Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziubka 00000000

czy moge w ciazy sie napic piwa

Polecane posty

Gość Dziubka 00000000

mam smaka na piwo i niewiem czy mi nie zaskzodzi jedno piwo ??

Gość kitusbajdus
poczytaj sobie o FAS- płodowy zespól alkoholowy polecam szklankę wody zamiast piwa

wszystko możesz, bo kto ci zabroni? ale pomyśl o własnym dziecku bo to jemu robisz krzywdę a nie sobie

Gość Dziubka 00000000
ja rozumiem ze to moze zaszkodzic dziecku

Gość mawronka na odwyku
Alkoholowy zespół płodowy Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Płodowy zespół alkoholowy (dyzmorficzny) ICD-10 Q86.0 Alkoholowy zespół płodowy (FAS) - zespół umysłowych i fizycznych zaburzeń, które mogą wyrażać się jako opóźnienie umysłowe, dysfunkcja mózgu, anomalie rozwojowe, zaburzenia w uczeniu się i zaburzenia psychologiczne. FAS jest skutkiem działania alkoholu na płód w okresie prenatalnym. Alkohol powoduje więcej szkód w rozwijającym się płodzie niż inne substancje łącznie z marihuaną, heroiną i kokainą. Efekty mogą być groźne lub średnio nasilone i wyrażają się obniżeniem IQ, zaburzeniami uwagi i zdolności uczenia się, aż do wad serca, dysfunkcji mózgu i śmierci włącznie. Wiele dzieci doświadcza poważnych zaburzeń zachowania i funkcjonowania społecznego, które trwają całe życie. Na świat przychodzi więcej dzieci z FAS, niż z zespołem Downa. Większość przypadków pozostaje nie zdiagnozowana lub zdiagnozowana niewłaściwie. Nazwa FAS odnosi się do takiej ekspresji zespołu, w której zmiany morfologiczne są uchwytne. W przypadku braku uchwytnych zmian morfologicznych a zdiagnozowaniu zaburzeń pozasomatycznych i potwierdzeniu ich wywiadem mówimy o FAE (fetal alcohol effect).

Gość kitusbajdus
Ja nie wypiłam od 8 miesięcy chociaż mam ochotę na heinekena wielką- ale coś za coś, bez piwa nie umrę, a zastanów się jaką krzywdęmożesz zrobić dzidzulowi. Da się bez tego przeżyć. Dodatkowo mam cukrzycę ciążową i nie mogę wielu inych rzeczy- i jakoś daję radę. Trudno, wszystko da się wytrzymać.

Gość Dziubka 00000000
dobra dzieki pozostane przy soczku tak jak do tej pory

Gość kitusbajdus
No i słusznie- trzymaj się! Zdrówka dla Ciebie i Dzidzusia 🌼

Gość hehehehhehee
hahahhahahahahhhhhhhhhhhaaaa mozesz dziewczyno mozesz ku..... mac , jak nie chcesz calego pol mozesz spokojnie i kazdy lekarz Ci to powie , nie sluchaj kretynek ze zabijesz wlasne dziecko no ludzoe nie dajcie sie zwariowac, mozesz wszystko tylko z umiarem . ja zapytalam o to swojego lekarza i powiedzial mi z elepiej wypic piwo czasem niz wino bo mniej procent

Gość filiżnakaszklanka
Broń Panie Boże pić w ciąży! Nie wolno piwa, wona a nawet cukierka z alkoholem. FAS to choroba nie uleczalna, dziecko się nie rozwija jest cofnięte o połowę swojego wieku, planując ciąże najbezpieczniej jest unikać alkoholu 3 miesiące przed poczęciem. Alkohol spożywany w 1 trymestrze może spowodować : 1. bardzo poważne uszkodzenie mózgu, 2. zaburzenie prawidłowego rozwoju komórek 3. uszkodzenie ważnych organów (wątroba, nerki, serce,) 4. deformacja twarzy 5. poronienie Alkohol spożywany w 2 trymestrze może spowodować : 1. uszkodzenie ograniczone mózgu dziecka 2. poronienie zagrażające zdrowiu i życiu matki 3. uszkodzenie komórki mięśni, skóry, zębów, gruczołów, kości dziecka Alkohol spożywany w 3 trymestrze może spowodować : 1. zaburzenia w rozwoju mózgu i płuc 2. opóźnienie przyrostu wagi płodu 3. przedwczesny poród CZY TEGO CHCESZ DLA TWOJEGO DZIECKA?? MYŚLĘ ŻE NIE. nie brałam tego z internetu, byłam na szkoleniu o FAS. Pytania? Chętnie odpowiem, doradzę .