Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizdzimizdzi

obumarły płód

Polecane posty

Gość fizdzimizdzi

gdy dzidzi przestaje bić serduszko:( ale poronienia nie ma to czy to się jakoś odczuwa? Czy tylko lekarz na USG to stwierdza... Jakie są najczęstsze przyczyny obumarcia płodu??

Gość fizdzimizdzi
bo się boję, że się coś stanie. Mam trzy letniego syna który niestety często kaze sie nosic... nie dawno musialam zrobic ostre porzadki w domu typu mycie okien, wieszanie firanek, czesto mialam stycznosc z chemikaliami :( niestety nie ma mnie kto wyreczyc... Chcialabym wiedziec jakie czesto sa przyczyny obumarcia lub poronienia zeby tego uniknac... moze jestem za bardzo przewrazliwiona??

Gość ja cie tez
dostalam plamienia. przelezalam niedziele i zaraz rano do lekarza, skierowanie do szpitala, gdzie po usg okazalo sie.... postanowilam sprawdzic czy to pewne, polozyli mnie pod kroplowke, jednak po przebudzeniu cale lozko bylo we krwi:( pigula wyslala mnie do wc, balam sie zalatwic, bo czulam cos przy ujsciu i faktycznie po zetknieciu z papierem wyplynely skrzepy:O jedyne o czym pomyslalam, to aby nie wpadly do klozetu. zjawila sie pielegniarka, przejrzala skrzepy i okazalo sie, ze nie bylo w nich plodu. koszmarne przezycia:O w nocy mnie wyczyscili

Gość myślisz na wyrost
w tym momencie to chyba najgorszy jest twój stres.

Gość fizdzimizdzi
"ja cie tez" bardzo mi przykro :(

nie martw sie wszystko jest dobrze ale naprawde stres jest w tym najgorszy ..dlatego jak sie martwisz ze moze byc cos nie tak to idz na test bhcg...i wtedy bedziesz wiedziala czy beta rosnie jak tak to nie masz czego sie obawiac...albo po tych twoich porzadch zrob sobie jeden dzien leniuchowania i sobie caly dzien polez i odpocznij

Gość fizdzimizdzi
byc moze ktoras z Was powie, że jestem zacofana ale pierwszy raz słysze o teście bhcg... na czym to polega??

Gość fizdzimizdzi
w moim przypadku raczej jest nie mozliwe pol godz leniuchowania a co dopiero caly dzien... moze gdyby moj syn byl w miare "spokojny" ale jest go wszedzie pelno i przy nim nie ma mowy o chwili porzadnego relaksu

Gość ja cie tez
dzieki:( wlasnie ten stres...chyba od tego sie zaczelo. opiekowalam sie moja umierajaca mama:( nie wiedzialam o ciazy, nawet nie przypuszczalam, a czulam sie jakos inaczej. mama bardzo bala sie zostawac sama, wiec do lekarza poszlam dopiero po pogrzebie:( bylam tak spanikowana, ze lakarka po 2 moich zdaniach przyjela mnie od reki. rozplakalam sie myslac, ze na pewno mam raka i umre jak mamcia:( a tu wyszly inne kwiatki - ciaza. miesiac pozniej bylo po wszystkim:(

to jest test z krwi ktory wykryje hormon wytwarzany przez organizm kobiety w czasie ciazy...jezeli ten hormon rosnie to ciaza prawidlowa jezeli spada to niestety:( Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG : Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) 3: 5 - 50 4: 3 - 426 5: 19 - 7.340 6: 1.080 - 56.500 7-8: 7.650 - 229.000 9-12: 25.700 - 288.000 13-16: 13.300 - 254.000 17-24: 4.060 - 165.400 25-40: 3.640 - 117.000

Gość fizdzimizdzi
Dziękuje bardzo za pomoc :)