Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie wariatka

POMOCY!

Polecane posty

Gość taka sobie wariatka

10dc czulam chwilowe klucia jajnika, 11dc zalało mnie sluzem i czulam sie "mokra" 12 dc pobolewały mnie juz piersi troche, pozatym wspolzylam z mym mezczyzna w ten dzien bez zabezpieczenia.. myslicie ze wlasnie w tym dniu mialam owulacje? jest szansa ze zajde w ciaze?

Gość taka sobie wariatka
??

A skąd my mamy wiedzieć co cię kłuło i dlaczego? Skąd mamy wiedzieć, czy masz szansę na ciążę? Skąd mamy wiedzieć, czy to była owulacja i czy w ogóle już u Ciebie była?NIE MA domowego sposobu na wykrycie DNIA owulacji. Są sposoby na określanie faz cyklu i stwiedzenie, że owulacja już była - ale tym nie są przeczucia, odczucia, tylko codzienne, sumienne obserwacje śluzu i codzienne pomiary temperatury wg zasad.

Gość taka sobie wariatka
po sluzie to ja wlasciwie nic nie wywnioskowalam.. oprocz tego ze dzien przed stosunkiem bylo go znacznie wiecej niz we wczesniejszych dniach a moje cykle sa krotkie maja od 24-25 dni.. owulacja wedlug tego wystepuje u mnie w 10 albo 11 dc ja kochalam sie w 12 i nie wiem teraz, czy moze mi sie cos poprzestawiało czy np ja przegapilam

Gość hgyftgcd
prawdopodonie byłaś wtedy płodna więc są duże sznase na dziecko

Gość wariatko
jestes w ciąży ;)

Gość taka sobie wariatka
mam taka skromna nadzieje ze mialam wtedy plodne dni

Owszem, przy staraniach kierujemy się śluzem ale o przebyciu owu świadczy tylko temperatura. Jesli sluzu nie zaobserwowałaś, to istnieje możliwość, że dni płodne dopiero przed Tobą.I nawet, jeśli były to Twoje dni płodne a stosunek odbył sie odpowiednio wcześniej, to na ciążę w 1 cyklu masz nie więcej niż 40% szans a średnio - 25%.Zdrowej parze daje się do roku czasu na zajście w ciązę, statystycznie jedna para stara się pół roku.

Gość taka sobie wariatka
raczej przede mna plodnych dni nie ma, bo sluz mam teraz nie plodny, tzn metny i biały.. nie przypominam sobie by w tym dniu gdy wspolzylismy tez taki był, dzien wczesniej napewno nie

Jak pisałam - śluz nie potwierdza przebycia owulacji. Śluz płodny może występować kilka razy w cyklu, bo pęcherzyk może rosnąć, ale nie musi pęknąć - przy wzroście estrogenów rosną pęcherzyki, śluz zmienia się na płodny, jeśli jednak z jakiegoś powodu pęcherzyk nie pęknie - mija trochę czasu i cała sytuacja się powtarza - aż do skutku. Stąd możliwa ponowna faza śluzowa.Możliwe oczywiście, że owulacja była przy pierwszym podejściu - ale nie ma pewności.Dlatego - jeśli zauważysz, że znów zmienia się na płodny, trzeba powtórzyć starania.

Gość taka sobie wariatka
ngLka dziekuje Ci bradzo 12 marca mam dostac miesiaczke zobaczymy moze jednak jej nie bedzie ;) poki co nawet sie nie nastawiam :) dzieki za odpowiedzi