Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pseudomad

czym odkazić nowy kolczyk do pępka.....

Polecane posty

jak nie mam w domu ani wody utlenionej ani jakiegostam specjalnego plynu... mam tylko sól fizjologiczną...

Gość Wielka Kinomanka
Jak nie masz w domu wódki to możesz odkazić perfumem, czymkolwiek zresztą co zawiera spirytus.

perfumami lepiej nie bo zawiera olejki zapachowe które mogą podrażnić skórę, ale faktycznie jakiś alkohol, może wódka?

perfum mam. ale chyba trzeba troszke odczekac zanim go włoże, bo chyba bedzie piekło tak? tak kojarze

Gość Wielka Kinomanka
JA zrozumiałam,że chodzi o nowy kolczyk a nie o świeże przekłucie:o

Nie rób alkoholem bo zrobisz sobie krzywde do przemywania takich przekłuć używa sie octenisept, sól fizjologiczna, rumianek, kora dębu, szałwia...

A jeśli chodzi o nowy kolczyk to mozesz go przemyc czym kolwiek ale odkazić trzeba czymś co nie zrobi z dziury ruiny takze potem i tak przemyj tym co wyzej napisalam bo alkohol uczuli:O

dokładnie, chodzi o nowy kolczyk, chce zmienic.. 3 tygodnie minęly od przekłucia

po trzech tygodniach nie jest zagojone po 3 miesiacach moze ale daje sie mniej wiecej pol roku nie zmienia sie kolczyka tak szybko bo uczuli i bedziesz miala gojenie na nowo:O

ze stali nierdzewnej, a to ze zmieniam teraz, to kosmetyczka mi tak powiedziala :(

Powiem tak....Kosmetyczki nie maja zielonego pojęcia o piercingu... Poczytaj sobie na temat gojenia sie i jego etapów na jakiejs stronie tatuazu...nie wymieniaj tak szybko kolczyka bo zrozwalisz dziurke a to bedzie kiedysa upierdliwe poczekaj do lata:) dobrze ci radze znam sie na tym:)

w sumie to mnie przekonalas, moze pewnie nie wytrzymam do lata, ale sprobuje zmienic za miesiac...a jeszcze jedno: o tyle dziwne jest to, ze w pepku mam kolczyka co idzie do jezyka, bo mam za długą dziurke zrobioną a kolczyki do jezyka mają 2cm a nie 1cm w przypadku banana. no i do jezyka jest prosty...

mialam blizne po starym przekłuciu (zgrubienie) i nie moglabym pozwolic na to, zeby to zgrubienie przekluc. wiec przekuła za blizną. jak mialam wlozonego banana (1cm), to górna kulka tak jakby wbijała sie w dziurke, wydrążyla sie taka jakby "łódka" (nie wiem jak to inaczej okreslic). wiec poszlam zapytac o co chodzi i wymienila mi kolczyka na takiego do jezyka, ktory ma ten pręt 2cm, wiec juz mi nie wchodzi w dziurke. sądze, ze jesli trzymalabym dalej banana i nie ruszala kolczykiem, moglby zarosnąć...

Dziurka goi sie na kolczyku prostym wiec nie masz pewnosci ze banan bedzie w tej dziurce po zagojeniu dobrze lezal...odwalil ktos fuche....jak mozna wsadzic kolczyk od jezyka w pepek ....teraz jak chcesz ten nowy włożyc to ile on ma cm?? Jest to banan??

jesli dziurka jest wieksza od kolczyka zawsze kulka bedzie ładowała sie w dziurke i to moze spowodowac rozwalenie sie gornej czesci dziurki (górna cześ dziurki bez kolczyka bedzie wielkosci kulki... zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji ale odwalic tak ze kolczyki standard okolo centymetrowe banany przeznaczone do pepka nie mieszcza sie to juz przegiecie...:O

ja wiem czy dziurka goi sie na kolczyku prostym? przeciez zaraz po przebiciu przewaznie wkladają banany.. a ten co ja mam to tez banan (1cm) no ale chyba nie ma kolczykow do pepka z prostym prętem.. bynajmniej na allegro z tego co widzialam..

wróć... Mówimy o tym ze u ciebie ona sie goi na prostym kolczyku...mowilas ze masz teraz wlozony kolczyk z jezyka wiec mowie ze potem moze byc problem a zawsze w dziurke wklada sie kolczyk taki jaki sie bedzie potem nosilo bo jak zagoi ci sie dziurka na prostym to jak potem wlosysz banana to moze krzywo lezec....o tym mowie:)

miescil sie normalnie, tylko wlasnie problem byl w tym, ze to swieże bylo, wiec tak jakby skora poddawała sie naciskowi gormej kulki. wiadomo, na poczatku miejsce po przekluciu jest spuchniete, dlatego sadze, ze faktycznie jeszcze z miesiac i byloby ok

no ale wlasnie najgorsze jest ot, ze nie ma kolczykow do pepka z prostym prętem...