Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kattie

nadmierne pocenie część 2

Polecane posty

Gość groszekkkk90
mam ten sam problem, duzy problem, powazne HH, zwlaszcza tu chodzi o dlonie i stopy. wszelkie preparaty spowodaly tyle ze moze juz nie kapie jak kiedys, ale ogolnie i tak zle. noi mam pytanie ktore moze dziwnie tu zabrzmi i glupio. ale to sa obawy o przyszlosc... pozakladaliscie rodziny, tak..? ja mam lat 19, mam chlopaka lecz obecnie przebywa za granica, widzimy sie za kilka miesiecy. on jeszcze nie zdolal w pelni poznac mojej doleglowosci. i cholernie sie tego boje. i taka mysl od razu, jak mozna z tym poceniem sie 'sypiac' z chlopakiem? to az chyba nieprzyjemne. bo juz pomijam fakt ze zawssze wzbranialam sie z tego powodu przez zwiazkami. zawsze mnie pytano dlaczego taka jestem, ja "bo tak i juz". z nikim nie rozmawiam o HH, moja mama nawet nie wie w jak duzej skali to jest doktliwe. wiec czy osoby dorosle mogly by powiedziec jak sobie z tym radza tak juz w zyciu codziennym...? trafiliscie na kogos kto w pelni to akceptuje, czy jak to jest? mnie wiecznie nurtuja obawy, tak bardzo chcialabym zyc normalnie. zawsze mi sie wydaje ze gdyby nie HH to bylabym taka szczesliwa i beztroska.. pytam calkiem powaznie i licze na powazne odpowiedzi pozdrawiam.

Pocenie wcale nie musi psuć relacji fizycznych z chłopakiem.Jest to przypadłość "neutralna" ,wystarczy że przyzwyczai sie do Twojej "wilgoci".

Gość do groszka
A ja uważam,że lepiej próbować to leczyć, niż liczyć że facet się przyzwyczai. Ja z tego powodu miałam wiele nieprzyjemnych, krepujących sytuacji i myślę,że kilka dobrze zapowiadających się znajomości właśnie z tego powodu się gwałtownie zakończyła. Nie raz widziałam minę faceta jak wziął mnie za rękę a tu powódź!!!Dwóch nawet zapytało wprost, czy nie jestem jakoś poważnie chora, moje argumenty średnio do nich trafiały. Radzę Ci podjąć leczenie, wykorzystać wszystkie możliwości, bo nie tylko z facetem, ale i w pracy możesz mieć problemy. Pamiętam jak szukałam pierwszej pracy i musiałam pracodawcom podawać spoconą dłoń, patrzyli dziwnie...i pomimo świetnych kwalifikacji, to często mnie przekreślało w ich oczach, bo przecież będę mieć często kontakt z ludźmi i jak tu podawać im mokrą dłoń?

Gość shiler
Zastanawiam się dlaczego antidral działa u mnie na każdą część ciała oprócz pach, które są moją największą zmorą... :/ ciekawe czym jest to spowodowane. Próbował ktoś jonoforezy na pachy?

ja pocę się tylko pod pachami i nic na to nie dziala ?:(:(

Gość Mastor
Witam. Ostatnio zastanawiałem się ogólnie o nadpotliwości. I w moim przypadku z tego co zauważyłem najbardziej dłonie i stopy pocą się podczas stresu i gdy tylko o tym pomyślę, Owszem czasem nawet od tak, ale myślę nad wypróbowaniem jakiś tabletek uspokajających chociaż nie odczuwam żebym miał jakąś fobie i czegoś sie bał. Raczej jestem nastawiony towarzysko. Osobiście mam już dość tego, ponieważ zaczyna to byc męczące ;/ . Mam jeszcze pytanie : czy ktoś próbował tabletek Persi Block? Może one coś pomogą? Pozdrawiam

Gość jacho
spróbójcie leku Driptane. Ja od roku biorę jedną tabletkę raz dziennie i jest dużo lepiej. Zmniejszone pocenie jest skutkiem ubocznym tego leku. Trzeba uważać prowadząc samochód, ja codziennie jeżdżę i nie odczuwam już jagiegoś braku koncentracji. Natomiast za to jak rano wezmę jedną tabletkę to do wieczora pocenie jest mniejsze o 80- 90 %. Myślę że warto spróbować. Mój lekarz rodzinny wie o mojej nadpotliwości i przepisuje mi ten lek.

