Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SENIORITA26*****

WASZA WAGA W CIAZY

Polecane posty

Gość SENIORITA26*****

No wlasnie jak to wyglada u Was bo ja z wagi poczatkowej 86kg przy 176cm przytylam juz do 92kg i wciaz mam wilczy apetyt zwlaszcza wieczorem.

Gość SENIORITA26*****
ehh znowu nikt nie odp, nikt nie ma tkich problemow???

ja mam 170 i z mojej wyjsciowej wagi 70 kg tez mam dużą...na szczęście moja pani ginekolog stwierdzila,ze to wynik zlej przemiiany materi,ktorą zniszczylam sobie moimi przerwami w jedzeniu oraz z powodu braku ruchu,gdyz na początku mialam bole brzucha i zalecono mi odpoczywac ... teraz staram sie nie tyc wiecej i jezeli zastapie przegryzk wiarzywami a takze bede wiecej sie ruszala jest prawdopodobiensto,ze nie przytyje juz ani grama :P

Gość paśkaaaaaaaaa
ja też dużo i szybko tyje

Gość SENIORITA26*****
madziulkaaa w ktorym jestes miesiacu bo ja na poczatku 6

kobiety,ktore sie odchudzaly pred zajsciem w ciazy bardzziej tyją niz te,ktore nie musialy walczyc o sylwetke...

21 tydzien dokladnie a od poniedzialku zaczynam 22 juz.......i powiem Ci ze mam wagę zblizoną do Twojej,wygladam jak sumo,na szczescie idzie wiosna wiec mam nadzieje ze mi troche minie ten apetyt..

Gość SENIORITA26*****
ja najwiecej w zyciu wazylam 96 kg po katorzniczym odchudzani waga spadla mi do 80 bylo to jakies 3 lata temu ale potem przytylam to 6kg ale teraz to chyba do setki dojde bo do 20 tyg nie tylam wogole az mi lekarz uwage zwrocil ze powinnam zmienic diete bo nie tyje a ja po prostu ie mialalm apetytu . ale po 20 tyg to jak mi wrocil apetyt to szkoda gadac

przy 176 cm wzrostu i wagi sprzed ciazy 68 teraz waze 70 kg a jestem w 20 tyg ciazy. Myslalam, ze bede tyla szybko i duzo jak moja mama, ale na szczescie nie jest zle. Apetyt mam normalny, bez zadnych zachcianek, co mnie bardzo dziwi:)

wcale nie musisz przytyc do setki..jak zaczniesz wiecej chodzic i racjonalnie sie odzywiac mozesz nic nie przytyc.....nnad apetytem trzeba umiec zapanowac....

Modliszka - jeśli mogę Ci coś doradzić - uważaj na szósty i siódmy miesiąc - wtedy przybiera się najwięcej. Ja w szóstym miałam 5 kg na plusie i byłam zadowolona, potem w ciągu jednego miesiąca przybyło mi aż 9-10 kg - głównie wody, waga skakała nawet 4-5 kg w ciągu kilku dni:/

modliszka z całą pewnością jeszcze przytyjesz. Owszem, jeśli będziesz uważać to mało ale przecież same wody płodowe ile ważą...no i waga dziecka powiedzmy koło 2 czy 3 kg jest pod koniec ciąży (niech będzie 8, 9 miesiąc) więc byłoby to fizycznie niemożliwe nic prawie nie przytyć. No chyba że ktoś się odchudza w ciąży ale to już nienormalne. Poza tym zawsze...chociazby minimalnie puchną stopy czy nawet nogi całe, powiększa się biust...nosz przecież wszystko to coś waży. Nie wiem jak wy (może i sie mylę więc z góry przepraszam) ale nie wierzę, że ktoś w ciąży przytył jedynie 3 czy 4 kg:-o Nawet przy najzdrowszej diecie nie uda się utrzymać tej samej wagi.

aha. Mój wzrost 175. Moja waga sprzed ciąży 58. Moja waga obecnie czyli pod sam koniec 80. Przytyłam 22 kg ale nie uważałam absolutnie na nic. Jadłam wszystko co mi się nawinęło:-D

Gość lola820404
jestem w 15 tygodniu i ważę 60 kg.Od początku ciąży straciłam 2 kg...Tym razem nie mam apetytu ale w poprzedniej ciąży...SZOK!!!Przez całą ciąże przytyłam 25 kg,jadłam dosłownie cały czas,od samego początku do końca.A teraz tylko owoce i jakiś jogurt.Wszystko mnie mdli

Gość SE3NIORITA26***
do loli ; ja do piatego miesiaca bylam prawie 5 kg na minusie dopiero teraz tak przybralam , nawet teraz pogryzam ser zolty. uwielbiam owoce ale co z tego bo gdy nie zjem jakies miecha to czuje sie caly czas glodna . I co tu zrobic ? Mam wilcza apety nie moge sie powstrzymac. Wy tez tak macie?

lola to dopiero15 tydz. Mnie też mdliło przez pierwsze 3 miesiące a nawet dłużej i nic nie jadłam a później dostałam apetyt:-)

