Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka2510

po ilu dniach od zapłodnienia wzrasta temperatura ???

Polecane posty

Gość malinka2510

i gdzie najlepiej mierzyc bo z tego co wiem to np. normalna temperatura w ustach to 37.00 ale moge sie mylic

Gość malinka2510
dodam jeszcze ze ostatnie przytulanki byly 3 dni temu a przed ostatnie 6 dni wczesniej

Temperatura wzrasta zaraz po zapłodnieniu (ale moge si emylic) i jesli bedzie utrzymywala sie po spodziewanjem miejsiaczce moze oznaczac ciążę. najlepiej mierzyc ja w pochwie.Ale z tego co wiem to niektore kobiety na codzien maja 37 stopniw pochwie. najlepiej taka temperatuure mierzyc rano o stałej porze nie ruszajac sie z łozka. ja mierze codziennie pod pacha i według niej tez wiem keidy mam dostac okres lub czy to moze byc ciaza.

Temperatura wzrasta zawsze po owulacji - NIEZALEŻNIE od zapłodnienia.Nie ma czegoś takiego jak stała temperatura, każda kobieta ma inną. Nie jest ważne jak jest wysoka ale jaka jest rónica między temperaturami (przed i po wzroście).Żeby to wiedzieć, trzeba mierzyć cały cykl, jednym termometrem, w 1 miejscu przy styku z błonami, o stałej godzinie, zaraz po przebudzeniu, jeszcze przed wstaniem, po min. 3h snu, najlepiej między 4 a 8.Nie spełnienie CHOĆBY JEDNEGO w/w warunku powoduje, że wszystkie pomiary można wywalić do kosza.Gdyby było możliwe za pomocą kilku pomiarów stwierdzić, czy jest ciąża u kogoś, kto nie przestrzega zasad pomiaru, to testy ciążowe nie byłyby potrzebne.O ciąży świadczy nie wysokoś temperatur ale ich ilośc nad linią pokrywającą.

Gość malinka2510
wszytko fajnie tylko jak ma sie bardzo nieregularne miesiaczki to ciezko jest rozpoznac owulacje nawwet obserwujac śluz temperature itd u mnie okres wystepowal tylko kilka razu w ciagu roku dopiero jak zaczelam brac tabletki to mi sie uregulowal ale teraz mam przerwe od sierpnia i od tamtej pory mialam tylko raz okres :(

nieregularnosc cykli nie ma nic do rzeczyo przebyciu owu swiadczy ostatnia faza sluzowa potwierdzona wzrostem temperatury co ma prawidlowo miejsce ZAWSZE na 12-16 dni przed miesiaczkatabletki NIE reguluja okresu tylko zstepuja go krwawiniem z ostawienia,po zakonczeniu \"kuracji\" - problem wroci, bo go nie leczysz - tylko ustpiasz

Gość malinka2510
hmm masz racje ale to co ja mam zrobic jak moj lekarz nic innego mi nie przepisał a ja na własna reke biore tabletki ziolowe CASTAGNUS bo podobna sa bardzo dobre w tych sparawach i czy w mojej sytlacji moge liczyc na dzidzie ???

Malinko, czemu nie zmienisz lekarza? Nie wiem na co mozesz liczyc, bo potrzeba zrobic badania. Trzeba stwierdzic przyczyne tak dlugich cykli, moze to podwyzszona prolaktyna? Moze problemy z tarczyca? Bardzo nierozsadne byloby starac sie w takiej sytuacji, bo podwyzszona prl i niedoczynnosc tarczycy moga przyczynic sie do poronienia a dodatkowo niedoczynnosc - do uszkodzenia plodu.Wybierz sie do endokrynologa, jesli nie masz innego gina w okolicy.

Gość malinka2510
ja juz zmienialam lekarza nie raz ale wszyscy przepisywali mi tylko tabletki antykoncepcyjne mialam robione badania z krwi ale wszystko wychodzilo ok moj lekarz powiedzial ze jak bede chciala zajsc w ciaze to musze miec zastrzyki hormonalne ale ja chce sama a nie tam faszerowac sie czyms i jak narazie a moze juz staram sie od 6 mcy i skutku zadnego ale chce poczekac jeszcze

Dlatego jeszcze raz napiszę - kierunek endokrynolog.Jakie badania miałaś robione? Jakie wyniki?

