Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka _93

Profil biologiczno-chemiczny w liceum?

Polecane posty

Istnieją jeszcze inne profile z rozszerzoną biologią, niekoniecznie biol-chem. Rozejrzyj się;) Osobiście słyszałam o biol-geo, pol-hist-biol, biol-ang

Gość M.W.M
ja skończyłam profil biologiczno-chemiczno-fizyczny:) powiem, że w gimnazjum z fizyki byłam kiepska a w LO skoczyłam z celującym więc po prostu trzeba sie przyłożyc profil podejrzewam najcięższy ze wszystkich w LO (moze na rowni z mat-fizem) ale musi taki byc bo tak naprawde to tak zwany pikuś z tym co dzieje sie na studiach w tej chwili kończę pierwszy rok farmacji i z perspektywy czasu smieje sie z tego ile musialamsie nauczyc w liceum ale pamietam, że momentami było ciezko zwlaszcza ze z reguly biol chemy sa jednymi z najlepszych klas w LO(średnia klasy) i wiekszosc nauczycieli dodaje material od siebie niestety( np. u mnie wychodzilo ze mialam jeszcze rozszerzona historie:D) ale nie rezygnuj naprawde warto

Gość Milka920
Sluchaj czasami dobrze jezeli nauczyciel jest wymagajacyy:) a jezeli wymagajacy nauczyciel uczy Cie przedmiotu z ktorym chcesz zwiazac swoja przyszlosc to dla Ciebie sama korzysc.. nie bedziesz musiała w szkole sredniej sie martwic o to ze czegos nie umieszz... Wszystko bedzie w porzadku...:) Ja Dalej chce isc na Bio-chem chociaz jestem dopiero w 2klasie Gim:P I nie sluchm tego ze jest duzo nauki... jezli chce byc kjiedys kims to niestety nauka jest potrzebnaa.. Do glupiego sprzatania w szkolach i nie tylko.. jest potrzebna matura...

Gość ZgrabnaCzarnula
ja skończyłam biol-chem:) co prawda łatwo nie było, ale wszystko też zależy od nauczycieli, ja akurat miałam bardzo wymagających, ale wiem że gdybym się przykładała nie miałam bym problemów. Powiem tylko tyle że przez 3 lata ani razu nie dorobiłam zadania domowego, wszystko się spisywało na przerwie:) teraz jestem na 4 roku medycyny:)

Gość ZgrabnaCzarnula
a żeby było weselej, to babka z fizy robiła nam rozszerzony program , bo stwierdziła że fizyka jest potrzebna na medycynie...jedynie co było bardzo miłe przez te 3 lata:) to że wszyscy nauczyciele zwracali się do nas: dzień dobry przyszli lekarze, dzień dobry przyszli studenci medycyny:)

Gość bbsbbbbsbbbbbsbbbb
pf bo niby tylko medycyna sie liczy po biol chemie? wolne zarty

Gość zapraszam na biomist.pl , jeże
zapraszam na biomist.pl , jeżeli chcesz iśc do liceum biologiczno-chemiczny

Gość dolus55
mam taki problem, bardzo chcialem sie dostac do pewnej szkoly z w miare dobrym poziomem ,niestety przypadkiem dostalem sie na profil bio-chem , a tak sie sklada ze nie mam za wiele wspolnego z tymi przedmiotami i nie jestem z nich za dobry(przynajmniej jesli chodzi o chemie) czy bede musial pisac mature z tych przedmiotow ,czy bd mogl wybrac sobie inne? prosze o odp

Piszesz z czego chcesz :D oczywiście obowiązkowo polski ,matma i angielski albo niemiecki ,a reszta jak już tam chcesz. :P

Piszesz z czego chcesz :D oczywiście obowiązkowo polski ,matma i angielski albo niemiecki ,a reszta jak już tam chcesz. :P

Gość biomist.pl
Portal przyrodniczy na, którym uczymy z biologii i chemii do matury i inne ciekawostki!! http://biomist.pl

Gość biol. - chem.? nie wiem...
cześć! Chodzę do klasy 2 gim...ale myslę juz o przyszłości, chciałabym zostać stomatologiem , ale boję się czy dam rade. z biol. mam 4 i z chemi takze ale mysle ze mogłabym miec wyzszą ocene.Interesuja mnie te lekcje w szkole ale nie wiem czy to wystarczy zeby pujsc na biol. - chem. Lo pomużcie :(

