Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielony katarek

Zielony Katarek u 10 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość Zielony katarek

Podaję Otrivin , wod morska a katar zrobił się zielony, nie ma temperatury ani kaszlu, co jeszcze mogę zrobić?

Gość pójść do lekarza
bo to zatoki

kamienną sól rozgrzej na patelni wsyp na bawełnianą lub lnianą szmatke i przykładam na zatoki czołowe, jak najczęściej

Gość Zielony katarek
Wczoraj byłam z małą u lekarza.

I co lekarz powiedział? Moja miała ostatnio katar i również dawałam jej otrivin i marimer. Po jakiś 2-3 dniach katarek zrobił się zielony i już nie taki płynny a po następnych 2 dniach przeszło wszystko całkiem. Obserwuj i udaj się na kontrole za parę dni lub gdyby coś się działo

Catarinka dzięki wielkie za taką odpowiedź, lekarz powiedział,że to gardełko zaczerwienione-psikam Tamtum verde,ale katarku tzn koloru wystraszyłam się. Mam nadzieję,ze to nic nie wróży złęgo. Zdrowia dla Was.

Gość lady of butterflies
Zielony lub zielono-żółty katar oznacza infekcje bakteryjną. Na tym etapie lekarze przeważnie dają Atecortin do noska. Bo nieleczone bakterie mogą pójść w zatoki, z zatok w uszy itp. Otrivinem i sola morska nie wyleczysz bo to tylko leki ułatwiające oddychanie a nie zwalczające bakterie. Powiem tylko, że u nas zielony katar skończył się pneumokokiem w nosie a w konsekwencji w uszach. Najgorszemu wrogowi nie życzę.