Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_majka..

Mieć czy być?

Polecane posty

I jeszcze jedno,ja kiepska jestem we wszelkiego rodzaju szermierce słownej:(więc nie będę polemizować z mistrzem ;)

Pisanie na forum,to przerywnik,odskocznia,w mojej 18 albo więcej godzinnej pracy,ciężkiej i niewdzięcznej.W realnym życiu mam ksywkę "królowa lodu"lub "żelazna dama"i głęboko ukryte moje prawdziwe JA....:(

moge oczywiscie sie mylic, ale przy zalozeniu, ze jestes tu szczera mozna wnioskowac, ze masz problem z przyjmowaniem komplementow :-)

Oj nie tylko z tym...nie potrafię radzić sobie z zaczepkami,oszczerstwami...Ogólnie słaba jestem w komunikacji międzyludzkiej:(Dlatego,aby przetrwać nauczyłam się być profesjonalna,rzeczowa i trzymać świat na dystans.Ale, ku mojej rozpaczy, w środku wciąż jestem tylko małym zakompleksionym dzieckiem:(

Gość
Trudno być jak się nie ma. Duch wszak w ciele siedzi i o wygody ciała dbać trza :P

No i na tej wypowiedzi już poprzestanę bo ktoś uzna mnie za ekschibicjonistkę;)Ale proszę o szczere wypowiedzi i merytoryczną dyskusję....poczytam chętnie co myślicie o wywołanym przezemnie temacie.

No trza KOTKU,trza:D.....a czasem trza ,nie tylko o swoje ,ale i tych, za których ponosi się odpowiedzialność.....stąd moje dylematy..Zmykam na razie!

"mieć" każdy chce coś mieć, niektórzy tylko dla siebie, niektórzy myślą o innych . osobiście lubię coś mieć zależy też i co, ale sprawia mi to przyjemność że coś mam - nie mam satysfakcji ze ktoś może być np.zazdrosny bo mnie nie interesuje to. "być" zawsze się kimś jest, ale trzeba być też kimś oj ale zakręciłam :P dla mnie ważniejsze jest mieć. czy na zawsze, czy na chwile ale się wie że coś się miało

nie myślę o innych w sensie żeby ich tylko mieć i żeby byli w moim życiu bo byli. nie mam w zwyczaju mieć miliona przyjaciół, policzę u jednej ręki tych prawdziwych co mam od dzieciństwa i nie potrzeba mi więcej.

wydaje mi się tylko,że w odwiecznym dylemacie mieć czy być mieć jednak bardziej dotyczy spraw materialnych a być to jednak pierwiastek duchowy w tym jak sądzę także "być przyjacielem" :) więc może jednak "być" :) niż "mieć" ?

Gość hdjkklas
być sobą i nie zatracić swoich wartości, wtedy "mieć" przychodzi łatwiej i osiąga się to z uśmiechem na gębie.