Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiemm

ile waża wasze 4 mies dzieci i jaki noszą rozmiar ubranek?

Polecane posty

Gość bo nie wiemm

bo chca mi wmówic ze moja to gigant

Mój syn jutro kończy 4 miesiące, urodził się 4000 g, teraz rośnie jak na drożdżach, trudno mi powiedzieć ile waży, bo dopiero 9.03 będziemy na szczepieniu to się dowiemy, ale ponad miesiąc temu ważył 6960 g... teraz pewnie ok. 8 kg. A ubranka zaczęłam mu jakiś czas temu kupować na 80 cm, bo jakaś dziwna ta rozmiarówka dziecięca. W każdym razie body z długim rękawkiem muszę mu trochę podwijać, ale za jakiś miesiąc podejrzewam będzie idealne :)

moja crka ma 4 miesiace i wazy 7,200 jak sie urodzila wazyla 3750 , ubranka ubieram jej teraz na68

Gość moj ma 4 miechy
jak sie urodził wazył 3515g i 51 cm a teraz waży 8100 i ma 71 cm i też wszyscy mi mówią ze bardzo szybko rośnie, że jest duży, ale mógłby być grubszy, bo długi a chudy hehe

Mój za 2 tygodnie bedzie miał 4 miesiące, waży około 5500 i nosi 62-68 rozmiar.

Moja córcia ma 4,5 miesiąca równo. Waga urodzeniowa 4100 dł 57 cm, ale ze szpitala wychodziłyśmy z wagą 3750. Dzisiaj ją ważyłam i waży 7400. Była mierzona na moją prośbę u pediatry dwa tygodnie temu i miała 73 cm. Ubranka miała do niedawna na 74, ale już przechodzimy na 80. Większość ludzi mówi, że jest bardzo długa i dość szczupła. Dla mnie jest w sam raz :D

Jokasta jak ja Ci zazdroszczę :) ja mojemu niektórych ubranek w tym rozmiarze nawet nie założyłam :)

Gość mamBach
moja perełka skończyła tydzień temu 4 miesiące. jak się urodzila ważyła 3,1020 i miała wzrostu 56. natomiast teraz nosi rozmiar 68 i waż ok 7,200

Gość gość
nie ma co porównywać. Mój ma 2.5miesiąca, a waży 7200. przy urodzeniu 3600 i wcale nie wygląda na tłustego - ładne, proporcjonalne, dziecko. karmię tylko piersią.

Gość gość
No właśnie. Chyba nie ma sensu porównywać. Rodzice przecież też nie są wszyscy tacy sami. Grunt by dziecko było zdrowe i dobrze się rozwijało. Nie ma co się wpędzać w jakieś kompleksy:)

Gość gość
Moj ma 11miesiecy i wazy 10kg. Konczy obecnie nosic rozmiar 74, przymierzamy sie do zmiany garderoby na 80. Kiedy mial 4miesiace nosil 62.

Gość mamcia_to_ja
Synek ma 6,5 miesiąca. Gdy miał 3,5 miesiąca ważył 5690, gdy 4,5 miesiąca to 6420. W 4 miesiącu to chodził w ubrankach 56.. W zasadzie na przełomie 3/4 miesiąca ubranka 56 i 0-3m zaczęły być na niego dobre ;) Teraz, jak pisalam ma 6,5 miesiąca, w czwartek będę wiedziała ile waży. Jakieś 1,5 miesiąca temu zaczęłąm mu zakłądać spodnie 62, obecnie- zależnie od firmy, bo jednak rozmiarówka jest baaardzoo różna 62-68 (ale te większe bardzo rzadko). Jeśli chodzi o body to też bardzo różnie.. np. w body pepco 62 nie wejdzie, ale spokojnie mieści się w body early days rozmiar 0-3 miesiąca. Także obecnie synek ma 6,5 miesiąca ubranka 0-3, 2-4, 3-6 zależnie od firmy.

Gość gość
Moj skonczyl 4 miesiace i nosi 80. Ma 74 cm i te na 74 sa tylko tylko. Wwzy cos kolo 8kg.

Gość gość
moja 4,5 miesiąca nosi 62-68. jak sie urodziła miala 51cm. i nawet Ubranka w rozmiarze 50 były za duże.

Gość mamusi456876543
Mój jak miał pół roku ważył 12.500kg i miał 87cm mały gigant:-)jak się urodził miał 4.500 i 60cm;-)teraz ma 15 miesięcy i waży 16.5 kg i ma 93cm:-)

Gość gość
pół roku i 12,5kg? Toż to kaleka, spaślak

Gość glik
Na moja akurat wchodzi rozm 68

Gość gość
U mnie 4,5 miesiaca 7 kg i ubranka czesc 68 (body i gora), za to spiochy i spodnie 74 (przyduze) i wieksze 68 cm. Mala ma bardzo dlugie nogi :D Ogolnie byla dluga i dosc duza- 58 cm i 3,5 kg. Balam sie ze to nietypowe, noszenie wiekszych rozmiarow na 6-9 mies teraz ale widze ze nie :)