Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

Spi moj chwile posiedze, zrobilam dzis na obiad pierogi z kapusta innych nie lubie;) a jutro umyslilam sobie nalesniki z serem i dżemem.

czesc laski:) no ja tez lece robic obiadek i dla siebie i dla malej bo za godzinke spacerek:))WOW tak dawno nie wychodzilam z malutka bo byla chora ze jeszcze kilka dni i bym zdziczala:)))hihihihi Noc u nas byla tragiczna w sumie to wstalam 7 razy!!!!srednio co godzine sie budzila. Ja nie wiem co juz mam robic, lekarz mowi ze zdrowa jak ryba i ze po prostu taka przylepa i chce mamy non stop...Taki typ i nic nie poradze, musi wyrosnac z tego.... Dziewczyny napiszczie koniecznie jak tam po wizytach:) Catarinka a probowalas robic malej jajeczniczke na parze?moja ja uwielbia:)do tego kroje jej chlebek w malusienkie kosteczki i zajada:)

o kurcze, Gosiaak, masz juz wiekszy brzuchol ode mnie! :P ja dzis Mloda tez zamierzam troche obfotografowac, bo malo mamy zdjec w dwupaku, tyle tylko, co z wakacji i jakies z poczatku ciazy, kiedy brzucho dopiero zaczal wylazic na wierzch...Ja niebawem jade z moja sasiadka na konie, tzn ona bedzie jezdzic a ja sobie poglaszcze konie przez barierki, bo moj mezus poszedl dzis na rozmowe kwalifikacyjna i do 18 musialabym sama siedziec w domu... Na obiadek dzis jadlysmy sobie tortellini, a teraz przyssalam sie do czekoladowych \"michalkow\" i nie moge sie opanowac, chociaz wiem, ze nie powinnam tak duzo :P milego popoludnia, a Tobie Tymbarkowa w koncu szczesliwego rozwiazania :)

sledzilam sobie wczoraj ten temat i nawet napisalam chyba ze dwa posty. W szpitalu, gdzie bede rodzic mozna "zazyczyc" sobie cesarki, ale mi by to nawet przez mysl nie przeszlo. Porod naturalny jest na pewno bezpieczniejszy i dla dziecka i dla nas, wiec jesli nie ma potrzeby cc, to wole naturalnie. Poza tym mam juz jedna wielgachna blizne po wyrostku (lekarz mnie spartaczyl), wiec ta jedna starczy mi calkowicie ;) No i wydaje mi sie, ze jak przejde przez te bole porodowe to juz bede tak zaprawiona, ze zaden inny bol w zyciu nie bedzie mi straszny, nie mowiac juz o wiezi z dzieckiem, jaka nawiazuje sie po tym, jak zaraz po narodzinach klada ci maluszka na brzuchu...

Hej dziewczynki:) Właśnie wcinam truskaweczki ze śmietaną:) Pychota!!! Marillion ja kopiowałam tabelkę od poprzedniej dziewczyny-dokładnie od OOOLLL z 18 maja, a z tego co sobie przypominam to chyba dziewczyny robiły \"porządki\" ze starymi dziewczynami, które już nie pisują na kf:) Więc ja na pewno Ciebie nie usunęłam!!! A nawet dziś myślałam o Tobie .żeby się skonsultować co kupujesz swojemu miśkowi na urodziny??? Mają przeciez tego samego dnia i do tego ten sam rocznik! Może Ty masz jakiś pomysł bo ja nie mam pojęcia co??!!

aneczka nie próbowałam bo nie mam gdzie zrobić, tak to bym zrobiła Ja właśnie usypiam młodą

