka ja naprawde polecam hula hop!teraz ostro sie zawzielam i codziennie krece 30min, bola mnie miesnie brzucha wiec na brzuch tez dziala, boczki juz mam troche mniejsze, jeszcze troche i efekt napewno niezly bedzie;D kurde glodna jestem troche;/ ide pocwiczyc;D a co do pieczywa to ja nie jem wogole, teraz juz sie odzwyczailam i jak raz zjadlam kromke chleba to czulam ze mi tak ciezko w zoladku... na sniadanie jem zazwyczaj owsianke lub serek wiejski

Gość jabluszko
to wyzej to ja:)

kokosimoo no no...w sumie nie wiem po co Ty się katujesz.... :) takiego brzucha to tylko pozazdrościć...super !!!!! teraz tylko racjonalne odzywianie się jest tobie potzrebne a i ćwiczenia tego nikty nie bedze za dużo jabluszko masz racje z tym hula ...musze sobie kupić :):):):):):)

Gość kokosimooo
ehh dziewczyny dzieki, ale od pasa w dol jest juz ze mna gorzej, naprade.. To wlasciwie az nieproporcjonalnie wyglada, poz tym schudnac jeszcze z 4kg by mi sie przydalo. A jak stoje to moj brzuch wyglada wlasnie tak, natomiast jak usiade jest lekka oponka- to juz nie to co kiedys. Juz dzis po 1 dniu bez kopenhaskiej wydaje mi sie jakbym przytyla :O masakra. Sorry, ze tak pesymistycznie ale w tej sekundzie jakos kiepsko widze to moje odchudzanie i boje sie, ze wyjdzie jak zwykle :(

dziewczyny jak wam idzie ja dziś troche mocno zabiegana byłam ale melduje menu S: dwiek kromki razowe ze szczypiorkiem , pomidorem i papryką IIS pół kubeczka maslanki z płatkami owsianymi ..., ale ja się chyba do tych owsianek nie przekonam obiad : udko pieczone w folii z brokułami z wody kolacja : zapiekana w jajkach rybka w sezamie z natką pietruszki i szczypiorkiem, do tego sałatka grecka ( bardzo mała porcja - mały trójkącik - normalnie jakoś nie mogłam w siebie wcisnąc nic )

Gość jabluszko
hej dziewczyny!u mnie z dietka srednio;/ tzn niby trzymam sie jej ale wczoraj mialam mala wpadke...bylam caly dzien na uczelni a nie naszykowalam sobie zadnego jedzenia i jedyne co moglam zjesc to salatka w naszym barku, niestety nie byla zgodna z dieta nielaczenia(kurczak, kukurydza, ryz, majonez!!! i ananas) no ale co poradzic, sporo wczoraj pocwiczylam wiec mysle ze spalilam to!dzis juz sie przygotowalam bo znow do wieczora na uczelni wiec wpadki nie bedzie:) laski hula hop daje cuda!!!;D po 3dniach krecenia po 30min 1,5cm w talii mniej(mierzylam sie w niedziele i srode rano) milego dnia!!!

Gość kokosimooo
wow jabluszko super!!!! :D az mi sie wierzyc nie chce! 3 dni i 1,5 cm :D superowo! Ja dzis bylam z przyjaciolmi na obiedzie- jadlamkilka rodzajow salatek i bylo ok ale na koniec porcja sernika ehh :P Ale jem duzo duzo mniej niz jeszcze miesiac temu, niesamowicie mi sie skurczyl zoladek po tej kopenhaskiej :) kupuje hula hop w takim razie :D

jabluszko super widze że hula hop zdaje egzamin...ja czekam na przesyłke !!!!!!! ANIONOWE POJEDYNCZE!!!!! mam nadzieję że bedą centymetry leciały...! a co do wpadki kochana nie przesadzaj raz na jakiś czas może się zdarzyć... wazne że ćwiczysz :):) kokosimoo poćwicze na tym anionowym to zdam relację ...czekam na przesyłkę z niecierpliwością :)

Gość jabluszko
hej dziewczyny!jak wam dzisiaj dzien minal?? ja mam dzis strasznie zly humor, sprawy osobiste mi sie pokomplikowaly i jest mi bardzo zle a do tego jeszcze mam wyrzuty sumienia bo postanowilam dzis wrocic do domu(tu zawsze sie uspokajam a zajec jutro nie mam) i czekajac na autobus poszlam do cukierni i kupilam spore ciacho zeby poprawic sobie humor!oczywiscie humoru sobie nie poprawilam i tylko zla jestem na siebie ze to ciacho zjadlam;/ a poza tym to dzis malutko zjadlam(jakies 500kcal) bo jakos nie mialam ochoty na nic. mi chyba tez sie ogolnie zoladek kurczy bo coraz mniej jem:) no i nie jest juz dla mnie czyms trudnym nie jedzenie po 18!!;D ide zaraz pocwiczyc a hula hop jest swietne po prostu!nie bylo mnie w domu od niedzieli a mama zauwarzyla ze mam mniejsze boczki!;D no i centymetr nie klamie;) musze sie pozbierac, przemyslec wszystko i dalej dietkowac bez wpadek ale ja zawsze tak mam ze jak jest mi zle to jem cos slodkiego;/ glupie podejscie, wiem ale tak juz mam...:( ale obiecuje sobie ze to juz ostatni raz!!!