Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche zaniepokojona byc

jak to jest z ta owulacja?

Polecane posty

no wlasnie jak to jest? jak ktos czuje klucie w jajnikach tzn ze pecherzyk graffa sie uwolnił? czy moze oznacza to dni plodne? jak kogos bola piersi to to tez oznacza owulacje? niech mi ktos pomoze

:(

Gość anik...
Te wszystkie objawy moga byc rózne w róznych cyklach i są indywidualna sprawa kazdej kobiety. Kazda z nas ma inny organizm, a kłucie w brzuchu itd wcale nie musi oznaczac owulacji, chociarz oczywiscie moze. Ja np podczas dni płodnych mam rozciągliwy, przezroczysty sluz i jest to jedyny objaw jaki moge u siebie zaobserwowac

bo gdzies wyczytalam ze to wszystko oznacza owulacje.. no i wlasnie problem polega w tym ze przed wczoraj czulam takie pobolewanie janika lewego a wczoraj kochalam sie bez zabezpieczenia.. w sumie to było dzisiaj w nocy wczoraj zaczely bolec mnie piersi ale tak lekko wiec pomyslalam ze mam juz dni nie plodne i teraz boje sie ze cos pochrzanilam :/

Gość anik...
Dosc kiepska metode stosujesz jezeli chodzi o okreslanie dni płodnych, jezeli to wogule mozna nazwac metodą. Tak jak juz pisałam te objawy mogą swiadczyc o owulacji ale nie muszą. W jednym cyklu mogą wystapic a w drugim nie. Do okreslania dni płodnych obserwuje sie sluz i mierzy temperature! Trudno powiedziec czy ta owulacja faktycznie była czy nie i czy rzeczywiscie czegos nie pokręciłas. a który to był dzien cyklu? jak długie masz cykle??

raczej to był 12 dc.. nie wiem jak mam to liczyc bo niby dostalam okres 17 lutego ale dosc pozno bo troche krwi pojawiło sie cos po 22.. 18go juz mialam normalnie.. wiec nie wiem w tym miesiacu dostalam okres po 23 dniach.. ale wczesniej to przewaznie 24 czasem 25.. stosunek był z wczoraj na dzisiaj.. dokladniej ok północy

Gość anik...
wiec teoretycznie powinno byc juz po owulacji. Rozumiem ze twoje cykle maja po 24, 25 dni. Jesli tak to mysle ze było juz po owulacji o ile nic ci sie nie przesuneło

Gość anik...
Mysle ze jakies ryzyko ciązy istnieje. trudna sprawa. A ty chcesz byc w ciązy?

no tak.. jakby tak nie patrzec to jezeli mialabym liczyc pierwszy dzien cyklu od tego 17lutego to wyszloby ze wczoraj to był bardziej 11 dc niz 12.. jakos po srodku.. od wczoraj pobolewaja mnie piersi i nie wiem juz co to znaczy, przed wczoraj kłuł mnie lewy jajnik myslisz ze w moim przypadku jest szansa zajscia w ciaze?

chcialabym.. ale jeszcze nie teraz..

??

Gość anik...
Mysle ze szansa jest, ale jak duza to trudno stwierdzic

upup