Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawkowo

Dziewczyny w jaki sposób używacie odżywek do włosów ?

Polecane posty

Gość truskawkowo

mam na mysli te ze spłukiwaniem...żeby dawały oczekiwane rezultaty....możecie dodać także jakie odżywki sprawdziły się w Waszym przypadku, a najlepiej te regenerujące Bo ostatnio mimo , że odżywke trzymam na włosach tak max. 10-15 min. to nic nie daje, a nawet pogorszył sie ich stan :(...straciły blask no i oglólnie za dobrze nie wyglądają

Gość truskawkowo
bo słyszalam , ze niektóre nakładają odżywke , zakładają folie , na to ręcznik - czy to faktycznie się spr. ??? II sposób to - aplikacja odżywki i suszenie suszarą - to raczej odpada, ale... Napiszcie , który naprawdę działa ??? być moze głupie pytanie, ale standardy juz mi na włosy nie działają...także chwytam się wszytskiego teraz

na moje włosy najlepiej działają odżywki naturalne.. olej z korzenia łopianu, olejek jojoba czy kokosowy (ten drugi po podgrzaniu), nakładam na całą długość włosów i po prostu chodzę z tym po domku, potem zmywam normalnie szamponem (jojobę można na końcówki po myciu też nakładać) kiedyś używałam placenty i takiej mlecznej z tej samej firmy (kallos), były całkiem ok

Gość trzyzerowym przelewem
myję włosy pod prysznicem, nakładam odżywkę na czas umycia reszty ciało 3-5 minut, spłukuję i gotowe, ostatnio używam odżywki RIGENOL niedroga i fajne włosy są po niej

jak naklada sie jeszcze folie i na to recznik to raczej tylko do masek :) maski są mocniejsze od zwyklych odzywek i o wiele mocniej regenerują, poza tym regenerują gdy jest cieplo dlatego wklada sie te czepki foliowe jeszcze :]

Gość weronisiax
plecam odzywki kadusa-swietne!...byc moze uzywasz nieodpowiednie odzywki-tez tak nieraz mialam-wlosy byly matowe itd-musisz wyprobowac kilka rodzai odzywek i wtedy wybrac najlepsza.Mi z regoly wystarczy-1-2 minuty odzywki na wloskach i sa ladne blyszczace-teraz uzywam L'oreal-czerwonej.

a ja używam elseve przeciw łamaniu sie włosów odbudowującej ale jest chyba za macna bo szybko mi sie po niej przetluszczają włosy :O

Gość mojakika
najlepiej nalozyc odzywke na wlosy i rozczesac je grzebieniem na calej dlugosci- pozostawic na kilka minut-mowie Ci ze zobaczysz roznice 80 procent skutecznosci w dzialaniu :)

Gość truskawkowo
hmmm moje wlosy są raczej kapryśne, także tez nie kazda odżywa pomaga...nieraz trzeba się nieźle nagimnastykowac zeby cokolwiek dalo rezultaty.. takze zastanowiły mnie te naturalne sposoby...a ile Samanto trzymasz np. ten olejek kokosowy na głowie ??? i co uwazasz ze jest lepsze ??? albo czy używasz na przemian ?? będę musiala popatrzec opinie na damskiej torebce

Gość truskawkowo
powiem tak, jakis czas temu z niewiadomych przyczyn - ale to i srodowisko ma pewno wplyw na stan włosów zrobily się bardzo brzydkie, wtedy pomogla mi odzywka Nivea - regeneracja, byla wrecz zachwycona...potem wlosy przyzywczaily sie, jak to zwykle bywa no i znow klapa....zmienilam na maseczke z tej samej serii. potem zaczelam używac Ziaja plantike z witaminami - po 4 miesiącach znow się przyzwyczaily , no i teraz szukam czego mogę...