🖐️ :) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. Ulcia87...........21........Wysoka........Zosia......... .....11.05.2009r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. tymbarkowa....21.....Szczecin.......40/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........40/27.05.09..... ..Igor (?) 2face............22......Białystok.......31/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....33/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........30/21.07.09.....C- Anita/Nina szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........32/23.07.09..... S-teraz to już nie wiem??? Karaoke87......21.....Częstochowa..30/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........21 .....Olkusz..........24/12.09.09.....C- Emilka abcd............21......Kętrzyn.........20/01.10.09..... nie wiem olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......16/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e tymbarkowa...........21maj........wizyta, jak zdążę Marillion................21 maja......wizyta z usg,okr.położenia płodu szczęśliwa87..........30maj...........wizyta+ogólne badania krew mocz, coombs kozaki_87.............2 czerwiec.....wizyta+usg Gosiaak................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg OOOLLL...............19czerwca........wizyta+wyniki badan Karaoke87............9 czerwca........wizyta+usg+wyniki badań

A dziewczyny gdzie??! Co się nie meldują, już dawno po wizycie.. ja tu zaglądam co 5min. dosłownie i się niecierpliwie kiedy jakieś relacje bedą a tu cisza??!! Co to ma być :P Ja idę oglądać Moment Prawdy:)

a ja zmieniam tabelke :) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. Ulcia87...........21........Wysoka........Zosia......... .....11.05.2009r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. tymbarkowa....21.....Szczecin.......40/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........40/27.05.09..... ..Igor (?) 2face............22......Białystok.......31/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....33/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........30/21.07.09.....C- Anita/Nina szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........32/23.07.09..... S-teraz to już nie wiem??? Karaoke87......21.....Częstochowa..30/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........21 .....Olkusz..........24/12.09.09.....C- Emilka abcd............21......Kętrzyn.........20/01.10.09..... nie wiem olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......18/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e tymbarkowa...........21maj........wizyta, jak zdążę Marillion................21 maja......wizyta z usg,okr.położenia płodu szczęśliwa87..........30maj...........wizyta+ogólne badania krew mocz, coombs kozaki_87.............2 czerwiec.....wizyta+usg Gosiaak................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg OOOLLL...............19czerwca........wizyta+wyniki badan Karaoke87............9 czerwca........wizyta+usg+wyniki badań Siedze i klepie prace licencjacka bo mam poprawki do zrobienia bo mi promotorka oddala... a tak mi sie nie chce. Mam pytanko bo zauwarzyłam że czasem wieczorem brzuch mi strasznie wypycha i taki napiety się robi i twardy nei wiem czy to jest normalne? bo sama nie wiem raz jest tak raz nie nawet nei wiem od czego to zależy. pozdrawiam buzki

Uuu a co to nie ma relacji? Co z dziewczynami? Moze na porodowce?:) To ja tu specjalnie zagladam bo mowie pewnie napisaly a tu nici...:( KOZAKI ja tez tak czasem mam. Tez sie zastanawialam czy to normalne ale skoro wszystko jest ok to chyba tak ma byc:/

Poprawie troche tableke bo nie pokolei jest...:) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. Ulcia87...........21........Wysoka........Zosia......... .....11.05.2009r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. tymbarkowa....21.....Szczecin.......40/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........40/27.05.09..... ..Igor (?) 2face............22......Białystok.......31/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....33/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........30/21.07.09.....C- Anita/Nina szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........32/23.07.09..... S-teraz to już nie wiem??? Karaoke87......21.....Częstochowa..30/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........21 .....Olkusz..........24/12.09.09.....C- Emilka abcd............21......Kętrzyn.........20/01.10.09..... nie wiem olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......18/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e tymbarkowa...........21maj........wizyta, jak zdążę Marillion................21 maja......wizyta z usg,okr.położenia płodu szczęśliwa87..........30maj...........wizyta+ogólne badania krew mocz, coombs kozaki_87.............2 czerwiec.....wizyta+usg Gosiaak................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg Karaoke87............9 czerwca........wizyta+usg+wyniki badań OOOLLL...............19czerwca........wizyta+wyniki badan

