Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyytam

Czy wyrwane rzęsy odrosną? POMOCY

Polecane posty

Gość zapyytam

Przez przypadek wywalam sobie kępkę rzęs na środku oka (kilka obok siebie). Mam teraz te straszną przerwę między rzęsami. Chyba nie muszę mówic jak to wygląda :( Pytanie do Was moje drogie - czy one odrosną? Jesli tak, w jakim tempie? Moze mozna to jakos przyspieszyc? Bardzo proszę pomoc.

Gość jssfksfcs
jasne ze odrosną mojej babci do operacji obcieli rzesy i szybko urosly nie martw sie

Gość zapyytam
Z tym, ze wyrywa sie razem z cebulkami, a gdy sie obcina, to jednak cos tam zostaje. Dlatego tak sie martwie.

Gość konkorre
nie odrosną, miałam to samo :-O

odrosną ten proces trwa około 3 miesięcy, bo co 3 miesiące wypadają nam rzesy, tylko pojedynczo i nie ma szoku, a w to miejcse wyrastają nowe. gdyby to bły brwi to mogłabyś smarowac je rycyną, ale rzęsy?? raczej zostawiła bym w spokoju... bo jak dostanie ci sie coś do oka?? to nie zbyt przyjemne i mioze powodowac np. jakąś alergię...

Gość ja myślę...
że odrosną.Rzęsy tak jak włosy wypadają a za jakiś czas na ich miejscu rosną nowe.Niestety musisz trochę poczekać.

Gość zapyytam
dziekuje Wam za komentarze. Bed spogladac w lustro z nadzieja. Oj to sie w koncu naucze cierpliwosci...

Nikita gdzie te tipsy robisz? albo inaczej, z jakiego osiedla jestes, trzeba dojechac do Ciebie, czy przyjezdzasz do klientki, bo tak sobie mysle ze milo by bylo zrobic sobie szpony na weekend

zapyytam w miejscu wyrwanych rzęs namaluj czarna ( jezeli masz naturalnie ciemne rzęsy ) kredką kilka punkcików, wtedy to miejsce nie bedzie tak widoczne i przy malowaniu nie podwijaj pozostalych rzes zbyt mocno. Tez sobie kiedys wyrwalam i tez ze srodka, da sie przezyc i odrosna na 100% :)

Gość Magnoliowa
i z powodu tych 3 włosków topik założyłaś:o

Gość zapyytam
Gdyby to nie rzucalo sie w oczy i bylo niewidoczne, nie meczylabym nikogo takimi pytaniami. To chyba logiczne.

Gość gość
Oczywiście że topik przydatny :) Właśnie czytam bo córka (6 latek) wyrwała sobie sporo rzęs bo ją oko swędziało. To sie cieszę choć wolno ale odrastają

Gość gość
Jak sie z tego wyleczylas? Ja juz wyrywam tak z 3 lat i nie moge tego opanowac.

Gość Tak poważnie toooo ....:)
Pewnie, że odrosną. Debile Cię straszą, że nie odrosną, ale traktuj to z przymrużeniem oka, bo to przecież kafeteria.

Gość gość
Chodziłam do psychiatry na pogadanki,bo to przecież choroba psychiczna.Wmawiałam sobie,że chcę być piękna.Za każdą wyrwaną rzęsę dawałam sobie w twarz z całej siły.Zależało mi na wyglądzie.Dodatkowo poznałam faceta który mi się spodobał,a ja taka bezrzęsna i z mocno przerzedzonymi brwiami.Nigdy nie miałam wsparcia w rodzinie,może to dlatego miałam coś z psychiką.Tak to sobie tłumaczę.Sama pokonałam to cholerstwo.

