Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sruttututututut

Temat przedsądowe wezwanie Allegro

Polecane posty

Gość sruttututututut

Słuchajcie, ostatnio mi przyszło przedsądowe wezwanie do zapłaty z allegro. Okazało się, że mam do zapłacenia jakieś grosze- o których oczywiście zapomniałam W chwili obecnej jestem pod kreską zupełną i nie mam pieniędzy nawet by zapłacić te 20zł opłaty o które mnie ponaglają. W liście było napisane oczywiście o komorniku i wszczęciu postępowania sądowego. Pytanie: Straszą czy naprawdę będą o te grosze wojować przed sądem??

Gość szalona wisienka
hahahahaha:-D przyjdzie komornik i zabierze parę butów z przedpokoju

Gość Gregg Svannson
na allegro same podroby i lewy towar.

Gość sruttututututut
Jesteście boscy. Tak, komornik przyjdzie i zabierze mi cnotę A poza głupkowatymi tekstami- może mi ktoś odpowiedzieć?

Gość niestety obawiam się że
najprawdopodobniej nie odpuszczą, bo tu chodzi o zasadę. I oprócz paru groszy będziesz musiała zapłacić koszty sądowe, a ściągać będzie komornik - i on tez sobie policzy. Ponadto jak nie będziesz płacić dojdą ci odsetki naliczane co miesiąc i z banalnej kwoty może wyjść całkiem pokaźna kwota. Jak to grosze to pożycz od kogoś i spłać. A na drugi raz od razu spłacaj długi.

Gość jhbjgjkgkuk
ja tez podejrzewam, że nie odpuszczą pewnie maja podpisaną umowę z firmą windykacyjną.... koszty sądowe, komornik i nagle z 20zł zrobi się 400 płać jak najszybciej

to jeszcze nic :D mi przysłali przedsądowe wezwanie do zapłaty kwoty (UWAGA:D ) 4,45 :D. Pieniądze wpłaciłam, ale moim zdaniem przeginają, kiedyś było tak, że nie trzeba było płacić póki się nie przekroczyło 10 zł, a teraz widocznie zmienili to, dla mnie trochę przesada, ale pewnie mają mnóstwo takich 10-20złotowych dłużników i dlatego teraz wzięli się już tak ostro za ściąganie należności;) nawet tak drobnych;) Zastanawiam się tylko czy jak ktoś ma dług 0,05gr też przysyłają mu wezwanie i straszą sądem i komornikiem :D

to jeszcze nic :D mi przysłali przedsądowe wezwanie do zapłaty kwoty (UWAGA:D ) 4,45 :D. Pieniądze wpłaciłam, ale moim zdaniem przeginają, kiedyś było tak, że nie trzeba było płacić póki się nie przekroczyło 10 zł, a teraz widocznie zmienili to, dla mnie trochę przesada, ale pewnie mają mnóstwo takich 10-20złotowych dłużników i dlatego teraz wzięli się już tak ostro za ściąganie należności;) nawet tak drobnych;) Zastanawiam się tylko czy jak ktoś ma dług 0,05gr też przysyłają mu wezwanie i straszą sądem i komornikiem :D

Gość cbcbgdcghfyh
ja miałam zaległe 30 zł mandatu w komunikacji miejskiej- zapomniałam o nich zpełnie, nawet nie raczyli przypomnienia wysłać, wysłali dopiero jak dali sprawę do komornika i tak o to z 30 złotych zrobiło się 500 niewiadomo skąd więc lepiej zapłać, jak juz jest u komornika to za sama sprawe musisz poniesc koszta ok 250 zł zalezy jakie miasto...

Gość xbb3
tez mam grosze do zaplacenia i przyszlo zawidomienie listem zwyklym a mnie nie bylo w domu przez 2 tyg i co teraz :D

Gość monisiunia69
Ja kiedys nie zaplacilam w bibliotece 60 zl.. To bylo z rok temu, ciekawe czy jeszcze wysla?

