Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saleminka8

łyżeczkowanie i w następnym cyklu ciąża

Polecane posty

Gość saleminka8

ciąża poprzednia skończyła się łyżeczkowaniem :( Cykl wtedy zaczął mi się 16 września,29 października była dopiero owulacja, a 12 listopada termin oczekiwanego okresu.W ten dzień zaczęły boleć piersi. Ciąża była potwierdzona 8 grudnia beta hcg wskazywała 6-7 tydz. (8579) beta z 16 grudnia wskazywała na 7-8 tydz. i wynosiła 29165 od 15 do 19 listopada miałam dziwne dolegliwości, dreszcze i było mi ogólnie zimno i codziennie rano mnie przeczyszczało, pomyślałam że to jelita dały o sobie znać,bo mam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego,ale takich problemów jeszcze nie miałam,temperatura była normalna 36,8 ,a moja choroba objawia się jedynie skurczami w jelitach z rana czasami i luźnymi stolcami i badanie na krew utajoną w kale było dodatnie i żelazo na niskim poziomie. Nie wiedziałam,że jestem w ciąży bo bete robiłam w grudniu,ale żelazo miałam na dobrym poziomie wtedy już i problemy jelitowe odeszły. Łyżeczkowanie miałam 15 stycznia bo 5,ani też 14 stycznia na usg nie było echa płodu,krwawiłam 1 dzień.22-25 stycznia miałam krwawienie jak podczas okresu ale nie 6 dni jak zwykle, owulacja miała u mnie miejsce 16lutego,cykl 36 dniowy 3 marca robiłam bete i wynik wynosił 123,2 co odpowiadało 4-5 tyg Na kalkulatorze wyszło mi,że to 4 tydz 3 dzień-akurat pasuje. Wcześniejsza ciąża wyglądała na niską jak na termin spóźnionego okresu i liczyła mi się od tygodnia przed owulacją,a nie tak jak teraz od początku cyklu. Proszę o radę jakie badanie mogę wykonać,czy wogóle jest zalecone jakieś w takim przypadku :?: Czy mam wykonać jeszcze raz bete w najbliższym czasie :?:

Przede wszystkim no stress.Stres szkodzi najbardziej.Odpoczywaj, pierwszy trymestr jest dla Ciebie najważniejszy,bo zarodek musi się "wbić", czyli porządnie zagnieździć, musi rozwinąć się łożysko i przejąć po I trymestrze funkcję podtrzymania ciąży.Porozmawiaj z lekarzem, być może wskazane będzie podawanie hormonów (w końcu endometrium było całkiem wyłyżeczkowane).wskazana ocena endometrium na USG.Na spokojnie umów się do lekarza. Gdyby terminy były odległe - powiedz, że sytuacja pilna.