Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rigella

AAABORCJA?

Polecane posty

Gość rigella

zapraszam wszystkie osoby ktore chca mowic o tym,ze aborcja istnieje i dotyczy wielu osob Jezeli ktos nie chce miec dziecka,miec go nie powinien... Zawsze mialam takie poglady,odkad zrozumiałam jak to jest gdy ktos jest zmuszany do robienia rzeczy na które wcale nie ma ochoty. Niechciana ciąża to wcale nie jest 5 ciąża albo rodzina pijaków. Wiem ze wiele kobiet ma na swoim koncie aborcję;jedne normalnie sie do tego przyznaja,inne nie chcą o tym mówić...a problem jest i bedzie nadal. Ile kobiet potrafi sie przyznac do tego ze nie tylko mialo aborcje,ale nie zaluje tego...Nie sztuka urodzic...a jednak widac sztuka...pytanie tylko co dalej... www.kobiety-bez-wyjscia.blog.onet.pl www.aborcja2009.blox.pl

Gość Jest i bedzie
Aborcja jest i bedzie. Istnieje od wiekow i nie zniknie tylko dlatego ze ktos podpisze ustawe ktora tego zabrania. Zawsze sa kobiety dla ktorych isnieje powod ktory im nie pozwala wyobrazic siebie jako matki....ja jestem jedna z nich. Jako 17 latka wpadlam z chlopakiem bo najzwyczajniej pekla nam prezerwatywa. I usunelam ciaze. Z pomoca kochanych rodzicow ktorzy mnie chceli wspierac w jakiejkolwiek dezycji. Bylo ciezko, czulam ulge ale i wine. Jednego dnia bardziej, innego mniej. Ktos powie - uprawiasz sex to bierzesz ryzyko. A ja powiem - uzywam antykoncepcji - bo nie jestem gotowa na macierzynstwo. I jestem 15 lat pozniej. Mam dwoje dzieci. Wciaz jestem z tym samym facetem z ktorym wtedy wpadlam. Jednak nie wiem czy bylibysmy razem 15 lat temu jesli urodzilabym to dziecko. Bo dziecko ma prawo nie tylko do zycia, rowniez do milosci, czasu, wszystkiego co wiaze sie z dziecinstwem. A tego nie umielismy mu wtedy zapewnic.

Gość ja 2009
nie sztuka urodzić ,sztuką jest wychować .ja też usunełam .

Gość co za bzdury totalne
poszukaj sobie takich tematów na forum , a nie zakładasz następne . Zaczyna być to nudne jak flaki z olejem. Ameryki nie odkryłaś !!!!!

Gość Jest i bedzie
To nie czytaj. Nie masz co robic i czytasz wszystkie topiki? Zyjemy w wolnych kraju. Jak dzieczyna chce to niech zaklada.

Gość ja 2009
nie pasuje ci coś to wypad

Gość rigella
ludzi strasznie ten temat denerwuje,dlaczego?

Gość rigella
boli to co nas dotyczy...może w koncu kobiety naucza sie mowic o tym,ze aborcji sie doonuje,czy tego chca niektorzy czy nie. pozdrawiam wszystkich niezaklamanaych

Gość no jasne
pierdol bąka , a on brzdąka :P

Gość wszystkie_
A skrobcie sie nawet widelcem, a jak ktora sie wykrwawi to zawsze jedna kretynka mniej ;)

Gość tym tokiem rozumowania
Narkotyki powinne byc legalne, wszyscy wiedza ze narkotyki sa wszedzie i duzo ludzi je bierze, wiec dlaczego wmawiaja ludzia ze nie ma problemu hehehhehe

Gość rigella ma problem
Ze sobą, albo wyzuty sumienia po skrobance widelcem, bo to juz chyba 10 temat o jednym i tym samym , ale jak jej lzej na duszy :P

Gość Jest i bedzie
Rigella nie m aproblemu z wyrzutami sumienia. Ona chce zeby temat aborcji przestal byc kontrowersyjnym tabu, bo istnieje i dotyczy wielu kobiet. I wlasnie ta nagonka pozostawia kobiety samotne i same sobie i posuwa je do rozwiazania sprawy po cichu i na wlasna reke. I ona chce to zmienic. I ja sie do niej dolaczam!