Gość tylko jonoforeza
pomaga tylko jonoforeza!!!!!!!!!!Ja wypróbowałam chyba wszystko, miałam problemy z nadpo tliwością rąk i stóp- dosłownie lało mi się jak z kranu. Kupiłam aparat do jonoforezy zrobiłam 6 zabiegów i mam suche i ciepłe ręce i nogi. Żadne leki na mnie nie działały, już prawie byłam zdecydowana na sympatektomię. Na szczęście jonoforeza mi pomogła.

Gość Juliano
Hej Groszkuuuuu:) Czy piszesz o mnie? - za granica, - wiecznie no wiesz mokrutki;))). Pomyslalem ze jesli nie chcesz miec problemu z poznawaniem i tlumaczeniem facetom dlaczego Twoje dłonie sa ...... no wiesz. To moze wlasnie powinnismy sie bardziej poznać.... Porozmawiac nie zaszkodzi... Pozdrawiam

Gość Mia - jonofereza
Chciałam zapytać o jonoforezę. Mam problemy z poceniem się pach i żadne preparaty nie pomagają Jeśli ktoś, kto już przeszedł ten zabieg i mógłby mi odpowiedzieć na ile ten zabieg jest skuteczny? czy potrzebne jest jakieś skierowanie? gdzie można go wykonać w okolicach Krakowa? jak to wygląda cenowo? byłabym ogromnie wdzięczna :)

Gość asdf543
Hej, ma ktos z Was tak ,ze jak wyjdzie z goracej kapieli to jeszcze pare minut wycieka z niego woda? Doslownie woda, bo nie smierdzi to jak pot, Albo jak jest lekko rozgrzany, np wlazeniem szybkim po schodach czy jak w ogole jest goraco, i jak napije sie czegos zimnego, to taka fala goraca go przechodzi i tez woda z niego wrecz wycieka?

Gość do mia
Hej, ja tez jestem z Krakowa. Zabiegi są bardzo skuteczne, ja zastosowałam 6 zabiegów na dłonie i stopy i już ponad tydzień mam suchutkie i ciepłe. Zero potu, nawet w sytuacjach stresowych, co kiedyś było niemożliwe.Normalnie mistrzostwo świata!!!!!!!!!Nie wiem czy można gdzieś zrobić te zabiegi, ja kupiłam aparat od firmy optimed pro office z Krakowa.sprzęt można kupić też na raty, moim zdaniem warto. http://www.optimedpro-office.eu/i/hidrex/jono_6.jpg

Gość Mia - jon.
Niestety nie stać mnie narazie na taki zakup, szczególnie, że nie mogę mieć pewności, czy to zda egzamin. Jest ktoś w stanie udzielić tych informacji, na których mi zależało?

mam pytanie , jaki wg was jest najskuteczniejszy antyperspirant który nie pali skóry? etuaxilu mam dosyć :O

Gość potliwaP
Ja też mam problem z nadmiernym poceniem..strasznie poci mi się twarz, pachy i ręcę. Na pochy stosuje antidral a i wspomagam się tabletkami. Ponoć nadmierna potliwość jest spowodowana brakiem potasu i magnezu. Więc ja zażywam codziennie tabletkę magnezu+potas i dodatkowo biorę takie tabletki PERSPI BLOCK (30 tab. koszt 13.20-miesięczna kuracja) które hamują nadmierne wydzielanie potu. Są to ziołowe tabletki, które powodują że więcej się sika przez co mniej wody wydostaje się przez skórę. Mi po 2 tyg kuracji pomaga. Moja twarz mniej się poci i wogólee mniej mi doskwiera ta przykra przypadłość, mam nadzieję że po miesiącu wogole zapomnę o tym problemie:) pozdrawiam wszystkich potliwych forumowiczów:)

