Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamimimimika

tytuł licencjata po dwuletnim studium- administarcja- można? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość małamimimimika

zanim mnie zwyzywacie ect. ....prosze wysłuchajcie mnie... mam pytanie.. a moze akurat ktos z was slyszał?!... otoz koncze dwuletnie studium administracji w Mszanie Dolnej (jesli cokoliwke komukowielk to mowi;) ) i mam pytanie czy znacie szkole gdzie moglabym kontynuowac moja nauke i zrobic licencjata? wiem ze istnieje cos takiego ale nie wiem gdzie.. :(

Gość kroppppka
licencjata to mozesz zrobic jak pojdziesz na studia na wyzsza uczelnie. i nie musisz miec ukonczonego zadnego studium, do studiow wystarczy matura. jednym slowem- jesli chcesz miec licencjata na tym kierunku to stracilas 2 lata na robienie tego smiesznego studium, to ci nic nie daje. nie ma takiej mozliwosci, zeby jakakolwiek uczelnia wyzsza dala ci tytul licencjata inaczej niz przez ukonczenie studiow. nie istnieje nic takiego jak np roczne czy jakiestam "studium" ( nawet nie wiem jak to nazwac), ktore da ci tytul licencjata wczesniej z racji tego, ze skonczylas jakies inne studium.

oj tez mi sie wydaje ze takie cos nie istnieje. studium to cos takiego jak szkola średnia, nic więcej.

Gość papam
No racja. Aby mieć licencjata trzeba iść na studia a nie studium. Na studium można iść nawet bez matury a na studia matura jest konieczna...więc różnica jest oczywista. Po studium nie ma wykształcenia wyższego...jest tak samo średnio jak po liceum. Więc autorko...nie masz czego kontyunuować! Albo kończysz edukację na owym studiim i masz wykształcenie średnie...albo idziesz na studia i robisz 3 lub 3,5 roku licencjata. Innej opcji na licencjata nie ma.

Gość ale głupota z tym studium
myślałam że tam już łażą tylko chłopy żeby ich do woja nie wzięli w czasie powszechnej dostępności do studiów licencjackich (zaocznych, dziennych, prywatnych, państwowycvh...) robienie studium jakiejś szkółce jest conajmniej dziwne...

Gość a ja kiedys slyszalam o takiej
opcji ze po studium 2 letnim mozna wskocyc na 2 rok studiow licencjackich ale nie wiem jak to sie ma do administracji. ktos mi kiedys opowiadal ze po 2 letnim studium finansow wskoczyl na 2 semestr finansow licencjackich

Gość a jajaja
ja rowniez slyszam ze po dwuletnim studium wlasnie administracji mozna wskoczyc 'jakby' na 3ci rok licencjata i noranie sie bronic z grupa... a gdzie to nie wiem...

Gość jest taka możliwość
moja bratowa zrobiła 2 -letnie studium medyczne (jest położną) i w zeszłym roku zrobiła roczne studia tzw. pomostowe i teraz ma tytuł licencjata (studia w kaliszu) . Teraz myśli o magisterskich. Tylko nie mam pojęcia jak to jest z administracją (i gdzie) ale poszukaj w necie napewno coś znajdziesz bo takich "pomostówek" jest coraz więcej. Pozdrawiam.

Gość ja robie roczne uzupełniające
ja robię roczne uzupełniające w instutucie turystyki WSTH w krakowie. Jestem po 2 - letnim studium turystycznym. No cóż nie jest łatwo no ale warto zrobić licencjata w rok. Polecam.

Gość matylda_23
Uczę się w łodzi - promocja zdrowia, właśnie w taki sposób. Roczne studia dla absolwentów szkół policealnych... po ukończeniu otrzymujesz tytuł licencjata. Uważam, że warto. http://www.wsth.eu/index_zdr.php?nid=73

Gość a ja robie 2 letnie studium
rachunkowosci i tez bym chciala tak wskoczyc na licencjackie. czy ktos slyszal o czyms takim ? chodzi mi glownie o poznan, bydgoszcz lub torun

Gość Chelsey
Ale fajnie. Nawet nie wiedziała,że tak można. Ja się teraz zapisałam na 2-letnie studium administracyjne, bo na studia mnie nie stać. Ale jak to będzie tylko rok, to się opłaca iść. Bo to moje wielkie marzenie, żeby mieć skończone studia.

Gość Quatka
autorko postu ... ja studiuje administarcje , własnie skonczylam licencjat i zaczynam studia magisterskie... nie ma takiej opcji abyś wskoczyła na 3 rok studiów licencjackich, a juz na pewno na kierunku jaki jest ADMINISTRACJA ... kiedys była podobno taka opcja ze np po studium związanym z wychowaniem fzycznym mozna było wskoczyc na AWF na jakichs prywatnych uczelniach ( oczywiscie były to słabe szkoły i dyplom który po nich uzyskałaś niewiele był wart) nie liczyłabym także na jakies przepisy ocen na studiach z Twojego studium choc pewnie przedmioty będą się powtarzały

Gość gość
Do "ja robie roczne uzupełniające" - i jak jest na tej uczelni? Bo zrobiłam dwa lata studium w ciągu roku (szybko z materiałem się uwinęłam, dlatego udało mi się tak zrobić) i zastanawiam się nad tą szkołą i nad instytutem turystyki właśnie

studium to jak policealna szkoła albo średnia. idź prosto na studia dzienne albo zaocznie a nie marnujesz lata studium.

Gość NieDoszłaBlondynka
Ja zrobiłam też dwa lata studium w ciągu roku, a poszłam tam po skończeniu LO i zdaniu matury. Teraz mam zaświadczenie w dłoni- które nic nie daje -tylko tyle że egzamin na technika zdaje teraz bo taką możliwość miałam. Już drugi raz nie poszłabym do tej szkoły i na to studium. Strata czasu, szkoda tylko że musiałam się na własnej skórze przekonać żeby to stwierdzić.Zapisuje się teraz na projektowanie wnętrz, po tym chociaż dyplom będę mieć :) A ta szkoła, o której piszecie WSTH daje tytuł : licencjata teologii prawosławnej w zakresie np. turystyki śródziemnomorskiej i zarządzania w turystyce - szczerze choćby ze względu na brzmienie takiego tytułu zrezygnowałam z tego pomysłu. Wolę mieć średnie i iść na coś co mnie interesuje na jakąś uczelnie choćby prywatną niż za wszelką cenę żeby mieć licencjata i wyższe pójść tam. No chyba,że kogoś interesuje taki kierunek :)

Gość kala190
czy po skończonym liceum ale bez matury mozna iść na studium 2-lenie ?

Gość gość
musisz sobie popytać w konkretnejsz szkole ktora to studium prowadzi. jedne wymagaja matury, inne nie.