Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaa55

Wypadające włosy

Polecane posty

Gość olaaa55

Mam 16 lat. Nagminnie wypadają mi od ponad pół roku włosy. Mam już widoczne przerzedzenia. Bardzo źle się z tym czuję. Brałam już capivit, witaminy. Nie jadam zbyt dużo mięsa, ale myślałam, ze zażywanie witaminy dostarcza mi potrzebnych składników. Codziennie myje głowę, bo mam mocno przetłuszczające się włosy i mam lekki łupież. Założyłam ten topic, bo mam nadzieje na rade i opinie bardziej doświadczonych kobiet. Pozdrawiam.

ja myłam włosy szamponem i odzywką firmy klorane dostępną w aptece, z chininą. smarowałam tez naftą oczyszczona ale najlepiej iść do lekarza

Gość olaaa55
Dziękuję. Tez tak myślałam, że powinnam pojsc do lekarza, choć miałam nadzieje, ze może jakim "domowym"sposobem sobie z tym poradzę. A i gratuluje zostania mama :)

Gość a-paszka
hej!! mialam tez problem z wypadajacymi wlosami. z obserwacji wnioskuje,ze spowodowane bylo to stresem i nienajlepsza dieta- gduy zaczynal sie rok akademicki zacyznaly sie problemy. moje rady!!: odzwywiaj sie zdrowo - duzo wazyw i owoców, orzechy pestki wszelkiego rodzaju, koniecznie ciemne pieczywo, musli. Ryby, oleje-oliwa oliwek do salatki, oliwki, nawet popij sobie co jakis czas lyzke oleju Kujawskiego ;) mieso koniecznie- podobno Fe (żelazo) jest glownym pierwiastkiem odpowiadajacym za stan wlosow! jaja. stez sie kawy i herbaty bo one wyplukuja żelazo. witaminy - u mnie najkepiej i chyba jedynie sprawdza sie Mertz special szampn - Vichy zmaniajacy (czerwona etykietka) tabletki - Inneov - naprawde rewelacja wcieranie we wlosy - kolson (chyba 0,5% dostepny bez recepty) domowe sposoby - wcierac po umyciu zółto jaj we wlosy i potem splukiwac naparem z miety. Naprawde, to wsyzstko mi pomoglo i uwolnilo mnie od wypadajacych wlosow. co jakis czas - np. co 3 miesiace powtarzam kuracje Innneov przez 3 miesiace. moje wlosy dzieki temu staly sie lsniace puszyszte bez lupiezu i prztestaly sie przetluszczac, wiec juz nie musze tak jak ty myc wlosow codziennie. Na efekty powrotu wlosow do formy trzeba czekac niestety pare miesiecy,ale do wakacji bedziesz juz mogla spokojnei nosic rozpsuzczone lwosy :) aha i unikaj jednak mycia ich codziennie, nie nos w mocnych kucykach i zetni do ramienia 9jezeli masz dlugie) cala te wiedze posiadam oczywiscie dizeki lekarzowi i studiom farmaceutycznym ,wiec mysle ze dobrze prawie ;) pozdrawiam :)

Gość a-paszka
* oczywiscie Lokson 0,5% ;)

Najlepsza na wypadanie włosów jest wit. PP ale jest na receptę, kup preparat do włosów z wit. PP np. Bellissima (jakoś tak się nazywa) tak poradziłam babci ma ponad 80 lat i strasznie jej wypadały od lekarstw na ciśnienie i po tych witaminkach z wit.PP jej przestały wypadać, lub idź do dermatologa i niech Ci przepisze wit.PP. Mnie pomogła.

Gość olaaa55
Dziekuje bardzo ! :) Na pewno wypróbuje. Włosy mam troszkę za ramie bo ostatnio ścinałam. Jutro pojade na zakupy i wszystko pokupuje :) mam nadzieje ze to da efekt. Pozdrawiam :)

a ja wczoraj kupilam REVALID kapsulkipo ciazy wypadaly mi wlosy garsciami .a po 2 blistrach wlosy przestaly wypadac,ODRASTALY NOWE, zagescily sie.w zeszlym miesiacu bralam belisse>beznadzieja!zero poprawy.takze z czystym sumieniem polecam kapsulki revalid.( za 2 blistry zaplacilam 10zl).

