Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowitka P

Nerki, mam pytanie !!!! Nerki chorujesz wejdz!!

Polecane posty

Gość chorowitka P

Od kilku lat tak raz w miesiacu boli mnie cos z tyylu pleców po lewej stronie pod zebrami tzn to jest taki jednorazowy bol do zniesienia ale bardzo nieprzyjkemny taki jakby mi tam ktos pociagnal jakąś zyłke i puscil to trwa moze z 5 sekund aha i od czasu do czasu czuje tam takie pulsowanie takie smieszne uczucie jakby cos bulgotalo to nie boli w ogole nie wiem czy to nerki wyniki moczu: nablonki - poj. wpw krwinki biale od 3 do5 wpw krwinki czerwone - brak waleczki - brak skladniki mineralne - poj. bld, bil, ket, pro, nit, glu, , leu - BRAK/NEGATYWNE URO - norm 0,1 mg/dl ph 5,5 s.g >1,025 kreatynina 0,72 norm 0,6-1,1 od kilku dni skaka mi cisnienie czytalam ze to moga byc nerki do nefrologa wybieram sie w przyszlym tyg. ale moze jest tutaj ktos kto mial podbnie????

Gość chorowitka P
dodam jeszcze ze sikam normalnie, nie boli mnie pecherz

Gość myślęże to nie nerki
wyniki są ok ( oprócz białych krwinek ) -nie powinno ich być .Kreatynina w porządku ( a to nerki ) :)

Gość chorowitka P
Dzieki za odp :) Co moga oznaczac te krwinki biale ????? Boje sie :(

ie bój się .Idź do lekarza .Moze to początek zapalenia pęchęrza .Zdrowia życzę i nie martw się ( ale do lekarza idź )

Doczytałam - białe krwinki w polu widzenia od 1- 5 to NORMA :) Niepokojąca jest ilość powyżej 10 .Więc jest ok ! :)

Gość chorowitka P
znalazlam cos takiego w necie : Krwinki białe, czyli leukocyty w prawidłowym osadzie moczu występują w ilości od 3 - 5 w polu widzenia (wpw), co odpowiada około 650000 - 3000000 leukocytów wydalanych na dobę u zdrowej osoby. Wzrost ilości wydalanych lekukocytów (leukocyturia, ropomocz) świadczy o zakażeniu układu moczowego. tylko jedno mnie zastanawia bo niby krwinki biale sa a leu (leukocyty) negatywne a przeciez to to samo ? :o Dziekuje Ci bardzo za pocieszenie :)

Gość ja mammmm
mnie boli po prawej stronie (tak jak pisałaś na plecach pod zebrami) ale mój ból jest straszny. Problemy mam tak gdzieś od listopada. Wylądowałam w szpitalu i dostawałam tabletki rozluźniające mięsnie. Co noc budziłam się i nie mogłam spać.. a spałam po 2,3 godz. Tak bolało, że nie mogłam uleżeć.. musiałam pochodzić.. usiąść.. łaziłam po tym szpitalu :P, a raczej tylko po oddziale ;) jak sobie o tym przypomnie to aż mi nie dobrze.. 2 razy mnie już tak mocno złapało i dwa razy byłam w szpitalu. Teraz biore tabletki, żeby to się nie powtórzyło! ;)

Gość Zrób może
usg i ono wyjaśni przyczynę tego bólu. Ja mam np. wodonercze / poszerzony uklad moczowy/ i czasami takie klucie na wysokości nerki lub przy pęcherzu, choć wyniki moczu ok. Nie powiedziane, że to musi być u Ciebie to samo, ale może usg da odpowiedz.

Gość chorowitka P
1,5 roku temu mialm robione tomografie komp. nerki czyste bez zlogow funkcj zachowana a zapomnialam napisac ze mam podwyzoszny kwas moczowy :( norma do7 a ja mam 8 wtedy jak mnie to boli to nastepuje skok cisnienia trzese sie cala i potem opada i spie dalej najczesciej bol jest w nocy nie jest silny ale baaardzo nieprztyjemny :( a co to wodonercze? ja sie boje bo moja babcia byla dializowana :( umarla :(

Gość chorowitka P
hej nadal mnie to łapie :( pomozcie nie chca mi zrobic usg :(

moze masz skrzywienie kregoslupa i stad bole, zrob sobie zdjecie kregoslupa odcinka piersiowo - ledzwiowego \"tylko jedno mnie zastanawia bo niby krwinki biale sa a leu (leukocyty) negatywne a przeciez to to samo ?\" - jedno badanie wykonuje laborantka, liczy min. leukocyty pod mikroskopem, (stad skrot wpw- w polu widzenia) , wiec w miare dokladnie wychwyci ich ilosc; drugie badanie wykonuje maszyna, ktora ma wiekszy zakres bledu, tak malej ilosci leukocytow jakie masz po prostu nie wychwyci dlatego podaje neg a cisnienie ci skacze tylko w czasie bolu? bo jesli tak to normalne

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a takie wyniki moczy sa ok? odczyn - kwasny ciezar wlasciwy - 1025 bialko, cukie, aceton, bibirubina - nieobecne urobilinogen - norma leukocytu - 2-3 w pw nablonki wielokatne - 3-5 sluz - obfity

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziekuje:) pielegniarka mowila zebym sie skonsultowala z lekarzem wiec sie wystraszylam;)

Gość chorowitka P
lionneee - dziekuje za odpowiedz. Mysle ze to nie od kregoslupa poniewaz to jest bol no taki... nie umiem tego nazwac :( inne sa bole gdy sie uderzysz lub np bool stawow lub gdy sie nadwyrezysz a inny jest bol taki wewnetrzny jak bol zolądka czy watroby :( i to jest wlasnie taki bol jakby dotyczyl jakiegos organu wew. a ze jest to lewa storna pod zebrami to nerki i nic innego bo to z tyłu :( a moze to kamienie >??? :( nie wiem rodzinny przepisal mi naklofen żel :( :o po jaka cholere jak to mnie nie boli non stop tylko sa to napadowe bole co jakis czas :( mialam je tak kilka roku a od niedawn mam codziennie kilkarazy dziennie :( taki starszny skuuurcz jakby mi tam ktos naprezyl jakas zylke i puscil :(