Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ProVitamina

Czy to wyrzynające się ząbki?

Polecane posty

Mój synek za kilka dni skończy 5 miesięcy.Od miesiąca przezywam jakiś koszmar! Podejrzewam że to wyrzynające sie ząbki ale juz nie jestem pewna.Ciagły płacz, niepokój, piąstki w buzi, hektolitry śliny a noce to już jakies mega nieporozumienie :( Wstaję ok 10 razy w nocy :( Karmienie i przewijanie jest tylko raz ale maluch wciąż marudzi, kręci się, jęczy, płacze :( W dzien nie mam kiedy się przespac więc powoli przestaje funkcjonować normalnie :( Te noce mnie wykańczają :( Co to może być? Wiem że proces wyrzynania się ząbków jest długi ale żeby juz miesiąc przechodzić koszmar i tych zębów ani widu...:(

A jak przybiera na wadze? Masz 00% pewności, że dziecko nie jest głodne?

Nie pytam ile waży ale jakie są przyrosty, to znaczy ile miesięcznie przybiera i czy prawidłowo odnośnie wieku?

Jeśli przyrosty są ok to faktycznie moga być ząbki - ale może być też bolący brzuszek W zasadzie na tym etapie może być wiele przyczyn.Ps: samą wagą sie nigdy nie sugeruj, bo to, że dziecko ma apetyt i je na Twoje oko - wystarczająco - nie jest miernikiem głodu ani miesięcznych przyrostów masy, niestety.