Gość a-paszka
co do witaminy PP (to kwaz nikotynowy z amidem kwasu nikotynowego) -kwas nikotynowy wystepuje wlasnie w drażetkach Mertz Special ;)

Gość olaaa55
Dzisiaj byłam na zakupach i zaczynam na początku od zmiany dietki. Rano nie jem śniadań, bo czasu za bardzo nie mam. Wiadomo szkoła. Ale postanowiłam wstawać wcześniej i jeść, bo to tez na pewno wpływa na włosy. Jeszcze raz dziękuje za wszystkie rady ! :)

kup sobie żel dermena w aptece i po myciu wcieraj w skóre głowy do tego szampon radical z apteki i mgielke radical. Myj włosy codziennie tym szamponem słabo sie pieni ale to znaczy ze ma malo szkodliwych substancji nastepnie wcieraj dermene i na koniec spryskaj włosy tym lotionem od czasu do czasu polecam odżywke WAX treatment ja tak stosuje juz kilka miesiecy i włosy nie wypadają mocno tylko kilka przy myciu ale to normalne i odrastaja mi:)

Gość olaaa55
Popróbuję wszystkiego. Bo naprawdę mam z tego powodu bardzo duże kompleksy. Dużo przerzedzeń :( Mam nadzieje, ze coś pomoże. W całym domu walają się moje włosy, na ubraniach tez ich pełno. :(

i moze kup sobie magnez do rozpuszczania i co wazne nie susz włosów suszarka no i prostownica odpada,...

kup sobie żel dermena w aptece i po myciu wcieraj w skóre głowy do tego szampon radical z apteki i mgielke radical. Myj włosy codziennie tym szamponem słabo sie pieni ale to znaczy ze ma malo szkodliwych substancji nastepnie wcieraj dermene i na koniec spryskaj włosy tym lotionem od czasu do czasu polecam odżywke WAX treatment ja tak stosuje juz kilka miesiecy i włosy nie wypadają mocno tylko kilka przy myciu ale to normalne i odrastaja mi:)

Nie susze prawie w ogóle włosów, a prostownica baaardzo sporadycznie. Myślę, ze to wszystko spowodowane złym odżywianiem, bo jest one u mnie koszmarne. Ale postaram się to zmienić. Aj chciałabym mieć takie włosy jak babki na reklamach :P

Nie susze prawie w ogóle włosów, a prostownica baaardzo sporadycznie. Myślę, ze to wszystko spowodowane złym odżywianiem, bo jest one u mnie koszmarne. Ale postaram się to zmienić. Aj chciałabym mieć takie włosy jak babki na reklamach :P

Gość KKAkksd
ja pije herbate z cynkiem- receptury natury piekne włosy skóra i paznokcie i włosy już mi nie wypadają:) po 2 tygodniach picia jak ręką odjął i na dodatek poprawiła się ich kondycja

Gość jurajska24
ja na twoim miejscu i tak poszlabym do lekarza przedewszystkim aby zrobic podstawowe badania, morfologia, zelazo, bialko. wypadanie wlosow moze wiazac sie rowniez z hormonami i tarczyca. mi masakrycznie wypadaly wlosy (podczas mycia zdarzalo sie 800 wlosow) i wiedzialam (rowniez widzialam) ze zadne domowe metody, a nawet te apteczne dostepne bez recepty mi nie pomoga. poszlam do dermatologa, dostalam plyn do wcierania w skore glowy na recepte i w koncu moje wlosy trzymaja sie

Mi aż tak bardzo nie wypadają. Fakt dość dużo, ale nie masakrycznie dużo ;p Spróbuję rad powyższych dziewczyn i jeżeli to nie poskutkuje to lecę do lekarza.

naj pierw leć do lekarza bo włosy są barometrem zdrowia możesz być poważnie chora albo to może być od stresu ale najlepsze to sa skorupki od jajek

Gość a jak jesc te skorupki
??? w jakis sposob?

Gość zle..
KKAkksd--> a jak nazywa sie ta herbata dokladnie i czy kupie ja w zwyklym sklepie?

Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. http://zdrowezywienie.w.interia.pl/ciekawostki.htm

hmm ciekawy pomysł z tymi skorupkami jajek :) Może spróbuję. W sumie warto sprobowac wszystkiego byle by był efekt. A tak apropo oglądałam wczoraj program w którym kobieta mowila, ze wypadanie włosów stało się jej obsesja. Ze wlosy juz dawno jej nie wypadaly a ona ciagajac sie za wlosy sama je wyrywala i potem wmawaila sobie ze wypadaja :P Paranoja. :)

hmm ciekawy pomysł z tymi skorupkami jajek :) Może spróbuję. W sumie warto sprobowac wszystkiego byle by był efekt. A tak apropo oglądałam wczoraj program w którym kobieta mowila, ze wypadanie włosów stało się jej obsesja. Ze wlosy juz dawno jej nie wypadaly a ona ciagajac sie za wlosy sama je wyrywala i potem wmawaila sobie ze wypadaja :P Paranoja. :)

Proszę o wiecej rad :) Zawsze to wiecej mozliwosci poprawienia jakosci moich wlosow :)

Gość Matyldas
Mni po porodzie zaczely wypadac wlosy-garsciami :( kupilam Lokson 0.5% oraz kapsulki Vitapil. Zauwazylam duza poprawe po miesiacu stosowania. Polecam :)