No i widze że dalej cisza.. relacji nie ma, chyba faktycznie dziewczyny wylądoway na porodówce :P OLL i Kozaki te twardnienie brzucha nie jest niczym dziwnym jeśli oczywiście nie towarzyszy temu jakiś mocny ból i nie jest zbyt częste. Ja to twardnienie i napinianie brzuszka mam od 22tc i do teraz, czasem kilka razy w dniu, podobno to macica się przygotowuje do skurczów- ja miałam na to brać nospę ale nie brałam ani razu bo nie lubię się faszerować tymi lekami a nie boli mnie to chociaż jest to takie nieprzyjemne- brzuch robi się jak kamień na chwilke i potem puszcza... Mój mały coraz bardziej się wypycha i pręży- czasem staję się to już mało przyjemne hehea to jeszcze 6 tygodni ojj damy rade:)

Dzięki Gosiak za informacje. Ja też tam nic nie biore oprócz witamin feminatal, na szczęście jakieś choróbska mnei ominęły odpukać. A dziewczyny nie piszą bo pewnie są zajęte ale jutro zdadzą relacje :):) dzisiaj jakiś może pracowity dzień. A ja to zauważylam że czasami mam takei napady głodu że nawet jak zjem obiad to za 10 min czuje jakbym wcale się nei najadła. Jutro zrobei sobei może w koncu fotke i pokaże wam mj brzusio. Już nei moge doczekać się mojej wizyty :):)

Ja jeszcze nie rodze! :) Ale mialam dzis kolejne usg i wiecie co?! Nie bede miala cc!! :D Maly sam sie obrocil glowka do dolu,widzialam go na ekranie:D To podobno bardzo rzadkie w ostatnim tygodniu,ale mi synus niespodzianke zrobil:) Ma niespelna 3 kilo,czyli dobrze:) Jutro rano (wlasciwie dzis) musze sie stawic na ktg w szpitalu,w ktorym bede rodzic.Mam miec ze soba na wszelki wypadek torbe z rzeczami i przygotowac sie,ze moze kaza mi zostac na weekend. No trudno,jak trzeba,to trzeba. Szczesliwa, rzeczywiscie, urodziny naszych gamoni juz w pon:) Powiem Ci,ze ja tez mam dylemat,ale na szczescie w takich przypadkach mam wyjscie awaryjne-kupuje nowe struny,albo cos innego do gitary,bo A.jest fanatykiem swojej elektrycznej Jowity ;) Niewiele Ci wiec pomoge, ale jesli wpadniesz na jakis ciekawy pomysl,to powiedz! :) A gdziez jest tymbarkowa? Odezwij sie do nas,czekamy! (a ja umieram z ciekawosci,ktora z nas dwoch urodzi pierwsza :)) Co do twardnienia brzuszka,to ja rowniez od paru tyg tego doswiadczam i moja gin mowi,ze to normalne, to wlasnie skurcze przygotowujace macice do pracy przy porodzie.Nie martwic sie:) Trzymajcie za mnie kciuki,dziewczeta! I powiedzcie,ze nie kaza mi zostac w szpitalu..... Buziaki:* Odezwe sie jak najszybciej dam rade. Dobranoc!

Wchodzę tu z samego rana żeby z wielką radością oznajmić że nasz kochana Tymbarkowa urodziła o 21.25 przez cc Marcelka. Waży 4050 g i mierzy 57 cm, jest kudłaty jak małpeczka i dostał 10punktów:) MAMUŚKI: Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka agusia333332....22.....Radom........Kubuś............... 03.05.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........ 24.08.2008r. Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2008r. Ulcia87............21........Wysoka........Zosia..............11.05.2009r. tymbarkowa.....21........Szczecin.......Marcel............21.05.2009r ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek...... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię.. Marillion.........21.....Wrocław........40/27.05.09..... ..Igor (?) 2face............22......Białystok.......31/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....33/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........30/21.07.09.....C- Anita/Nina szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........32/23.07.09..... S-teraz to już nie wiem??? Karaoke87......21.....Częstochowa..30/.01.08.09.....nie wiem OOOLLL........21 .....Olkusz..........24/12.09.09.....C- Emilka abcd............21......Kętrzyn.........20/01.10.09..... nie wiem olenkia-malenka...20...Limanowa....19 /08.10.09.......nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......16/17.10.09.......n ie wiem WAŻNE DATY: Nick.....................data..................wydarzeni e szczęśliwa87..........30maj...........wizyta+ogólne badania krew mocz, coombs kozaki_87.............2 czerwiec.....wizyta+usg Gosiaak................4 czerwca.........wizyta+morfologia+usg OOOLLL...............19czerwca........wizyta+wyniki badan Karaoke87............9 czerwca........wizyta+usg+wyniki badań No to teraz czekamy na mamusie:) I niech już następne się szykują:P

