Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

mam takie pytanie do mam które już urodziły... rodziłyście ze znieczuleniem czy bez i powiedzcie czy poród naprawde tak strasznie boli. jestem przewrażliwiona na punkcie bólu i chce się jakos już psychicznie do tego przygotować załapałam takiego bakcyla od nie dawna...

Cześć kobietki!!! Witam nową mamuśkę, Asieńko, muszę Ci powiedzieć że chyba jednak każda z nas w pewnym stopniu boi się porodu... Jesteśmy twarde, ale ten strach jest;) Właśnie wyprawiłam mojego facecika do pracy i mam teraz chwilkę dla siebie, zaraz pójdę oczywiście dalej spać, ale chciałam jeszcze Wam parę słów napisać przed spankiem;) Gosiu i Tymbarkowa, bardzo się cieszę że z Wami i Waszymi maluszkami wszystko ok, Gosiu, wiem co to znaczy jak ma się podrażnione narządy płuciowe, miałam na początku ciązy, lekarz wtedy kazał mi się podmywać NIE CZĘŚCIEJ niż 2 razy dziennie. No i miałam zalecony LACTACYD Femina, no i nim się podmywałam, jak była potrzeba częstszego mycia to tylko i wyłącznie samiutką wodą:) No ale na szczęście przeszło, Tobie też się uda zwalczyć tą dolegliwość:) No a synuś, śliczniutki, tylko szkoda że znów miał buziulkę zasłoniętą pępowiną, ale jeszcze 2 miesiące i się napatrzysz kochana na Michasia że hoho!!! Tymbarkowa, a co do Twojego porodu, to ja już pewnie bym umierała z paniki i każdy jeden skurcz i b€l uważałabym za początek porodu, taki ze mnie mały schizol:) No a teraz troszeczkę o mojej wczorajszej wizycie:) Poszłam z wynikami do lekarza, ale niestety nie były one aż tak rewelacyjne jak mi się wydawało, doktorek stwierdził jakieś początki zatrucia ciążowego i kazał mi absolutnie odstawić wszelkie produkty pszenne, ziemniaki i SÓL!!! Na wadze mam już +13, więc jeszcze bez szału, ale niestety będzie dietka, wczoraj już nakupowałam kaszy jęczmiennej, ryżu płatków owsianych i będę sobie dogadzać:) Na razie przepisał mi dietę ale na następnej wizycie jeśli nic się nie poprawi to będę musiała zamieszkać jakiś czas w szpitalu... a tego bym nie chciałą!!! Słyszałam serducho mojej niuni, całe 155 uderzeń na minutę, silna z niej kobietka, w mamusię. Teraz kolejna wizytę mam w sobotę-muszę iść po zwolnienie lekarskie, a tak to 13 mam usg w szpitalu:) Ale zaraz to uzupełnię w tabelce:) Do usłyszenia dziewczynki!

MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka olenkia-malenka...20...Limanowa....15/08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......14/17.10.09.......n ie wiem Asienka478......21......Koszalin........19/06.10.09..... .----------- WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e Ulcia87..................7 maja..............idę do szpitala agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg szczęśliwa87..............13maj............usg:) OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu Gosiaak.................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg

Ach no i jeszcze masa badań, krew mocz i Coombs:) A i przypomiało mi się jeszcze jedno! Moja koleżanka z Olsztyna ma termin na początek września, wczoraj też miała wizytę i okazało się, że ma już rozwarcie na palec, kurcze przestraszyłam się jak cholerka, no bo niby czemu ona już mam rozwarcie i czy z nią i z dzidzią wszystko będzie dobrze?? Ma zalecone leżeć i się nie ruszać, ale co by nie było, to jednak strach.... Nic uciekam dziewczynki przespać się jeszcze troszkę:)

Mamuski zmieniam tabelke bo ja już w 18tc a nie 15 :) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka olenkia-malenka...20...Limanowa....18 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......14/17.10.09.......n ie wiem Asienka478......21......Koszalin........19/06.10.09..... .----------- WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e Ulcia87..................7 maja..............idę do szpitala agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg szczęśliwa87..............13maj............usg OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu Gosiaak.................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg Witam nowa mamusie i ciesze sie ze do nas dolaczylas :) a jeszcze bardziej sie ciesze, ze mamy terminy przyblizone do siebie hehe :) Hurra nie jestem sama. A co do bolu porodowego to ja tez mam hopla :P raz sie boje, a raz sobie mowie ze dam rade i kropka hehe. Zeby to bylo takie latwe :) Ja ide w srode do gin i chce juz wiedziec co mam :) Asienka wiesz mnie tez wymiotowalo od 7tc i jeszcze czasem zlapie, np wczoraj to co zjadlam to szlo w kibelek, okropna sprawa. Pozdrawiam :*

