Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marecki11

nowa promocja dialogu

Polecane posty

Gość marecki11

"""Nowa oferta szerokopasmowego Internetu w Dialogu to trzy prędkości: 2 Mb/s, do 8 Mb/s i do 12 Mb/s w stałej miesięcznej opłacie abonamentowej 85 zł brutto, 95 zł brutto i 115 zł brutto. """ z artykulu http://media2.pl/telekomunikacja/48063-dialog:-promocja-na-szybki-internet-do-12-mbs.html czy ktos wie czy to na liniach TP czy tylko na dialogu??

Gość szczykafka
na liniach dialogu

Gość marecki11
netia ma linie LLU, a dialog tez ma cos adekwatnego? czy to bedzie dzialas na kazdym kablu?

Gość szczykafka
raczej na każdym po sieci sprawdzam adres jakie są możliwości LLU też wdg adresu do sprawdzenia - dialog i netia też zajmuje sie woj. łódzkim

Gość marecki11
to przynajmniej tyle dobrego ze nie sa to takie ograniczenia ja w netii, ze 4xszybciej tylko na LLU ktorych jest malo

Gość tykolino
to 12mb za 115zl jest nawet lepszą ofertą niż sławne 10mb za 89zl w upc

Gość MAriusz BHP
to jest do 12 a nie 12 jestem w Anglii i np mając do 4 faktycznie nie miałem nigdy więcej niż 2, koleś co miał do 10 mówił że nigdy nie miał więcej niż 6

Gość stud23
>>>tykolino to 12mb za 115zl jest nawet lepszą ofertą niż sławne 10mb za 89zl w upc w sumie racja, tp i netia nie maja chyba predkosci wiekszych niz 6Mb, prawda?

Gość szczykafka
12 mb/s jest weekendy a po roku użytkowania wrzucają na stałe ale to tylko na kablach dialogu netia nie jest gorsza bo można ją mieć wszędzie po łączach tp i nie tylko a po LLU technologicznie jest najlepsza

Gość altec
a nie w weekendy jest jaka prędkość?

Gość altec
>>>MAriusz BHP to jest do 12 a nie 12 jestem w Anglii i np mając do 4 faktycznie nie miałem nigdy więcej niż 2, koleś co miał do 10 mówił że nigdy nie miał więcej niż 6 a gdzie jest dokladnie tyle ile masz na umowie? jest sto pwoodów przez, które nie otrzymujemy neta o takiej predkosci jakiej powinnismy ale jesli przy 12 bedzie 10 to ja bym byl super zadowolony a co ma rynek angielski do polskiego?

Gość marecki11
>>>>>szczykafka 12 mb/s jest weekendy a po roku użytkowania wrzucają na stałe ale to tylko na kablach dialogu netia nie jest gorsza bo można ją mieć wszędzie po łączach tp i nie tylko a po LLU technologicznie jest najlepsza to fajny bajer ze w weekendy szybciej :) a netia wcale nie jest wspanialsza, 4x szybciej (z promocji) jest tez tylko na kablach netii, ale oni maja tylko 4 gora 6Mb, a tu 8 do 12 dialog tez ma LLU? czy cos adekwatnego ?

Gość marecki11
>>>>altec a nie w weekendy jest jaka prędkość? wg mnie 8Mb, no chyba ze wykupisz mniejsza usluge

Gość porady babci Stefy
nie ukazdego linia wydoli 2 megabity bo mozliwosci technicznych moze nie byc gdyz za dalego centrala i tlumienie modemu . .

Gość szczykafka
dialog nie ma LLU - na sieci niepotrzebne a po sieci tp nie mają netia na swojej sieci też tego nie potrzebuje sieć szkieletowa na światłowodach netia ma LLU na sieci tp - wykupili łącze i zainwestowali

Gość tykolino
>>stud23 w sumie racja, tp i netia nie maja chyba predkosci wiekszych niz 6Mb, prawda? a bo ja wiem. z 10mb spotkalem sie jedynie w upc o wiekszej nie slyszalem do tej pory

Gość tykolino
>> marecki11 wg mnie 8Mb, no chyba ze wykupisz mniejsza usluge no dokładnie. o tej promocji pisali dzisiaj w metro jesli ktos jezdzi tramwajami z rana to mial okazje przeczytać

Gość marecki11
>>>>>szczykafka rozumiem, choc strasznie pokretnie piszesz :)

Gość marecki11
>>>>>>porady babci Stefy nie ukazdego linia wydoli 2 megabity bo mozliwosci technicznych moze nie byc gdyz za dalego centrala i tlumienie modemu . dialog ma stosunkowo nowe linie, jest dosc mloda firma, wiec raczej sa one bardziej nowoczesne, a ze daleko od centrali - dialog nie jest w calym kraju, bardziej zachod i poludnie, wiec centrale sa stosunkowo wysrodkowane i niedaleko do nich, tak mi sie wydaje

Gość tykolino
jakto stosunkowo młoda. jedna z najstarszych firm na tym rynku.

Gość tykolino
ogólnie oferta fajna. czekam na ruch konkurencji. zeby bylo jeszcze ciekawiej

Gość tykolino
sprawdziłem sobie. porównałem najlepszą oferte netii- mojego dotychczasowego faworyta. bo te marzenia i w ogóle. i sie okazało- fajne marzenia to oferta powstała wspólnie z portalem wyjatkowyprezent- czyli nic nadzwyczajnego. dodatkowo tyczy sie to pakietu uslug. telefon+internet. czyli nie idzie tego odpisać od podatku! (tegoroczny kruczek pitowy- odpisanie internetu tylko na podstawie osobnych faktur za internet- niełączonych) tak więc wole już szybki nowy net w dialogu

Gość marecki11
to ze zeby odliczyc net od podatku to musi byc osobna umowa to wiadome jest od poczatku, czyli od jakis 3lat, tylko ze nie wszystcy wiedza juz ze internet mozna odliczyc i to jest raczej problem,

Gość marecki11
a oferta no coz, netia i tp nie maja predkosci wiekszych niz 6mb, a ta dialogu jest porownywalna do 10mb upc, wiec bije konkurencje a jak tak bedziesz czekan na reakcj innych na ta oferte to moga swieta przyjsc, bo to raczej jest odpowiadz na promocje konkurencji, np na katalog marzen

Gość bonanzina
nie tyle umowa co faktura!

Gość tykolino
no nie przesadzaj. wiadomo ogólnie, że internet się odpisuje i jest to na pewno bardziej popularne niż oddawanie 1% podatku na chore dzieci i tak jak pisze poprzedniczka- ważna jest osobna faktura a niekoniecznie umowa, część telefonii nie robi z tym problemu

Gość tykolino
właśnie o to chodzi, żeby wyczekać na odpowiedni moment. dla potrzenujących czas ma znaczenie. ale jeśli umowa kończy się za jakiś czas to warto poczekać. a co myślisz, że raczej ich nie przebiją?

Gość schoo
oferta na dzien dzisiejszy faktycznie jets najlepsza ale z tego co zauwarzylem tez dotyczy pakietów usług. kwestia teraz czy się nie mylę i czy dialog robi problemy jezeli ktoś chcę osobne faktury

Gość schoo
nie zapomnijcie przekazać 1 % podatku!

Gość marecki11
>>>>>>>tykolino jakto stosunkowo młoda. jedna z najstarszych firm na tym rynku. ale ile mlodsza od TP czy centertela !? i w takim sensie jest mloda, choc pewnie najstarsza z najmlodszych (netia jest chyba mlodsza niz dialog)