Och na to super!!!!!!!!!!!!!!! Gratulujemy TYMBARKOWA!!!!! Cieszę się że już ma przy sobie Marcelka, szczęśliwa pewnie jak nie wiem, już się przecież nie mogła doczekać przyjścia na świat synusia:) No to teraz tylko czekamy na relacje co i jak:) No i dla czego cc, a sn, pewnie malutki nie chciał się ułożyć główka na dół:) Ale swoją drogą szybko poszło, och tak Jaj zazdroszczę:) Marillion ja to nie mam zielonego pojęcia co można kupić takiemu facetowi, on na dobra sprawę wszystko ma, jakiegoś ciuszka-np bluzę, ale on ma taki spaczony gust że na pewno nie trafię. Kurczę może jakąś fajną wodę po goleniu albo jakieś perfumy, ale znów on uwielbia Hugo Bossa, a to już ponad 150zł, więc nie koniecznie mam na to teraz kasę, może coś do auta, ale co???!!!! Nie wiem???? Ja to mam nadzieję, że mój synuś też się odwróci główką w dół, ostatnio jeszcze szczęśliwy leżał z główką pod piersią mamusi, chyba tak mu dobrze, w sumie z drugiej strony, co to za przyjemność wisieć z główką do góry nogami;) Dziewczyny, to był świetny pomysł z tym numerem tel do Catarinki, tak to chociaż na bieżąco wiemy która już urodziła, a która nas trzyma tylko w niepewności?? Mam tylko nadzieję, że z Ulcią wszystko w porządku, bo przecież urodziła już prawie 2 tygodnie temu i nic się nie odzywa, rozumiem że ma dużo pracy przy Zofijce, ale mam nadzieję, że jest już w domku z córcią i czują się dobrze:) Bo tak sobie pomyślałam że ani na kf, ani na blogu nic nie pisze, ale to chyba sobie coś wkręcam, pewnie cieszą się teraz sobą, i ostatnią rzeczą o jakiej pomyślą to te wszystkie blogi!!! Uciekam dziewczynki jeszcze się na chwilkę położyć:)

O jejciu normalnie lezki mi w oczach stanely jak przeczytalam o Tymbarkowej! Pewnie nawet sie nie spodziewala ze urodzi:) TYMBARKOWA kochana gratulujemy!:) No tak i ciekawe jak tam nasza Ulcia:) Czy jeszcze sie do nas odezwie...mam nadzieje ze tak bo obiecala:) To czekamy na kolejne:) Teraz Marillion:)

Aha Catarinka a jak mam ten twoj nr kom spisac?:) Bo nie wiem gdzie go szukac:)

Hej dziewczynki:) Ja już się wyspałam, zjadłam śniadanko i lecę na zakupy, niedaleko mnie jest hurtownia dziecięca to może na coś się skuszę?? Niby już dla synka z ciuszków wszystko mam, ale jak coś wpadnie w oko, to czemu nie??!! OOOLLL jak masz Kasię na nk wśród znajomych to ona tam ma podany numer do siebie:) Och ta Tymbarkowa, jak ja się cieszę jej szczęściem.... Zazdroszczę jej.... U nas jeszcze 62 dni do planowanego terminu... 2 miesiące:)