Gość wiem co mowie
powodzenia zycze . Ja jestem na podstawie a chemia jest ciazka , to nie to samo co gim , zaczna sie fenole benzeny, aldehydy i inne glupotki , wiec nie radzilaBYM Ci , a Ty te przedmioty bedziesz miala rozszerzone , wiec jeszcze wiecej materialu i inne wizania ktore nie obowiazuja podstawe

Gość wiem co mowie
do; biol. - chem.? nie wiem... no no na pewno nie idz na human :d widać po pisowni :) hehehehe

Gość ailka
Witam!! Ja mam tez problem.. jestem w kl 3 i chciałabym isc na technika masażyste ale nie wiem jaki profil wybrac w liceum.. napewno biologiczny ale chcemia ?? to nie dla mnie..

Gość Mądrala120
Witam wszystkich! Ja także chodzę teraz do 3 klasy gimnazjum, nie mam jednak problemu takiego jak wy, bo jestem już zdecydowana na jaki profil do liceum chcę iść. Wiele osób na różnych forach, pisze o tym, że biologia i chemia, którą uczymy się w gimnazjum nie jest równa tej z którą będą musieli się zmierzyć Ci, którzy wybierają się na biol-chem. Osobiście, od września 2010 roku mam indywidualny tok nauczania z biologii, przerabiam na tych lekcjach materiał z I, II, III klasy Liceum (rozszerzona biologia!) i powiem wam nie jest tak źle (może dlatego, że mam fajnego nauczyciela, który potrafi wszystko w prosty sposób wytłumaczyć). Ktoś kto lubi biologię ma duże szanse na to, że w LO sobie poradzi. Muszę jednak przyznać racje osobom, które mówią, że nauka w klasie biologiczno-chemicznej nie jest równa tej co w gimnazjum (widzę to po właśnie tych indywidualnych lekcjach). Osobiście także obawiam się nieco rozszerzonej chemii, ale już od września (od I klasy LO) postaram się od dodatkowe lekcje z chemii, biologii. Trzymam za wszystkich (także za siebie) kciuki, trzeba przecież iść na przód i realizować swoje marzenia! (kto nie próbuje ten nie zwycięża) :)

Gość Malinka .
hej ;) jestem w 2 gim. i też planuję wybrać profil biol-chem. Z tego co tutaj czytam to aż się boję . Chciałabym zostać kosmetyczką więc ten profil będzie najlepszy . Jeżeli nie dam rady po 1 klasie zmienię profil lub szkołę. Ale na początek chcę spróbować ;] Moim zdaniem jeśli nie spróbuję to mogę tego kiedyś żałować. Pozdrawiam

Gość Anulka 16 :*
Słuchajcie ;) też w tym roku idę na bio-chem i także zastanawiam się czy sobie poradzę. Różne opinie słyszałam na temat tego profilu ;) tylko że u mnie biologia całkiem leży a z chemią nie mam w ogóle żadnych problemów ;) zastanawiam się także nad przyszłym zawodem związanym z tymi właśnie przedmiotami. Na razie przychodzi mi do głowy tylko lekarz, ale na medycynę raczej nie chcę iść! Pomóżcie! ;)

"Na razie przychodzi mi do głowy tylko lekarz, ale na medycynę raczej nie chcę iść!" WTF ?

Gość Zakłopotana..
Cześć.! Pójdę teraz do klasy III gim. a po zakończeniu chciałam iść na prof. bio-chem w LO. Czytałam trochę o tym na różych forach, podobno jest dużo nauki i wgl. jest ciężko.Miałam 5 z biol i z chemii zarówno w 1 jak i w 2 kl gim, ale z tego co wyczytałam[ a właściwie z postów tych co już w LO na tym porfilu byli ] to nie miałam nawet podstaw w gim. [ według ich opinii] W przyszłości chciałam isć na medycyne , ale nie wiem czy uda mi się zdać rozszerzoną maturę z biol..Pomóżcie.! Co myślicie? No bo mówili mi już inni " nie zaryzykujesz to będziesz potem żałowała" no dobra, ale co jeśli sobie nie poradzę.? Z inf. z tych for na których byłam nie wywnioskowałam zbyt pozytywnych i pochlebnych zdań na temat tegoż konkretnego profilu.Może jest tu ktoś , kto już uczy się na tym kierunku.Proszę o radę. !!

