Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważne pytanieeeee

jaki jest najbardziej pewny termin porodu?Według którego USG?pierwszego czy ost?

Polecane posty

Gość ważne pytanieeeee

mam problem bo już zgłupiałam. 2 terminy mam a kazali się zgłaszać do szpitala jak minie termin.

też mam ten problem. Jeden termin minął wczoraj czyli według USG jesiennego a drugi minie w czwartek czyli według pierwszego szpitalnego USG. Narazie czekam i nie idę do szpitala.

Gość poiulka
ja mam wyznaczony tylko jeden termin.

Gość 876678
moze po skonczeniu 41 tyg trzeba sie zglosic jak nic sie nie dziej, w ktorym tyg ciazy jestescie dziewczyny? bo ja mam ten sam proble, teraz to moj 39 tydz 3 dzien ciazy......

Gość kasia211
wazniejszy jest termin z 1 usg niz z pozniejszych , bo pozniej dziecko rosnie w roznym tempie i ciezko jest okreslic ja tez mialam pare terminow i urodzilam w tym z pierwszyh usg

włśnie u mnie do szpitala też trzeba się zgłaszać od razu po terminie. Jeden termin czyli 28 luty minął wczoraj (według USG wrześniowego i już każdego kolejnego data się nie zmieniała) Drugi (i chyba ten prawidłowy) jest na 5 marzec (według pierwszego badania USG z końca sierpnia czyli z pierwszego trymestru). W karcie ciąży mój lekarz wpisał jeszcze na początku 5 marzec i już nie zmieniał tej daty....więc chyba zostaje 5 marzec. Jutro idę na kontrolę prywatnie i się dowiem. Jestem teraz 39 tyg i 5 dni.

najpewniejszym terminem porodu jest termin wyznaczony z pierwszego USG - najlepiej, jeżeli było wykonywane około 8 tygodnia ciąży. każde kolejne jest już mniej dokładne odnośnie terminu, bo każde dziecko rośnie w innym tempie

Gość ważne pytanieeee
dzięki za odpowiedzi.