Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna zielona

te, ktore za duzo przytyly w ciazy...

Polecane posty

Gość dziewczyna zielona

jak sobie radzicie z komentarzami, ze swoja psychika? Ja jeszcze mam polowe ciazy przed soba, a juz nie wyrabiam.. mam 9 kg na plusie :(

hmm, a czym to jest spowodowane?? Jesz za dużo czy poprostu masz taką sylwetkę. Ja nie przytyłam dużo (20 tydzień ciąży i 4.5kg do przodu), ale za to mój biust powiększył się już chyba dwukrotnie. Też mnie to na początku krępowało, ale w końcu stwierdziłam, że jestem w ciąży i tak już musi być, więc wszelkie komentarze puszczam mimo uszu.

Komentarze ludzi miałam głęboko w dupie :) Z psychą bywało rożnie.Było dobre momenty i złe.W ciąży przytyłam 25 kg. Po porodzie zeszło11 kg,ale co z tego jak i tak w szybkim czasie nadrobiłam dwa razy tyle.Dwa lata mi zajęło mi zebranie się do kupi i schudnąć.

Gość nie musisz iść z mama
ja w ciąży przytyłam 20 kg. wyglądałam jakbym miała sześcioraczki urodzić. Istny hipopotam. Ale to było jedyne przytycie w moim życiu. Miesiąc później wróciłam do swojej wagi

ja już jestem prawie w 20 tc i jak narazie schudłam dwa kilo, a ciąży po mnie wogóle nie widać. ale ja mam znaczna nadwage. ale w ciazy jeszcze nie utylam. duzo osób mówi mi nawet ze schudłam.

Ja przyrtyłam rekordowo - bo aż 36 kg ( to do ostatniej wizyty przed porodem ) - miałam wrazenie że wrecz tyje od picia wody .. . Ponoc nie wygladałam az tak strasznie :) W kazdym badź razie waga w dół idzie mizernie i do tej pory schudłam 16 kg ... czyli jeszcze długa droga przde mna. Komentarzami się nie przejmowałam , raczej z humorem - za bardzo wierzyłam w cudowne i błyskawiczne zrzucenie po porodzie. Kazdy mi mówił , szybko schudniesz jak będziesz karmiła . Karmię wiec i czekam na ten cud :)

monia.kami78 ----Nie gniewaj się ale cuda są tylko w dietach i sporcie :) 36 kg w czasie ciązy? (czy może jest to okres też po urodzeniu dziecka?)

Gość hmmmm...ja tez..
kurcze ja tez 22 tydzień i 9 kg na plusie...ale teraz od tygodnia juz sie pilnuje i limit dzienny to 2000-2100 kcal na dzien i ani jednej wiecej..nie chce potem wygladac jak hipipotam...przed ciazą tez bylam taka raczej okrągła, wazylam 62 przy 164 cm....no a teraz basta koniec z podjadaniem i tyle...kilogramy nie biorą się z powietrza:)

Princpolo ---- sama ciąza :) Wiem że cud nie przyjdzie , dieta już jest z tytułu karmienia piersią i wrażliwego brzuszka u corki, a na ćwiczenia to sie zbieram .

Gość hudzinka7851
ja przed ciaza wazylam 86 przy wzroscie 176 teraz waze 94 wiec jestem 8+ , najsmieszniejsze jest to ze zaczelam tyc dopiero od 5 mies teraz jestem w 25tyg, jestem tym wszystkim pzrerazona bo zostaly mi jeszcze 3 m-ce wiec jak bede tyla w takim tempie to zalicze30+. juz sama nie wiem co robic. Jak sobie radzcie z nadmiernym apetytem?

monia.kami78 -------To niezły wynik :) Ja przytyłam 40 kg(25 w ciąży a resztę ok pól roku po porodzie)

Gość dziewczyna zielona
przed bylam szczupla i to bardzo :((

Gość dziewczyna zielona
hudzinka7851 ale 8kg na plusie w 25tc to nie katastrofa.. ja mam 9kg w 20tc :(

ja przed ciaza wazylam 47kg bylam bardzo szczupla w ciazy 22 przytylam a 2 miesiace po porodzie nie bylo juz sladu :D nawet bylo mi smutno ze troszke mi nie zostalo :( teraz dopiro 2 lata po porodzie udalo mi sie troszke przytyc i waze 50kg i tak jest ok:)

ale zalezy od wagi bo jak ktos ma nadwage to dobrze aby prztyl jak najmniej ja ma niedowage jak np ja przed ciaza to dobrze aby przytyl wiecej :)

nagdziejamyszki ----- Tobie też gratuluję córci . No nie doczekałam do swojego styczniowego terminu :)

Gość dziewczyna zielona
emamcia pocieszajace to co piszesz... :)

Gość jezuuuuu ja tez
przytylam juz 9 kilo a jestem w 23 tygodniu :O

Gość jezuuuuu ja tez
ale postanowilam wziac sie za siebie, dzis bylam na basenie, bede sie wiecej ruszac, mam nadzieje, ze nie przytyje wiecej niz 16 kilo

Ja w ciąży przytyłam aż 27kg :o ( moja waga zmieniła się z 58kg na 85kg) ... i u mnie było tak, że do końca 7 miesiąca ciąży przytyłam 6kg a przez dwa ostatnie miesiące ciąży przytyłam jeszcze 21kg :o Teraz (2 lata po porodzie) jeszcze nie udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży, bo ważę 63kg ... na szczęście jestem dość wysoka (170cm) więc nie wyglądam jakoś tragicznie :) Natomiast zaraz po porodzie czułam się fatalnie ze swoją wagą :( ... Najchętniej nie wychodziłabym wogule z domu, ale niestety musiałam. W przyszłym roku chciałabym po raz dtugi zostać mamą i boję się, że znowu tak dużo przytyję :(