Gość BiałaSyrenka2
HEJ:)Nie wiem,czy moje pocenie się jest duże i nadmierne ale opowiem Wam,jak to u mnie wyglądało.Zawsze mialam mokre pachy,slady potu na pol rękawka,co mnie strasznie denerwowalo.Wiosna,lato,jesien,zima pacha mokra:)Nosze dosc obcisle rzeczy,dopasowane a nie luźne wory więc wszyscy zawsze wszysko widzieli.Mnie pomógł ten popoularny Antidral.Kosztuje do 18zl(w zaleznosci od apteki)Kupilam go niedawno i jestem bardzo zadowolono.Zawsze smaruje sie nim na noc,po kąpiel,nakladam go na suchą pache(w te dzien sie nie gole)rano wstaje zmywam pachy i nakladam normlany antyperspirant:)Zero sladow:)Stosuje go 2 razy w tyg,w niedziele i srody czy czwartki:)i jest ok:)mam nadzieje ze Wam pomoze.Jedyny minus to to ze troche swedzi,ale obleci,da sie wytrzymac,swedzi tylko przez chwile,tzn przez noc troszke i tyle...Ale jestem w stanie wytrzymac to swedzenie dla moich suchych pach;)Oby Wam tez pomogloBUZIAKI

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqqq*
antidral + szałwia [herbatka lub tabletki, po miesiącu widać różnicę :)]

Gość xyz12345
a ja nie umiem skonstruowac tego czegos do jonoforezy :/ te baterie maja byc takie wlasnie jak na tym filmiku? bo jakies bardzo duze sa .. i potrzebne jest to urzadzenie z wyswietlaczem? jestem dziewczyna i sie kompletnie nie znam:P nawet jak pojde do sklepu to nie bardzo wiem czego szukac hyh.. moglby ktos to przyblizyc po polsku?? od ilu baterii zaczac, i po ile czasu???

Gość balonowa
takie podstawowe pytnko. ;] antidral czy etiaxil? mam zamiar wybrac sie do apteki, ale nie wiem, który mam wybrać. i jeszcze jedno. czy to nie dziwne, że poce sie tylko gdy jestem gdzies poza domem lub z innymi osobami, a gdy jestem w domu to mam suche pachy? np. w szkole. tylko jak do niej wchodze automatycznie zaczyna mi sie wydzielac pot.

Gość aaaaaon
jednym pomaga etiaxil, innym antidral. wiec zaryzykuj :) sugeruje zebys zaczela od antidralu, bo tanszy. a co do objawow, to mnie one nie dziwia- przez tyle lat meczenia sie z tym problemem przestalo mnie to dziwic...

Gość gość
Hej wszystkim :) Ja pozbyłam się pocenia wypozyczajac urzadzenie do jonoforezy :D polecam , pan mi wszystko ladnie wytlumaczyl i zadzialalo :D mialam nadpotliwosc rak, a teraz w taka pogode sa suche :D jakby ktos byl zainteresowany to podaje link do ogloszenia ;) https://www.olx.pl/oferta/wypozycze-elektro-antyperspirant-aparat-do-jonoforezy-na-nadpotliwosc-CID619-IDw6I3.html

Gość gość
mam ten sam problem, duzy problem, powazne HH, zwlaszcza tu chodzi o dlonie i stopy. wszelkie preparaty spowodaly tyle ze moze juz nie kapie jak kiedys, ale ogolnie i tak zle. noi mam pytanie ktore moze dziwnie tu zabrzmi i glupio. ale to sa obawy o przyszlosc... pozakladaliscie rodziny, tak..? ja mam lat 19, mam chlopaka lecz obecnie przebywa za granica, widzimy sie za kilka miesiecy. POlecam ci Hipherhydrozis, pomogą.