Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ki cia

MAMY 17-18LATKI!!!

Polecane posty

Gość no nie iwem czy odpowiedzialno
i dojrzałością mozna nazwać swiadome zajscie w ciażę w szkole. :o

fakt dzisiejsze wyobrażenie nastolatki to bluzka z wielkim dekoltem, kolczyk w pępku, krótka mini, i białe kozaczki.. bo widzi się często takie na dyskotekach w barach itp. ale dlaczego nie widzi sie tych innych dziewczyn? one też mają 17 lat, też są ładne.. tylko że nie pokazują dupy i nie noszą cycków prawie że na wierzchu, tylko mają trochę klasy.. i zamiast chodzić po klubach wolą spędzić romantyczny wieczór z ukochanym, zamiast poznawać coraz to nowych facetów i zabawiać się z nimi wolą być w stałym związku i utwierdzać się w swoich uczuciach. ale nie.. zejdzie sie taki jeden z drugim na kafe i zadręczy młodą dziewczynę która chciała porozmawiać o problemie. tylko wyobraźcie sobie że życie jest sprawiedliwe a fortuna kołem się toczy.. i za te kilka może kilkanaście lat wasze dzieci przyjdą do was oświadczając że zostaniecie dziadkami.. i zobaczymy kto wtedy będzie je tak psychicznie męczył..

Gość a co to was obchodzi
jedbane stare kurwy, których nikt nawet patykiem nie dotknie kiedy zajdę w cionżę!

Gość no zazwyczaj powielaja sie
schematy - młoda mama, młoda babcia...przy dobrych wiatrach to można sie nawet doczekać praprawnuków.:P:P:P

Gość no zazwyczaj powielaja sie
o kogoś tu poniosło.:classic_cool:

Do Zupkowa mama małej Zosi znam dziewczyny które są w związku już 4 lata.. a to chyba lepiej niż jak sie poznaje kogoś na dyskotece po pijaku się z nim prześpi a potem musimy brać ślub bo jestem w ciąży prawda? i wszystko zależny od partnera.. jeżeli tez jeszcze sie uczy to fakt jest to bardzo nie odpowiedzialne i bardzo ciężko jest utrzymać dziecko i siebie za pieniądze od państwa czy rodziców. ale jeżeli np. facet pracuje, jest tylko i wyłącznie na swoim utrzymaniu, to wtedy dziewczyna może zajść w ciąże czy przez przypadek czy celowo to teraz nie ma znaczenia.. ale wtedy żyją na własny rachunek.. a rodzice wiadomo zawsze pomogą czy będzie taka potrzeba czy nie... a szkołę spokojnie można skończyć i zdać maturę i zacząć studia...

ja bym mogła zostać babcią w wieku 40 lat:) nawet na prababcie może bym się załapała później i mi by to nie przeszkadzało:)

To rzeczywiście byłby bardzo odpowiedzialny partner(bo rozumiem ,że jak juz na swoim utrzymaniu to ma chyba ze 25 lat?)Bo młodszy to chyba sie jeszcze uczy?I jaki byłby z niego człowiek gdyby zabrał jej młodość?Nie dał szansy na skończenie szkoły? Podnoszę to co napisałam na samym poczatku " 17-18 letnie mamy to nic złego pod warunkiem,że chcą nimi być.Chodzi mi o to,że jak juz dziekco pojawi sie na swiecie to starają sie jakoś je wychować.Szukają pracy,kończą szkołe i przy odrobinie szczęścia maja pomoc od rodziny. Ale proszę was......17 letnia dziewczyna która piszę,że dziecko było planowane?To jakaś patologia,brak odpowiedzialności i głupota."

nie koniecznie trzeba miec 25 lat żeby dobrze zarabiać bo studiując zaocznie można mieć normalną dobrze płatną pracę :) zresztą w Ameryce 16 lat to jest początkowy wiek na ciąże.. więc do nas też po mału to dociera.. a za 50 lat będzie to normą.. ale to jeszcze 50 lat :P a patologią to było ostatnie wydarzenie gdy 13 latek został ojcem..

Gość no akurat
byłabym sceptyczna co do bezmyślnego nasladowania tego co w USA.😴

Gość droga ki ciu
nie sugeruj sie tym, ze twoje amerykańskie, nastoletnie idolki zachodza w ciąże jedna za drugą.:classic_cool:

nie mówię o naśladowaniu.. tylko o tym ze wszystko przychodzi do nas.. to sprawa własnych odczuć i obeznania we własnej sytuacji.. jeżeli ktoś jest gotowy na dziecko to niech je ma i dobrze się nim zajmuje..a jeśli nie jest gotowy to niech dalej sie bawi.. ale nie wsadzajcie do jednego worka tych dwóch różnych typów ludzi, dziewczyn, nastolatek, kobiet.. nikogo! nie można oceniać kogoś swoją miarką..

Gość gotowa na dziecko
w liceum?! no wybaczcie ale nie róbcie z czegoś takiego normy czy przykładu do naśladowania bo to nie jest normalne a tym bardziej odpowiedzialne zachowanie!

a akurat dla mnie to co dzieje się w Ameryce to jest bardzo duża przesada.. ale tak jak Polska sugeruje się na modzie, zakupach, żywności, tak tez dziewczyny mogą się sugerować zachodzeniem w ciąże.. a to co się dzieje w Ameryce to dla mnie bardzo duża przesada.. dałam tylko taki przykład..

i jeszcze raz powiem TO MIAŁ BYĆ TEMAT DLA MŁODYCH MAM A NIE SAMOTNYCH LUDZI KTÓRZY WYWIERAJĄ PRESJE I PODBUDOWUJĄ SIĘ TYM ŻE ZJADĄ MŁODE MAMY NA FORUM !!!!

Gość ki cia jesli twoje dziecko
jest z wpadki i ty stawisz czoło temu wyzwaniu to ok ale jeśli jest planowane w tym wieku to tego nigdy nie zrozumiem i zawsze będe przeciwna czemuś takiemu.

a ja wcale nie powiedziałam że jestem w ciąży i ile mam lat.. a też od razu mieliście o mnie zdanie.. a ja poprostu byłam ciekawa jak takie dziewczyny sobie radzą..