Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia zła rada 2009

brzydkie dzieci

Polecane posty

czy macie w rodzinie dzieci które sa ewidentnie..hmm..nieurodziwe;)? jak zachowujecie sie gdy przychodzicie w gości do rodziców takiego dziecka? chodzi mi czy kłamiecie mówiąc: ale śliczna ta wasza córunia czy się nie odzywacie wcale? najgorsze, że niektórzy oczekują jakiegoś komplementu w stronę swojego dziecka.mam taką sytuację w rodzinie-córka szwagieki jest po prostu brzydkim dzieckiem i kiedy do nich przyjeżdzamy nigdy nie wiem jak sie zachować wobec małej.wypadałoby cos miłego powiedziec, ale tekst-jaka śliczna dziewczynka lub coś w tym stylu nie przechodzi mi przez gardło...co robicie w takiej sytuacji? z ciekawości pytam;)

nikt się nie wypowie?

pogadamy jak Ty będziesz miała dziecko,Wtedy na pewno stwierdzisz,że nie ma brzydkich dzieci

Gość edfr43fr4ew
mów ze mała urosła :) albo ze jest podobna do mamy:P

Gość a co do cholery.
lepiej nic nie mówić, ale na naszej klasie wszyscy komentują obleśne, brzydkie, upasione dzieci "jaka urocza dziewczynka"

Gość tililili
ciężko powiedzieć... nawet jeśli dziecko jest ewidentnie paskudne z wyglądu ja i tak się rozpływam ale tylko pod warunkiem, że dzieciak jest fajny z charakteru, dla mnie każde rozpieszczone, rozkapryszone dziecko jest odrażające... Tylko takim kryterium sie posługuje

Gość BlackBetty
nie mozesz powiedziec, np. masz slicza sukienke ? albo fajna lalke albo cokolwiek innego ? trzeba zwracac uwage na wyglad dziecka ?? jeszcze nigdy w zyciu nie spotkalam sie z czyms takim i nigdy tez nie odnioslam wrazenia, ze rodzice oczekuja ode mnie czy kogokolwiek hymnow pochwalnych na czesc urody ich dziecka Oo

Gość a co do cholery..
i co się za mnie podszywasz ? ;) kropeczki Ci zabrakło ;)

eee nie prawda, jak widzę że dizecko brzydkie to nic nie piszę, bo i po co. Mówię tylko do jednej koleżanki jaką ma śliczną córeczkę, bo to prawda, mała jest jak jakaś malutka \'modelka z twarzy\'. :P Hmm paiętam żejak ja byłam mała to nie byłam ładna i nikt mi nic nidy nie mówił, za to moją kuzynkę wszyscy wychwalali :P źle to znosiłam :/ ale cóż obie dorosłyśmy i role się odwróciły, mną się teraz zachwycają, a na jej temat nic nie pada :P

Ja tez mam nieurodziwa dziewczynke w bliskiej rodzinie. Dziewczynka w dodatku jest rozpieszczona i wychowywana w przeswiadczeniu o swojej urodzie i wyjatkowosci niestety :( Coz,jedynaczka,oczko w glowie rodzicow. Nie jestem typem, ktory mowi dzieciom \"o,jakie sliczne...\". Normalnie rozmawiam, wole powiedziec np.\"jak ladnie sie bawisz\",itp.

to nie chodzi o to, że rodzice oczekuja hymnów pochwalnych (a może?)ale takie odnosze wrażenie, ze jak się z kimś jakiś czas nie widzimy a ten ktos ma małe dziecko (ta mała ma 2 lata) topewnie liczy że usłyszy że mała wyrosła na taką ładna dziewczynkę:O nie lubię mówić czegoś czego nie myśle a prawdy nie powiem bo w zrobiłabym przykrosc...dlatego zastanawiam się jak wy reagujecie na takie sytuacje i nie zgodzę się z tezą ze wszystkie dzieci są ładne...dzieci jak dorośli-jedne ładne inne niezbyt

Gość jak nizej
podnosze w gore

Gość dobre to
To powiedz: "ojejku, ale ty urosłaś! Ale masz śliczne włoski/oczka/ czy co tam innego (chyba coś ładnego to dziecko jednak ma?)" Albo "jaki masz fajny pokój/lalkę/ładnie rysujesz etc." Przecież masę takich pierdół możesz wymyślić.

Gość dh5
Nienawidze takich sytuacji, kiedy matka ewidentnie brzydkiego dziecka albo niemowlaka mowi do mnie "czyz nie jest on/ona sliczny/a? Jestem osoba, ktora mowi zazwsze prawde i nie bede klamac tylko po to, aby przypodobac sie jakiejs mamuscie. Juz jedna sie na mnie smiertelnie obrazila:D

Gość no wlasnie na pewno ma w sobie
cos fajnego albo z wygladu albo z charakteru. szczerze mowiac nie widzialam jeszczetakiego dziecka, ktorego nie moglsbym za cos pochwalic. kaazzde ma cos fjnego tylko trzeba to dostrzec

Mówi się, że wszystkie dzieci są śliczne, ale.... każdy ma swój gust

Gość dobre to
dh5>>>no jeśli wypaliłaś matce, że ma brzydkie dziecko, to wcale jej się nie dziwię, że się obraziła. Tym bardziej, że nawet jeśli to dziecko wielkiej urody nie jest, to matka i tak postrzega je zupełnie inaczej. Pewno ma cię teraz za wredną pindę, która celowo zrobiła jej przykrość.

Gość dh5
Nie powiedzialam, ze jej dziecko jest brzydkie. Powiedzialam, ze wierze, ze dla kazdej matki jej dziecko jest najpiekniejsze. Sorry, ale nie potrafie klamac tylko po to, aby poprawic komus samopoczucie. Zreszta to ona postawila mnie w niezrecznej sytuacji mowiac "czyz moja X nie jest sliczna". Jesli ktos oczekuje samych zachwytow nad dzieckiem, to niech po prostu na nie poczeka, a nie wymusza tak postawionym pytaniem.

ja to zawsze mowie , ze jest kochane co wcale nie mija sie z prawda ,bo kazde dziecko jest kochane przez swoich rodzicow ;)

dobry wkręt przekazy bez fazy;)

Ja uwazam, ze zawsze znajdzie sie cos ladnego w kazdym:) I mowie np ale ma sliczne wlosy, oczy, usta... Klamac nie lubie, wiec tego nie robie.

Gość michata
eh - obojetnie czy brzydkie dziecko czy ladne - kazde ma to cos. ma cos nieslychanego. moze brzydkie, ale kto wie? umie slicznie spiewac, jest bardzo madre, zabawne, silne itd? Nie ma nic gorszego niz komplementy na sile, a w kazdym mozna dostrzec cos niezwyklego.

Gość ja powiem tak
Każde dziecko jest kochane. Chce się bawić, chce być brane na ręce i jest szczęśliwe. Nigdy przychodząc do kogoś, kto ma maleńkie dziecko bym nie zwróciła uwagi na urodę malucha. I nawet gdyby było brzydkie, powiedziałabym, że jest śliczne, bo dzieci są śliczne duszą. Dziecko tego nie wie, że jest brzydkie,to zakłamani dorośli z takim podłym zachowaniem wpajają kompleksy maleńkim dzieciom, które nie wiedzą dlaczego są odtrącane.