Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuriitkowika

dieta przy biegunce u 1,5 roczniaka

Polecane posty

Gość kuriitkowika

wiem, że nie powinnam podawać mleka i przetworów typu jogurt, kefir, że trzeba odstawić mleko modyfikowane oraz surowe owoce i jarzyny. ale czy mogę podać gotowane jajko lub zagęścić zupę żółtkiem ?

Dieta przy biegunce powinna być lekkostrawna wskazana jest marchewka bo ma działanie zapierające (gotowana)Delikatna zupka np. rosołek z warzywkami ja z podawaniem jajka wstrzymałabym się do momentu ustania objawów podaje się gotowany ryż chrupki kukurydziane chlebek z masełkiem

Gość kuriitkowika
dzięki :) no właśnie jajek nie byłam pewna na razie podaję tylko kleik ryżowy (posypany słodkim kakao, bo inaczej dziecko nie chce jeść, a tak to zje kilka łyżeczek), chudy rosół z mięsem, marchewką i ryżem, bułkę z masłem i chudą szynką oraz wafle ryżowe, biszkopty i herbatniki (herbatników i biszkoptów to dziecko nie zjada mi dużo, tak 2-3 razy ugryzie i resztę pokruszy :( )

Gość kuriitkowika
kurcze :( córka nie chce pić wody i gorzkiej herbaty :( pije bardzo dużo, ale tylko granulowaną herbatkę dla niemowląt dzięki za link biegunkę ma od czwartku. Lekarz kazał spokojnie czekać, podaję 2 x dziennie lacidobaby. Wczoraj była tylko 1 luźna kupa. Dzisiaj też zrobiła już jedną kupę, ale za to jaką :o