Hejka kobitki! A ja niedawno się obudziłam i wchodze na kafe a tu taka świetna wiadomość jaa TYMBARKOWA gratulacje synusia!! Teraz z niecierpliwością czkemay na fotki maleństwa, na pewno jest kochany, jeju jak jej zazdroszcze że już go ma przy sobie, ja też chce mojego Michałka!!:) Tylko ciekawi mnie właśnie dlaczego cc miała a nie sn? Marillon cieszę się że synuś się dobrze ułożył, teraz na Ciebie kolej bo jak widzisz Tymbarkowa Cię wyprzedziła hihi:) no a jak Ty urodzisz to co, teraz 2face i moja kolej przyjdzie??!!! ojej to już tak niedługo??!! Jeszcze równiutkie 50dni :D Idę zrobić sobie tylko śniadanko i jak coś to jestem:):)

No i jak zwykle ja jestem a nikogo nie ma :P Ale się cieszę że ta Tymbarkowa wkońcu się rozpakowała jeju normalnie chodzę po domu z bananem na buzi i teraz myśle ciąglekiedy to na mnie pora przyjdzie bo przecież to już też lada moment hihi:):) Bardzo się z Wami zżyłam i tak to przeżywam że szok suuuper :D

czesc dziewczyny:) Marcelku witamy na swiecie:)))I gratulacje dla nowo upieczonych rodzicow!!!!!:)))))) Moze to i glupie bo znamy sie tylko z kafe ale ja sie z wami tak zzylam ze jak sie dowiedziialam ze tymarkowa urodzila to malo sie nie poplakalam;) Ciesze sie bardzo ze ma juz swoja kruszynke przy sobie:) teraz kolej na ciebie Marillon i pozniej na reszte ferajny:)))

czesc dziewczyny:) Marcelku witamy na swiecie:)))I gratulacje dla nowo upieczonych rodzicow!!!!!:)))))) Moze to i glupie bo znamy sie tylko z kafe ale ja sie z wami tak zzylam ze jak sie dowiedziialam ze tymarkowa urodzila to malo sie nie poplakalam;) Ciesze sie bardzo ze ma juz swoja kruszynke przy sobie:) teraz kolej na ciebie Marillon i pozniej na reszte ferajny:)))

Dziewczynki, ja dorzucam jeszcze jedno zdjęcie z brzuszkiem:) Nie mogłam się oprzeć żeby się nim nie pochwalić;)

szczesliwa ale masz wielgaśny ten bebzonik, ale słodziutki jest:) a ile masz już w pasie? ciekawe czy masz większy ode mnie ale coś mi się wydaje że tak:)

Ponad 110 cm, mierzona miarą budowlaną, bo nie mam krawieckiej, ale jak będę u mamusi to się zmierzę;) A brzusio-wg mnie i dla mnie najsłodsze pod słońcem;)

No to faktycznie spory brzuholek taszczysz, ale słodki jest jak każdej z nas zresztą:) ja mam równe 100cm w pasie póki co a mały taki duży- nie wiem gdzie on się tam mieści:):) a szczesliwa jak remonty- pomalowane już? My juz pokoik Michałka mamy pomalowany, panele połozone i szafa wniesiona. Teraz jeszcze tylko przenieść naszą sofe, kupić komode i łozeczko no i sprawy dekoracyjne, naklejki nalepić, obrazki, firanka itp itd także sporo pracy przede mną zeby królestwo mojego synusia było gotowe:) No i poza tym drugi pokój jeszcze do zrobienia- nasz gościnny, trzeba też wymalować, panele połozyć ojj sporo pracy ale mam nadzieje że ze wszystkim się uporamy do nadejścia królewiza:):) OLL a Ty sie nie pochwaliłaś czy buty na wesele znalazłaś? wybrałaś coś? chyba nie pisałaś nic albo nie doczytałam..

powrocilam od lekarza,cytologia soper :) jakos mi trudno pojaz ze tymbarkowa juz urodzila:) napewno jest bardzo szczesliwa. catarinka znasz moze jakies szczegoly ?