Gość szyszulka
Wczoraj postanowilam ściągnąc przedłurzone rzesy po 3 tygodniach kosmetyczka powiedziała ze najlepsza metodą jest posmarowanie kremem i wtedy klej się rozpusci i odpadną. mówie o przedłurzanych rzesach metodą 1;1. Troche to przedobrzyłam bo drapałam klej i efekt końcowy jest straszny rzęsy mi wypadły z cebulkami !!!!!!!!!!!!!!! POMOCY ja miałam takie piękne swoje naturalne rzęsy przed zalożeniem nawet jedna kosmetyczka odmowiła mi założenie sztucznych bo była zachwycona że mam tak ładne naturalne a teraz patrze w lustro i chcemi się płakać nawet nie mogę się pomalować!!!!!!!!!!!!!!!! niech to będzie przestroga dla innych dziewczyn które chcą przedłużac rzęsy. Co ja mam robić czy to mi odrośnie jak kiedyś miałam????????

Gość anna2108
Szyszulka, MASAKRA!!!!!!!! weszlam na ten temat, bo sama mam ten problem co Ty. dokladnie w taki sam sposob potraktowalam swoje super geste i dlugie rzesy:((((((((((((( nie wiem co teraz zrobie. :(( mam nadzieje, ze jak dotychczas olejek rycynowy pomoze. a jak nie to revitlash. co sadzicie? wiem, ze pomaga na wzrost, ale czy na gestosc... ?

Gość gość
Podobno odżywka nanolash jest najlepsza, jest też ponad 3 razy tańsza niż revitalash, plus znajoma kosmetyczka powiedziała mi, że revitalash makabrycznie potrafi podrażnić oczy. Nie używałam, sama jeszcze żadnej odżywki, żeby było jasne, mówię podsumowanie tego co znalazłam w internecie i wśród opinii znajomych.

Gość gość
Osobiście jestem zadowolona z odżywki biotebal do rzęs. Ma w składzie biotynę i bimatoprost i jest w normalnej cenie. Przyspiesza wzrost rzęs i je odpowiednio odżywia.

Zapraszam już wkrótce na zakupy do Faberlic. W katalogu 15 (aktualnie 14) nowość: Aktywne serum do wzrostu rzęs. Zwiększenie ilości rzęs o 100%, zmniejszenie wypadania rzęs o 82 % i przyspieszenie wzrostu o 50%. Cena? Mniej niż 25 zł! :) Zajrzyj do mnie już teraz: faberlicslask(kropka)blogspot(kropka)com

Gość gość
Gdy miałam lat 5 wyrwałam sobie rzęsy, teraz mam 19 i mi nie odrosly :(

Gość gość
Bez paniki, rzęsy odrastają. Przecież stare nam wypadają a na ich miejsce wyrastają nowe. Czasami, w przypadku zmian hormonalnych faktycznie rzęsy potrafią nadmiernie wypadać ale spokojnie, wystarczy zainwestować w odżywkę zawierającą biotynę i bimatoprost, taką jak Biotebal xxl i jest lepiej. Rzęsy stają się mocniejsze, na miejsce starych rosną nowe i zdrowe.

Miałam podobną historię.Wyrwałam sobie zalotką prawie wszystkie rzęsy!Prawie wszystkie,zostały tylko te króciutkie których zalotka nie złapała i chyba ze 3 normalnej długości,jedna rzęsa na środku i ze 2 przy zewnętrznym kąciku.Aż mi się słabo zrobiło.No ale cóż było robić,poleciałam do apteki i kupiłam odżywkę do rzęs oraz biotynę na porost włosów.Odrosły bardzo szybko,już po 14 dniach miałam je wszystkie z powrotem:)Długie i gęste,ładniejsze niż wcześniej,Także spokojnie,rzęsy odrastają:)Doraznie można namalować kreskę na powiece,wtedy rzeczywiście takie "gołe oko"jest mniej widoczne.

Gość gość
odrosna :) to ze z cebulkami, to niewazne, bo "włos" (na glowie, na ciele, brwiach czy rzesach) tworzy mieszek wlosowy...bedzie dobrze, don't worry :)

Gość joasia25

w takich sytuacjach najlepiej radzi sobie odzywka Angel Lashes Enhancer od Magnitica Lashes 

Gość sandii

Ja długo walczyłam z tym aby odrosły... w końcu znajoma mi poleciła odżywkę z Magnitica Lashes i ona odratowała moje słabe rzęski 🙂