Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny las

tort czarny las

Polecane posty

Gość czarny las

czy ktos wie ile mniej więcej kosztuje ten tort? Albo inaczej - czy jest to tort z górnej półki cenowej czy ze sredniej?

Sama o tym myślę o jeśli Ci się nie śpieszy, to napiszę jeszcze dokładnie ile kosztuje. Ciasto \"czarny las\" jest droższe od przeciętnych, ale tort raczej będzie tańszy od tradycyjnych tortów ślubnych. A smakuje świetnie :)

Gość czarny las
Historynka, a kiedy będziesz zamawiać? To ja poczekam. A nie orientujesz siejeszcze czy jest jakaś jedna wersja tego tortu czy różne, bo ja czytałam tylko o takim, że jest biszkopt, krem z wiśniami i bita śmietana. Zwykle w tortakch są po 3 pięta biszkoptowe, atu tlyko jedno. Trochęzaskoczona jestem, ale i tak brzmi to smakowicie.

myślę że smak będzie przede wszystkim zależał od cukierni, często w pracy mamy to ciasto i wg mnie jest co najwyżej średnie, a słodycze i wiśnie uwielbiam. Ja bym na twoim miejscu pochodziła po cukierniach potestować torty;)

Achajka, wiadomo, kwestia upodobań ;) Ślub i wesele mam 25. kwietnia, troszkę wcześniej więc tort będę zamawiać. Jako że moja mama pracuje już 11 lat w jednym hipermarkecie, ma kolegów na piekarni i zadbają o to żeby było świeże. Ewentualnie kolega cukiernik z tego działu zrobi mi prywatnie. O smak się nie martwię. Powinnam zamawiać gdzieś na początku kwietnia, więc wtedy pewnie o cenie napiszę. Chyba że wcześniej. A jeszcze na ile osób? Bo u mnie 50 kilka będzie. :) Nie wiem dokładnie jak wygląda \"Czarny las\" jako tort, tzn. nie wiem jak to zrobią akurat tam. Wiem że ciasto jako takie może wyglądać i smakować różnie, to tak jak kupowanie sernika na zimno, na przykład, zawsze trochę inny. Wiem że na pewno może być albo duży, płaski (okrągły lub prostokątny) albo z kilku mniejszych, okrągłych części ułożonych na piętrowej paterze. Widziałam takie w formie stojącego łuku z paterkami z boku, na zewnętrznej stronie, bardzo ładnie wygląda.

a jak myślicie, pasuje tort bezowy? Miałam okazje zjeść taki o smaku smietankowo-kawowym (mokka), z czekoladą i bitą śmietaną. Pycha:) leciutki, nie zamula, tylko nie każdy może lubić smak kawy. btw czarny las wystepuje w wersji z alkoholem lub bez.

Gość h.2.o
ja własnie nie lubię kawowego,

Gość h.2.o
posprawdzałam w cukierniach w necie to cena czarnego lasu od 30 zł/kg do 70 (z tych co znalazłam).

Gość czarny las
widzę, że rozrzut cenowy duzy, ciekawe czy za ceną idzie smak? U mnie to w ogóle jest tak, że tort może będze kuzynka młodego piec i w związku z tym nie wiem czy puszczać ją na głęboką wodę i piec czarny las pierwszy raz czy jakiś wypróbowany wziąć czy w ogóle zamówić w cukierni ten czarny las.

Gość 75J
czarny las to tort szwardzwaldzki z wisniami??

Gość czarny las
tak, to to samo

Gość chyba nienajdrozszy
Tortyczekoladowe Tort Szwardzwaldzki - Justynka od 35.20 zł Wiśnie w śmietanie z czekoladowym akcentem Klasyczny deser rodem z Schwarzwaldu:). Puszysta bita śmietana na ciemnym biszkopcie czekoladowym, a w niej aromatyczne wiśnie. Z wierzchu posypany czekoladowymi wiórkami i udekorowane wiśniami. Wspaniały smak i estetyka. Ważne dane: Realizacja: do 48 godzin Cukiernia: Justynka Rozmiar: mały (10 porcji) 35.20 zł średni (15 porcji) 52.80 zł średnia waga porcji: 100 g.

Gość wezcie pod uwage
ze torty "slubne" onaczej licza za kilogram....