Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemniaczankaa

Usmażyłam właśnie pyszne soczyste packi ziemniaczane

Polecane posty

Gość ziemniaczankaa

Jem je ze smakiem. Zjadłam już 3 i idę po następne. Ziemniaki połaczylam z cebula, furą pieprzu, solą i z czosnkiem. Są tak zajebiste, że szok. Zazdrościta już? :classic_cool:

Gość snrx
nie jem o tej porze

Gość likto
ta..,daj jednego:

Gość snrx
a ty za gruba nie jeses?;-(

Mój kochany M poszedł ugotowć jajka na miękko, bo tylko on potrafi. Może to nie placki, ale zjem, chociaż już jadłam kolację

Gość snrx
ja nie jestem bo nie opycham sie o tej porze;-)

Gość ziemniaczankaa
Jajka też spoko. :) Ale tylko sadzone, posypane czosnkiem i bączkami :).

Gość ziemniaczankaa
Ja się muszę opychać, bo jestem baaardzo chuda. :( A jak się robi placki na słodko? Da się? Z ziemniaka? :O

Bączkami w jakim sensie...? :O:O Nie wiem czy da się na słodko, pewnie się da, ale ja placków nie jadam. Ostatnio kumpela mi powiedziała, że kasza gryczana jest pyszna z dżemem...

Gość a my też próbujemy tak
co to są bączki do posypywania jajek?????????

A marcepan można robić z fasoli... Koleżanka znalazła przepis.

Gość heheheeee
nie cierpię placów ziemniaczanych :O bleah kocham za to ryż na mleku :D naleśników też nie lubię :O ale plecki dla mnie są ochyyda :P

Gość ziemniaczankaa
bączki to taki szczypior który na wiosnę wyrasta na cebuli :O takie zielone pędy, kup teraz cebulę, wsadź ją korzonkami do wody to bączki wyrosną, takie zielone :O:O:O

A bo ja z innymi bączkami skojarzyłam :O Ja lubię polentę z płatkami kokosowymi i z dżemem.

Gość dfhsfgh
A co to są PACKI?

Gość ziemniaczankaa
to tak: około 7 kartofli zetrzeć na tarce (na małych oczkach, takich co są z boku tarki) - do tych startych kartofli dodać: 2 jajka (wbić je całe), około 3 łyżki mąki (żeby zagęścić), duża cebula drobno posiekana, ja daję około 5 ząbków czosnku posiekanego - bo uwielbiam czosnek i dużo pieprzu sól wymieszać wszystko i po łyżce stołowej wrzucać na olej na patelnie, uformować placek (lekko spłaszczyć) - na dużej patelni wychodzi około 5 placków smażyć aż zaczną się rumienić :)

Ja robię podobnie (a nawet dzisiaj jadłam ;) ), tylko cebulę trę na papkę na tych najdrobniejszych oczkach i zamiast czosnku dodaję vegety. I oczywiście jem ze śmietaną :) Mój niedoszły szwagier tak robione placki jadł z cukrem, fuj, bleeee... a raz nawet ze śliwkami z kompotu. Ohyda!

Gość a potem założysz topik
CO ZROBIĆ ZEBY SCHUDNĄĆ :O

Gość ziemniaczankaa
dobry pomysł z tym tarciem cebuli :) a topiku takiego nie założę, bo pragnę przytyć :P

Gość Anq
fuuujjjjj placki z vegeta? Kocham placki i od dawna kombinuje jak wychodza najlepsze:) trea zmam ukochany przepis, troche roboty jest ale warto. Moj przepis: Trzy ziemniaki (najlepiej te podłużne) starte na tarce z duzymi oczkami Trzy ziemniaki zmiksowane na papke Trzy ziemniaki starte na małych oczkach +jedno jajko całe + 1 zółtko 1 posiekana cebula mloda 1 starta cebula stara na papkę sól i cukier - jedna łyzeczka pieprz do smaku, jednak nie za dużo mąka - w zależności od ilosci soku w zieniakach, ale około pol do jednej szklanki margaryna i olej do smazenia mam dwie patelnie jedna z margaryna (mala ilosc), druga z olejem (wiecej), placki dosc grube, okragle (jak te mrozone) smaze na srednim ogniu z obu stron a jak juz sie usmaza ale nie beda mocno zarumienione do wrzucam na olej na chwile by sie zrobily zarumnienione i chrupiace. Sypie cukrem i...niebo w gębie:D Traz wcinam fryty domowej roboty...mniammmm