Gość malinka2510
no teraz ci nie odpowiem bo to bylo 6 mcy temu nie chce sie pomylic badania mam w domu a jestem obecnie w pracy ale lekarz powiedzial ze badania sa wporzadku

Gość malinka2510
ogolnie mialam wszystko z krwi robione no i takie tam typowe badania ginekologiczne

mialas robione badania typu proby watrobowe, estradiol, czy profil hormonalny? nietety ale to ogromna riznicajak wrocisz do domu to sprawdz jakie to badania i napisztest 3 tygodnie po stosunku, zeby miec pewnosc wyniku

po owu temp podwyzszona jest zawsze, niezaleznie od ciazy

Gość malinka2510
ok dzis sprawdze i jutro dam ci znac próby watrobowe mialam na 100% robione bo to akurat pamietam a wiesz moze co moglobybyc przyczyna tak ogromnego spadku tem.

Gość malinka2510
czesc jestes moze ???

No - miałaś napisać jakie miałaś wyniki.

Gość malinka2510
mam te wyniki ale zabardzo nie moge sie w nich polapac bo to same skróty jakies

Gość malinka2510
który mam podac wynik jakim skrótem bedzie okreslony ??? bo mam tu jakies PCT, PLCR, PLT, WBC, HCT, ALAT, ASPAT DUZO TEGO JEST :(

No, czyli nie miałas podstawowego profilu hormonalnego.Miałaś robione badania konkretnie pod to, czy możesz brać tabletki - ale nie pod diagnozę CZEMU CYKLE MASZ TAK DŁUGIE.Wybierz się do endokrynologa, musisz zrobić:Między 2 a 4 dc: lh, fsh, prl, e2, dobrze byłoby tez przy okazji zrobić tsh, ft3 i ft4I to na dobry początek.Albo endokrynolog, albo kolejny ginekolog. I UPIERAJ się żeby wypisano ci skierowania na badania. One Ci się zwyczajnie nalezą przy takich zaburzeniach.

Gość malinka2510
bardzo slicznie ci dziekuje bedziemy w kontakcie pozdrawiam ;)

Zapisałam sobie ten topic do ulubionych. Jak coś - to pisz, edę zaglądać raz na jakiś czas. możesz też pisać na maila (obok mojego nicka) - tylko najpierw wytnij WYTNIJTO :)

Gość mariposita
hej mam pytanie mam 30 dniowe cykle kilka dni po owulacji zanotowalam spadek temperatury ale nieznaczny teraz natomiast mam ja juz od kilku dni na poziomie 37 lub 37,3 czy to moze swiadczyc o ciazy?dodam jeszcze ze do okresu brakuje mi 8 dni i ze moje piersi staly sie bardzo wrazliwe?kiedy moge ewentualnie wykonac test? i czy powinnam miec jakis wyrazisty sluz jesli to ciaza?ba prosze o odp!!!pozdrawiam

Gość Karolina0191
Dnia 3.09.2010 o 07:01, Gość mariposita napisał:

hej mam pytanie mam 30 dniowe cykle kilka dni po owulacji zanotowalam spadek temperatury ale nieznaczny teraz natomiast mam ja juz od kilku dni na poziomie 37 lub 37,3 czy to moze swiadczyc o ciazy?dodam jeszcze ze do okresu brakuje mi 8 dni i ze moje piersi staly sie bardzo wrazliwe?kiedy moge ewentualnie wykonac test? i czy powinnam miec jakis wyrazisty sluz jesli to ciaza?ba prosze o odp!!!pozdrawiam

Wiesz co najlepiej jeszcze poczekać z testem kilka dni na razie nie pij i nie pal jeżeli to robisz bardzo możliwe że to ciąża 🙂 oby tak było