Heja kobitki.. witam Was po znowu masakrycznej nocce heh nie no aż tak tragicznie nie było ale mogło być lepiej.. do tego teraz jak chodze to coś mi gruchocze w krzyżu, jakby kość przeskakuje normalnie czuje się jak bym miała się zaraz rozpaść heh :P szczesliwa87 przykro mi z powodu tego zatrucia ciążowego ale stosuj dietke to na pewno sie wykurujesz i bedzie oki, oby Cię tylko szpital ominął bo to nic przyjmenego.. Asienka widzę że Ty z Koszalina.. a ja mam rodzinke w Białogardzie:) Poprawiam tabelke bo Asienka wpisala sie na koncu a wpisze ją w kolejnosci:) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka Asienka478......21......Koszalin........19/06.10.09..... .----------- olenkia-malenka...20...Limanowa....18 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......14/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzenie agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg szczęśliwa87..............13maj............usg OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu Gosiaak.................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg

Czesc Gosia :* Wspolczuje nocki, mnie to pewnie dopiero czeka za pare miesiecy, ale mozesz sie pocieszac, ze juz niedlugo zobaczysz i przytulisz Michalka :)

Przepraszam, pomylilam sie :) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka Asienka478......21......Koszalin........19/06.10.09..... .----------- olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......14/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg szczęśliwa87..............13maj............usg OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu Gosiaak.................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg

No ale jeszcze całe 2 miesiące przede mną.. a to naprawde męczące jest, już bym chciała mieć to za sobą.. mam nadzieję że chociaż Michałek wyskoczy z tydzień lub dwa wcześniej jak to Pan doktor mówił.. niby usg pokazywało aż 3tyg. wcześniej termin- 25czerwca, ale to pod względem wagi dziecka pokazuje więc nie mogę sie tak tym sugerować ale Michałek jest duży i od połowy czerwca może już wyskakiwać:):) Ja w ogóle od początku ciąży mam wrazenie że wczesniej urodze.. nie mówie że miesiąc ale troche wcześniej- ciekawe jak to będzie, ale chyba lepiej wcześniej niż po terminie bo potem to już taki stresik jest.. Michałek cały czas buszuje w brzuszku i kopie mamusie po tych nieszczęsnych żebrach, ałajaj :P Oleńka.. pisałam wcześniej że jak jechałam do rodzinki to przejezdzałam przez Limanową, machałam Ci i przesłałam pozytywne fluidki hihi miasto bardzo ładne, rynek piękny macie:):)

Gosiu Michalek duzo wazy i faktycznie moze urodzic sie ze 2-3 tyg wczesniej :) Moj lekarz mowil ze to sie zdaza bafrdzo czesto :) Tak ze zycze Ci szybkiego i bezbolesnego porodu :) Ale narazie musisz wytrzymac z kopiacym Michalkiem :P moja dzidzia jeszcze nie kopie :( czasem sie przewroci, martwi mnie tez to ze moj brzuchol nie rosnie, ale zapytam lekarza we srode o to :)) Wiesz nie czytalam wszczystkiego wiec teraz dopiero moge podziekowac za fliudki :P hehe, napewno cos podzialaja :) Rynek jest ladny, ale wole Kosciol napewno widzialas :) Jest duuuzy hehe :)

Tak widziałam, śliczny-zresztą jak mówie, całe miasto bardzo mi się podobało:) Brzuszkiem się nie przejmuj, już Ci kiedyś pisałam że mi dopiero po 20tc zaczął rosnąć i to potem jak szalony, a teraz to już w ogóle non stop mnie skóra swędzi- bo się rozciąga i smaruje oliwką żeby rozstępy się nie narobiły bo póki co nie mam..ciekawe czy mnie ominą.. a brzucho już wielki 99cm w pasie mam hah :D:D A kopniaki poczujesz już niebawem a potem będzie Cie tak dzidzia kopała po żebrach jak mnie Michałek, ciekawa jestem czy dowiesz się teraz co tam w sobie nosisz-chłopca czy dziolszke:) a co byś wolała?wiadomo najważniejsze aby zdrowe ale zawsze podświadomie się marzy o córce albo synku:)