o koorva, odradzam w 75% :O bylam na tym, zafascynowana tym, co profil na dniach otwartych mi prezentowal...biologia, mikroskopy, cialo czlowieka..mmm

kurde, pisalam o a tu tylko czesc sie ojawila:O poprostu 1 wrz okazalo sie ze jeszcze fizyka jest rozsz. z ktorej zrestza w 2 kl mialam poprawke 🖐️

Gość 9809809809
Zakłopotana - jak sobie nie poradzisz to możesz się przeniesc do jakiejkolwiek innej klasy albo innego liceum, w czym problem? W sumie na biol-chemie trzeba troche kuc , niestety. Ja tez kończyłam ten profil, w renomowanym liceum, nie było zle. Bardziej narzekałam na fizyke bo mieliśmy durną nauczycielkę, i geografię... Chemię mieliśmy wykładaną super, wszystko rozumiałam. W sumie sporo zalezy od nauczyciela. Z mojej klasy chyba ok. kilkanaście osób poszło na medycynę i stomatologię. A ja kretynka zmieniłam zdanie i w 3 klasie postanowiłam zdawac maturę z historii. Poszłam na historię i teraz kilka lat już jestem bez pracy, a znajomi po medycynie zarabiaja po 10 tys... Kurwa...

Gość autorze, a Ty jakie masz
Autorko, ja, chociaz bylam w klasie angielskiej, mialam chemie z pania biol-chem (bo tamta dla klas human byla na macierzysnkim). Mialam w klasie ponad 30 osob, pani rok w rok wystawiala ok 20 zagrozen, ja mialam bdb. A chemii nauczylam sie sama, bo w gim mialam beznadziejna nauczycielke. To naprawde nic trudnego, dla mnie, humanistki. Probna mature z chemii napisalam (aby sie sprawdzic) na 70 pare %, sadze ze jak sie przylozysz nie bedzie problemu. A na pewno Ci to kiedys zaprocentuje. Z organiczna faktycznie mozesz miec problem, ale to jest juz 2 klasa, wiec spoko 🖐️ Skoro biol lubisz, i ja umiesz- to do nauki zostanie Ci wlasciwie tylko ta chemia. Wiec w czym problem? Uczyc sie i tyle :)

Gość zalezy jake miasto
..

Gość Anuczka
Obecnie jestem w 1kl LO na prof bol-chem ciesze sie niezmierne z tego powodu ;) Polecam go wszystkm, ktorzy w jakms stopniu lubia te przedmioty. Wszelkie zaleglosci da sie nadrobic (jesli takowe wystepuja ;p) Jesl o mnie chodzi kocham oba przedmioty i z obu mialam w gimnazjum 6, jak bedzie w liceum to sie okaze, ale nie o oceny tu chodzi a o wiedze sama w sobie. Jak ktos sie naprawde za siebe wezmie to napewno dobrze zda maturę i zagwarantuje sobe wspaniałą przyszłość. A więc wybierać biol-chem i brac się za książki ;D coś za coś mnie to akurat ekscytuje ;p poszerzanie wiedzy

Gość BIOLCHEMGEO
Cześć. Jestem w klasie o profilu Biol - Chem - Geo. Dla leni nie polecam. Jest całkiem spora nagonka materiału. Mam 4 godziny biologii, 3 godziny chemii i 2 geografii tygodniowo. Z biologii jest wprost ogrom materiału do wykuwania na klasówki. Chemia wcale nie jest gorsza :). Geografia to luzik :). Warto pójść na ten profil, gdyż otwiera on szeroki wachlarz możliwości studiowania przed kandydatem (praktycznie można iść po tym wszędzie).

Gość kasp
Jestem na biochemie i powiem tylko tyle ze jest bardzo duzo pracy i nauki . To profil dla ludzi pracowitych i ambitnych ktore po prostu lubią , interesuja się biologia i chemią . Bez tego nie radze sie za ten kierunek brac ;) pozdrawiam i zycze powodzenia !