Gość keszet
Po pierwsze pisma te ni e są przez nikogo podpisane, a więc wg mnie nie mają mocy prawnej. Poza tym takie wezwanie przedsądowe n ależy poprzedzić jednym lub dwoma wezwaniami zwkłymi. Oczywiście, zby Allegro mogło formalnie windykować jakiś dług to musi mieć prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności, bo nie ma takich uprawnień, jak banki czy Urzędy Skarbowe, aby windykować należnosci omijając orzecznictwo sądowe. Można się liczyć z tym, że postępowanie o tak małe kwoty moze się toczyć w trybie uproszczonym, tzn bez rytualnych rozpraw sądowych itp., a dłuznik otrzyma tylko odpis wyroku, od którego może się w okreslonym czasie odwołać i wtedy sprawa toczyć się będzie od nowa, ale już w trybie tradycyjnym; z wezwaniami, terminami itd.

Gość wy jestescie walnieci
jak moga przegnac ? to tak jakbyscie wziely cos ze skelpu i nie zaplacily za to ;/

Gość poszkodowana
dlaczego mi przyszlo wezwnaie z ogromnymi odsetkami do zaplaty na moja adres za kogos ?? bo czegos tu nie rozumiem mam swoje konto i nikt wczesniej nie rejestrowal sie na allegro przedemna i nikt niewie o mojim hasle itp to jakim prawem mi cos takiego przyszlo ?? to juz jest łamanie prywatnosci i allegro powinno odpowiadac za swoje błedy naruszajac konsumenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Poohx321
Mi też przysłali przedsądowe wezwanie allegero wiecie co to porazka jest zeby zbierac takie grosze ja nie bedę im płacił niech mnie pocałuja w nos ;)

szkoda ze Allegro tak nie dba o nasze interesy i uczciwośc jak o swoje :/ jak ma sie jakis problem z kims nie uczciwym tam to oni odp. zeby probowac rozwiazac konflikt a jak nie to sory samemu sobie radz...

Gość decoraize
też nie przepadam za Allegro (firmą), uważam, że każą sobie za dużo płacić, wprowadzają udziwnienia utrudniające życie, ale w tej kwestii ich rozumiem - dlaczego mają odpuszczać swoje pieniądze? Zapłać i po sprawie.

Gość anty-allegro
nedzne patałachy, zanim sie straszy normalnego klienta sądami za kilkanascie złotych to może warto by było W SPOSOB NORMALNY mu przypomniec o zaleglosci dac takim troszke wladzy wsadzili by czlowieka do kamieniolomow i doje-li odsetek na cale zycie NO ACTA! banda bezdusznych chciwych skurwy-now

Gość witaminka234
witam wszystkich:) 2 dni temu otrzymalam przedsądowe wezwanie do zaplaty z allegro...wiecie co?oni sa smieszni,konto mam juz od wielu lat,nigdy nie mialam problemow,niec nie sprzedawalam tylko kupowalam,a tu nagle taki pech i nie wiadomo za co mam zaplacic...zero wyjasnienia kto tam siedzi na stolku przed kompem w allegro i wypisuje te bzdury niec sie ogarnie...nie chce miec z nimi nic wspolnego,jest tyle portali na ktorych mozna cos kupic i bez zadnego problemu...a ci mogą mnie cmoknąc...zaplacilam im te 29zl,nie zbiednieje,ale opisze ich gdzie sie tylko da...reklama bedzie skuteczna...skasowalam swoje konto na allegro i niech mi dadza swiety spokoj...do diabla z nimi oszustami pozdrawiam wszystkich

Gość dfdfgfh
musialas cos sprzedac tyle ze zapomnialas

Gość gość
ja również otrzymałem przedsądowne wezwanie do zapłaty w kwocie niecałe 50 zł. Zapłacę do świetego spokoju, bo przecież alledrogo zbankrutuje bez tej pokaźnej kwoty. A swoja drogą zrobił sie już troch zbyt drogo, wiec raczej podziekuję za współpracę, jak ktoś wczesniej zauważył jest sporo ciekawych i w dodatku darmowych serwisów aukcyjnych, gdzie nikt nie stresuje człowieka za takie grosze

Gość gość
Zdzierają jak mogą. Nie zapłacisz w terminie i przysyłają ci podwojoną kwotę. Fakt nie zaglądałem na email i konto przez 1,5 m-ca i tak z 75 zł przysłali mi przed sądowe wezwanie na 150 zł..... Gratulacje Grupo ALL....

Gość Alleco??

Dostałam wezwanie do zapłaty tylko że nie mam konta na allegro...