Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smartass

trądzik

Polecane posty

Gość smartass

zmagam się z nim od trzech lat. próbowałam tych wszystkich maści i tym podobnych, ale NIC nie pomaga.. szukam więc jakiś sprawdzonych sposobów.. macie takowe? z góry dzięki.

Gość gfgfgf
A próbowałaś Roaccutane? Byłaś u dermatologa?

Gość smartass
nie i nie. czytałam dużo niepochlebnych opinii na temat tego leku. a dermatolog.. zapisze mi tabletki i kiedy je odstawie, to trądzik powróci ze zdwojoną siłą :/ chodziło mi bardziej o domowe sposoby.

Gość podaj dalej
domowymi sposobami tradziku nie wyleczysz. To jest choroba i wymaga leczenia od wewnatrz... Chyba, że mówisz o paru wykiwtach na miesiąc...

Gość smartass
hehe. nie jestem z tych nastolatek, które po jednym pryszczu biegną do lekarza.. :] mam silny trądzik i zmagam się z nim od paru dobrych pryszczy. zaczepie się wszystkiego, co je zlikwiduje.

Gość gfgfgf
To idź do demratologa.

Gość podaj dalej
wiec jesli masz silny tradzik to watpie, ze domowy sposob pomoze (wiem z doswiadczenia). Moze oczywiscie złagodzić, ale raczej nie wyleczy... Wypryski sa tylko objawami... Najważniejsze, aby wyleczyc przyczynę. Warto szukać dobrego dermatologa, ktory naprawdę się zna na rzeczy

Gość podaj dalej
ja już z moim wygrałam. Mogę ci jedynie polecic z domowych sposobów maseczke z drozdzy/picie drozdzy, picie ziółek, mycie buzi mydlem naturalnym, nawilzanie, ale nie kremami tylko czyms naturalnym, co niezapycha. Polecam zajrzec na strone www.mazidla.com badz biochemiaurody i zainteresowac sie hydrolatami (oczarowy ) i jakims olejem zimnotloczonym, zeby dodatkowo nie zapychac buzi... A wiadomo, że nawilzenie to podstawa!

Gość smartass
wielkie dzięki :)

Gość gfgfgf
Ja stosowałam domowe (od środka i od zewnątrz) sposoby pół roku. Poprawa minimalna. Dopiero wizyta u dobrego dermatologa zlikwidowała mój problem. No ale każdy organizm jest inny.