Siemanko dziewczynki!!!! Ja już po sniadanku:) Zaraz biorę się za pierogi, wczoraj jeszcze dokupiłam twaróg, bo mój misiollo lubi tez na słodko, to parę mu zrobię.Ja tam wolę tak bardziej na ostro, z dużą ilością przysmażonej cebulki.Ja tak jak Ty Gosiu większość zamrażam:) Na później, chociaż podejrzewam że jak bym wszystko ugotowała, to Karol by i tak zjadł;) Wczoraj mieliśmy zacząć malować, ale niestety-a może i stety mieliśmy gości, przyjechał myszunka brat, więc nie mieliśmy jak zacząć. Dzis będziemy robić, chociaż od 20 ja wysiadam do Harry Potter będzie na tvn-ie:) Uciekam, mam tyle roboty że aż nie wiem od czego zacząć! Trzymajcie się babeczki:*

No i my też już jesteśmy. Młoda dała pospać do 10:) Co prawda wstała raz w nocy na papu ale trwało to 10minut i nawet nie odczułam, później o 6 papu i zmiana pampersa, ale czas całkowity spania to było do 10:) Witam nową koleżankę:) Co do bólu porodowego ja rodziłam bez znieczulenia i nie było mi ono potrzebne. Dosyć męczący jest poród ale ból dla mnie był całkiem znośny. Bardziej boje się wizyt u dentysty niż jakbym miała rodzić:)

Gosiu tak bardzo chce sie dowiedziec co mam w brzuszku hehe, czuje ze to chlopiec, a maz mowi ze dziewuszka :P ale chyba jednak wolalabym synka :))) Mnie tez czasem swedzi skora jak bym miala uczulenie, smaruje oliwka i czasem kremem na rozstepy, bo na piersiach mi sie zrobily po 2 pregi :( Jak narazie ide sprzatac, odezwe sie pozniej BUSKA :*

Teraz się rodzi dużo dziewczynek, przeważają więc może i Ty nosisz w sobie dziołszke:) Ja lecę z psiakiem na spacerek:) A Tymbarkowa co się nie melduje? może już na porodówce wylądowała hihi no chyba że sobie dzisiaj dłuzej pospała :P

Witam:-) ciesze sie ze tez nie jestem sama w terminie:-) ja we wtorek ide sie dowiedziec co w koncu bede miała bo nie mogę wytrzymać, ciekawosc nie daje mi spokoju:-) mnie mój maluszek strasznie kopał tydzień temu masakra ale teraz sie uspokoił i siedzi w brzuszku spokojnie:-) pozdrawiam

Gosiu ciiiii... bo później będzie na mnie że wykrakałam z tym porodem:) Ja właśnie ululałam młodą i w sumie nie wiem czy brać się za mycie podłogi, tak nie bardzo mi się chce;)

A ja robie sobie przerwe.. wysprzątałam kibelek i muszę troche odpocząć potem łazienka i przedppokój ehh :P Gotowanie obiadku mnie ominęło bo tate zagoniłam.. poszedł do sklepu po botwinke i gotuje cały gar będe jadła trzy dni bo to żelazo do góry musi podskoczyć:) Catarinka hihi ale chyba faktycznie wykrakałaś bo Tymbarkowa zawsze z rana się meldowała a teraz już południe a tu dalej cisza...:):) Asienko to szybciutko ruchy poczułaś, ale ja w sumie też bo już końcem 16tyg. a od 19tyg. to już mały tak szalał że hoho i szaleje do teraz:) życzę abyś się dowiedziała we wtorek czy to chłopiec czy dziewczynka ale najwazniejsze zeby zdrowiutkie było:):)

Posprzatalam prawie :) przerwa na chwilke, bylam w banku i na obiadek tez juz mam pierogi ruskie :) mmm... kurcze weszedl mi popcorn miedzy dziaslo a zeba i wyjac za nic nie moge, gniecie i wkurza. Ale by bylo jak by tymbarkowa juz rodzila :):):)

Gość pisałam wam catarinca
tu masz catarinka jak odzywala sie do kolezanek klaudia p albo poczytajcie cala strone 303 topiku ciaza blizniacza tam byla w podobnym czasie co u was http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3221472 &start=9030

Widziałam, czytałam;) Ehhhh.. szkoda gadać, u nas już jej nie ma No a jak tam u was dziewczynki? Mój bąbel nadal śpiocha... a ja nie umyłam podłogi... no dobra dobra, teraz się za to wezmę:)