Gość rigella ma problem
Szklanka wody zamiast, i problemu nie bedzie.

Gość Jest i bedzie
A narkotyki sa nap rzyklad legalne w Holandii. A w Hoalndii prawie nikt nie bierze, jedynie zagraniczni turysci. Wiec jaki wniosek? Co nie jest zabronione, staje sie mniej atrakcyjne. Jestem przekonanan ze po szczerej rozmowie o aborcji z psychologiem, wiele kobiety by od niej odstapilo. Ich jedyne uczucie w takim momencie - strach - zastapione zostaloby moze przez inne. Wsparcia, zrozumienia...

Gość rigella ma problem
To jezdzcie na skrobanke do Holandi, tam jest legalna, a po skrobance na rozluznienie zapalicie grubego lolka.

Gość life to brutal
mam znajoma co w wieku 18 lat miala juz 2 dzieci, z tego co sama mowila usunela chyba z 3.

Gość ja2009
co za kretyn się tu udziela,to forum jest dla kobiet a nie dla debili

Gość rigella ma problem
Jestem ginekologiem i skrobie widelcem zdesperowane panienki.

Gość ja2009
jak jesteś ginekologiem to WYPIERDALAJ STĄD

Gość
Aborcja to niszczenie życia, które sama stworzyłaś. I wmawiając sobie że to nic złego wcale nie zmienisz tego faktu.

Gość rigella ma problem
PMS to straszna rzecz :D zaraz sie tipsy polamia i klawisze w klawiaturze powypadaja hehehehehe

Gość Jest i bedzie
Wlasnie w Holandii, gdzie aborcja jest legalna wykonano w 2007 roku 33.148 zabiegow. W tego 13.5 Procent to kobiety z zagranicy przyjezdzajace tylko na aborcje. Kolejne 14 procent to dziewczyny miedzy 15-17 rokiem zycia. Wiec procent aborcji dokonanych przez dorosle, swiadome kobiety nie jest wcale taki duzy. W Holandii mieszka okolo 17 milionow ludzi, w Polce nieco wiecej niz dwa razy tyle, tylko ze aborcji (legalnych + nielegalncyh) jest pomiedzy 80 a 200 tysiecy!!! Zakazy doprowadzaja do patologii a nie rozwiazania problemu. Ile dowodow trzeba przedstawic aby ludzie to zrozumieli!

Gość rigella ma problem
Pierdolisz jak potluczona, po gwalcie i przy zagrozeniu zycia matki w polsce jest dozwolona aborcja.

Gość do neurosy1
A ja jestem islamita a Islam nie uwaza zycia od poczecia (podobnie judaizm). I co? Czemu katolicy maja mi narzucac prawo? Mnie Islam pozwala na aborcje. Moj Bóg obdarza embrion duszą dopiero po upływie 120 dni od zapłodnienia. Aborcja jest więc zakazana dopiero od 4 miesiąca ciąży.

Gość rigella
do jest i bedzie.. chyba w koncu jedna osoba mnie zrozumiala...ja nie mam problemu,ale moge miec i w tej chcwili ma go tysiace kobiet...mam dosc udawania,ze tego nie ma..zobaczcie co sie dzieje w internecie...zastrzyki,tabletki...bez kontroli...totalna desperacja...

Gość do - rigella ma problem
Tak, aborcja po gwalcie jest dozwolona ale lekarze sie tak boja kleru ze odwlekaja decyzje, oslaniaja sie wymowkami i czesto nie dokonuja zaboegu. Przeciez takie przypadki znamy z gazet...

Gość rigella ma problem
Obowiazuje cie prawo tego panstwa w ktorym sie znajdujesz, a nie wyznanie czy obywatelstwo. Wiec z religia nie wyskakuj bejbe.

Gość
Przecież prawo dopuszcza w Polsce aborcję ale w przypadkach UZASADNIONYCH, a pęknięta guma raczej do nich nie należy.

Gość Jest i bedzie
Rigella - i jest nas wiecej tylko ze dziewczyny sie boja przyznac. Rozumiem to - ale ja juz klapki z oczy zdjelam. I bede trabic swoje zdanie w kolko, tak jak kler swoje klepie, zeby w koncu sie cos zmienilo.