Gość Helsys
Hej dziewczyny ja jestem prawdziwym slonikiem moja waga na początku ciąży 53 a teraz w 36 tygodniu 85 kilo chyba pobilam rekord ale staram sie nie panikowac jest mi strasznie zle z tym ale mój partner mówi ze jestem piękna ha ha

Gość Takajednamloda
O rety :o Zdziwila mnie Wasza waga!!!! Ja waze 48 kg przy 168 cm. W ciazy zamierzam trzymac figure - utyc z10-12 kg A po ciazy daje sobie 5-6 m-cy by wazyc z 50 kg Na ile mi to wyjdzie, nie wiem. Ale nie wyobrazam sobie wazyc 80 kg czy wiecej!!! Juz pomijajac estetyke, ale jak tu sie ruszac z taka waga! Przeciez to okropne dla kosci, dla ukladu krazenia, oczu, watroby, nerek. Aha, jestem wegetarianka od czasu nastoletniego. Mam 33 lata. Unikam mleka, nie jadam jogurtow, ani wielu sklepowych badziewi. Nie pije sokow kartonowych ani innych napojow. Sole tylko sola gorska, cukier okazyjnie, slodze ksylitolem lub syropem klonowym. Fajne przepisy polecam na puszka.pl - mozna sie najesc, tanio i zdrowo. No i figura w ciazy nie ucierpi. Sycace sa zupy warzywne, mozna miksowac, potem dodac siemia lnianego i oleju z orzecha wloskiego, posypac pietrucha i koperkiem, zagryzc kromka pumpernikiela.

Gość fharelghkah
takajednamloda- mloda to ty nie za bardzo.33 juz na karku!!! co do wagi , ja utylam juz 10 kg a zostalo mi do porodu jeszcze 1 miesiac.teraz waze 60 kg. a to ze ktos wazy 80 to nie swiadczy o tym ze wpierdala jak swinia.w ciazy nie zawsze mozna utrzymac wage taka jak sie wymarzy ,takze nie wiadomo czy utyjesz 10 , bo mozesz nawet 30 kg i nic na to nie poradzisz.sranie w banie.

Gość niubv
Powiem tak, można sobie zakładać że się nie utyje więcej niż ileś tam a życie weryfikuje to. Możesz jeść niewiele a jeśli będziesz mieć obrzęki i zatrzymanie wody to na przyrost wagi nie będziesz mieć żadnego wpływu praktycznie. Nie zawsze te 20kg wynika z obżarstwa czy lenistwa.

Gość mumineeek
169 cm, waga poczatkowa 74kg waga koncowa 82 kg. po ciazy schudlam 15 kg, pozbylam sie tluszczu przed ciaza.

Gość niuniulkai
A ja miałam wręcz odwrotnie na począrku ciazy 54 (176 wzrostu) później 3 kg mniej a waga koncowa 59

Gość a mnie własnie za czasów
im mniej ktos wazy na poczatku, tym wiecej utyje, to logiczne. u grubej baby dziecko ma dosc miejsca by się "obudować", a taka 48kg to musi nadrobic - wytworzyc brzuch. samo dziecko to 3kg, ale cały osprzęt wazy.

Ja ważyłam 52 kg, 169 cm. Wymiotowałam pierwsze 3 miesiące, ale nic nie schudłam. Później do 28 tc przytyłam 8 kg. Od 28 do 32 tc - nic, waga stanęła w miejscu. Od 30 - 36 - kolejne 2 kg. Pewnie do 12 kg dojdę.

Gość a mnie własnie za czasów
i jeszcze dodam - moja chuda znajoma (50kg) w ciąży wizualnie nie przytyła - tylko wielki brzuch i leciutko opuchła. a na wadze było 15kg więcej.

Gość Takajednamloda
:) No wlasnie obrzekow sie boje. Zatrzymywania wody. Mozna na to jakos poradzic? A 33 to mlody wiek. Mnie biora za studentke. Kwestia odzywiania i stylu zycia. Mam bardzo mloda twarz, delikatna urode. Ok, mam tez cellulit i mase drobnhch wad, ale 10 lat temu tez je mialam. Typowo polska dieta naprawde sprzyja tyciu i szybkiemu starzeniu. Nie poznaje moich kolezanek ze szkoly. Sa tak dojrzale, takze z zachowania. Niektore obciely wlosy, cera niestety nie najlepsza, a nawet sposob poruszania, jakby oliwy w kosciach braklo.. Takze lepiej jesc wiecej surowego i zielonego. ;)

Gość d.z.iunia
Wcale nie trzeba utyć więcej, jeśli przed ciążą ważyło się mniej. Ja ważyłam jakieś 49-50 kg, teraz w połowie 8 mc przybyło mi ok. 8-9 kg, z czego najwięcej w 2. trymestrze. Przez ostatnie 2 miesiące przytyłam raptem 2 kg! I nie widzę, żebym teraz się jakoś specjalnie rozrastała. I nie sądzę, żeby za te 6 tygodni, które mi jeszcze zostały, miałoby mi dojść jeszcze 6 czy 7 kg, żeby dobić do tych 15! To musiałabym po 1kg na tydzień tyć! Grube baby poprawiają sobie humor, że mniej tyją w ciąży niż chude, a to nie jest prawda. Wszystko kwestia indywidualna.