Cześć wszystkim ja też zmieniam tabelke bo zapomniałam z tego wszystkiego MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka nastolenia mama..20...Kłodawa........Oliwia...............05.05.2007 Bebolek20.......21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Ulcia 87.......21.........Wysoka......41/02.05.09.....C-Zosia tymbarkowa....21.....Szczecin.......38/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........36/25.05.09..... S -waham się nastolenia mama..20..Kłodawa.........33/27.06.09.... C 2face............21......Białystok.......30/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....31/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........28/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........30/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..27/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........22/12.09.09.....C- Emilka Asienka478......21......Koszalin........19/06.10.09..... .----------- olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......16/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e agusia333332...........8maj..............nie wiem olenkia-malenka............13maj..........wizyta i usg szczęśliwa87..............13maj............usg OOOLLL................15maj...........wizyta+wyniki badan(krewImocz) Karaoke87...............19 maj...........wizyta+wynik badania moczu kozaki_87...............2 czerwiec.....wizyta+usg Gosiaak.................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg ni a ja dalej na końcu jestem no ale już są dwie pażdziernikowe koleżanki oleńka ja już mam brzuszek i to nawet taki ladny okrągły ale ruchu jeszcze zadnego nei czułam chociaż czekam niecierpliwie. Mi ginek nie robil usg a szkoda bo myślalam ze coś tam wypatrzy powiedział ze za miesiąc pooglądamy bo wyniki mam dobre i musze znowu czekac ehhh. A ja jutro ide na wesele do kolezanki mam nadzieje ze pogoda bedzie dobra bo jak spadnie ciśnienei to nici z zabawy

Heja kobitki.. a ja zaraz będe wcinała botwinke ale muszę poczekać jeszcze 20min bo zażylam te żelazo a ma minąć niby 30min przed jedzeniem hii:) Nic mi się nie chce, jakaś taka leniwa jestem ostatnio, chyba przez tą anemie.. No patrzcie a Tymbarkowej dalej nie ma... hihihi może już tuli Marcelka w ramionach:):):)

Kurcze no i będzie na mnie że wykrakałam, ale może to i dobrze bo przecież to wielkie szczęście mieć już malucha przy sobie. No albo ona tu podczytuje i specjalnie nic nie piszę żeby nas w takiej niepewności trzymać. Dalej nie umyłam podłogi.... Leń ze mnie:o

Catarinka nie tylko z Ciebie.. ja posprzątałam kibelek i miałam sie brać jeszcze za łazienke ale normalnie NIE CHCĘ MI SIĘ DUPY RUSZAĆ hihi:P chyba przełoze to na jutro:P

Catarinka a jak się robi te kwiatuszki co masz w stopce? zawsze mi się podobały a nie wiem jak je zrobić :P

witajcie kochane!!! ja nadal w dwupaku, strasznie mnie bolało wczoraj i myślałam ze nie dam rady ale zasnełam i wszystko oki;-) chcialabym juz urodzic, mam nadzieje ze bole porodowe nie beda silniejsze bo jak tak to wysiadam... odzywam sie dopiero teraz bo od rana na nogach jestem, misiek wrocil wiec na zakupy pojechalismy i do mojej pracy zawiezc ostatnie juz zwolnienie;-) witaj asiu a wiesz ze ja 5 lat mieszkalam w kołobrzegu, a pozniej kolejna 15 pod kołobrzegiem;-) a dzisiaj pod wieczor wybieram sie do szpitala zapytac co i jak, zobaczyc gdzie jest wejscie, zapytac co bedzie z moim bagazem jak bede rodziła i w ogole niech mi powiedza zebym wszystko miała... chce pojechac jeszcze do leroya merlina albo catoramy kupic takie obrazki na sciane do pokoiku marcelka, bo jutro go juz konczymy wiec pokaze wam fotki;-) mamuski mozecie krakac bo ja juz chce miec marcelka przy sobie, to wyczekiwanie jest straszne, ciekawe jak tam nasza ulcia, czy juz tuli zosienke czy czeka na jakas akcje porodowa;-)

Tymbarkowa jak juz chcesz miec Marcelka przy sobie to mówie Ci seksi najlepszy sposób:)

No dobra już umyłam:) Jak młoda spała cały czas tak jak tylko wzięłam się za mycie podłogi tak od razu wstała:D Idę teraz jej zupkę ugotować. No ciekawe jak tam Ulcia:) Tymbarkowa no widzisz a my tu już myślałyśmy że już na porodówkę trafiłaś i faktycznie przed Ulcią urodzisz;) Gosia wpisz w kwadratowy nawias [ ] kwiat ---> [ kwiat ] ale bez spacji czyli 🌻 :)