Gość mojakika
truskawkowo: w kazdym razie ja odkad zaczelam po nalozeniu odzywki, przeczesywac wlosy grzebieniem widze znaczna poprawe w dzialaniu. a jesli chodzi o odzywki to polecam zwykla oliwke dla niemowlat lub olej sezamowy- ja nakladam od polowy wlosow, wczesuje, zostawiam na kilka godzin lub na noc i myje wloski juz nie uzywajac zadnej odzywki- efekt swietny. Wlosy lsniace i miekkie i zareczam ze nie ma problemu ze zmyciem oliwki z wlosow

ogólnie nie przesadzam i za często nie używam. nauczyłam się wszelki drogeryjny shit omijać szerokim łukiem, nawet "fryzjerskie" maski nie pomagały mi na włoski (ja mam na ich punkcie zaj** generalnie, muszą być idealnie gładkie i lśnić :P ), więc zaczęłam się bawić z naturą.. oljej z łopianu wystarczy pół godz trzymac na włoskach (także tuż przy skórze głowy, korzystnie na nią wpływa, nie przetłuszczają się szybciej, czego się obawiałam), olej kokosowy trzymam ok 2-3 godz, zależy jak mam czas, mniej wiecej raz w tyg (myję włosy codziennie), jojoba podobnie. najczęsciej uzywam tego z korzenia łopianu :) kiedyś robiłam mix z olejku rycynowego i tak dalej, ale te ww olejki są dla mnie lepsze :) na codzień, po myciu, żeby się rozczasać używam jakiejś zwykłej drogeryjnej odżywki typu gliss kur etc, nakładam na włosy i od razu zmywam - chodzi tylko o rozczesanie potem włosów

Gość truskawkowo
może faktycznie maskę wypróbować, tylko z jakiej firmy najlepsza...powiem, mam mętlik jak patrze na ten stos kosmetykow na półkach mam włosy długie, prawie do pasa, nie używam suszarki, bo to pewno byla by juz dla nich kaplica ! raczej są problematyczne, bo jak umyję , to bez odżywki nie da rady rozczesac

Gość truskawkowo
a po jakim czasie zauwazylas rezultaty ?? :) i czy na allegro mozna ten olej lopianu nabyc ??

elseve do rozczesywania używam, o ;) myślę że przy tak długich włosach powinnaś poczytać trochę na wizażu o składach masek itd.. też zaczniesz drogerie omijać szerokim łukiem, przynajmniej te półki z odżywkami ;)

można, ja kupowałam pierwszy raz na allegro, ok 30zł kosztuje (olej z łopianu firmy Nomi czy Nami..), efekty w zasadzie widziałam po pierwszym użyciu.. włoski nie do poznania (ja mam ciemne włosy, farbowane) teraz kupuję w sklepie zielarskim, ten sam olej za podobną cenę :)

Gość truskawkowo
Tak zastanawiam się nad odżywką Kallos z mlekiem - bardzo zachwalana :), mowilas ze uzywalas, zatem masz porównanie - jak miala bym wybierać między Olejem Lopianu a tym Kallosem - to co radzisz ?? :)

olej. ta odżywka w sumie też fajna, ale włosy mam ładniejsze po oleju. szkoda że nie pachnie tak apetycznie jak ona ;) zawsze możesz zakupić oba preparaty i na przemian używać :)

Gość truskawkowo
tydz. temu sięgnełam po nature - zrobiłam sobie maseczke z jogurtu, miodu, jaja - nalozylam na jakies 2 h - włoski byly lśniące, nabrały jakiegos takiego innego piękniejszego koloru - ale czar prysł na drugi dzień, kiedy umyslam je - puszyły się niesamowicie no i tak jak wczesniej pisalam są w kiepskiej kondycji :(

Gość truskawkowo
wydawalo by się , ze powinno być raczej wszystko na odwrót, bylam bardzo bardzo rozczarowana !!!

Gość kokito
polecam oliwke do ciala na wlosy- super efekty :)

pewnie przydałoby się je też lekko podciąć :) a jogurtem nigdy maseczek nie próbowałam, wolę takie oleiste substancje.. rycynowy olejek ma sporo zwolenniczek, ale mi lepiej ten drugi podchodzi (ah, i można nim nawilżać też ciało, twarz itd, przynajmniej w instrukcji jest taka informacja) ja kiedyś chodziłam nawet na jakieś zabiegi w saunie parowej na wlosy.. bez efektów.. dlatego teraz widzę, że im mniej tego używam (także na buźkę, przestawiłam się na naturalne produkty), tym lepiej :) mam nadzieję że znajdziesz złoty środek dla siebie :)

Gość truskawkowo
dzięki dzięki wielkie :D , bardzo na to licze :) :) poczytam o wszystkim co radziłas, i postaram się wybrać coś dla siebie :) pozostałym dziewczynom także dzięki