Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka _93

Profil biologiczno-chemiczny w liceum?

Polecane posty

Gość Ola12
Witam :) Jestem w 3 klasie gimnazjum. Teraz dokonuję poważnego wyboru. Bardzo chciałabym pójść do liceum lub technikum o profilu biologiczno-chemicznym w Warszawie. Moje oceny są średnie. Proszę czy moglibyście polecić mi jakieś liceum czy technikum. Czekam na odpowiedz, z góry dziękuję :)

Ja byłam w biol-chemie. Powiem tak. Panuje SŁUSZNE przekonanie że są to klasy niefajne, niesympatyczne, mało zżyte. U nas tak było. W innych wiem że także. Zdarzają się wyjątki, ale są one tylko wyjątkami. Zwyczaj biol-chem staje się (w dobrych liceach) klasą ogólną. Z polskiego, historii, fizyki, matmy... wymagają prawie tyle samo co w klasach profilowanych z tych przedmiotów. Większość klasy to baby. To nie tworzy fajnej atmosfery Ogólnie biol-chem to chyba najgorszy możliwy wybór, ale jedyny jeśli chce iść się na kierunki przyrodnicze i medyczne

Gość Ola12
Czyli nie jest za fajnie na tym biologiczno-chemicznym.? Nie wiem,myślałam jeszcze coś w kierunku policyjnym. A i jeszcze czy moglibyście polecić mi jakieś liceum lub technikum w Warszawie,np. do którego chodziliście,albo chodzicie,bo sama nie wiem gdzie pójść. :( To trudny wybór. Nie che trafić do jakieś szkoły nudziarzy,ani do takiej gdzie ciągle są jakieś rozruby,zależy mi na normalnej szkole z "normalnymi" ludźmi. :) Z góry dziękuje i dziękuje za odpowiedzi. :)

Gość profil medyczno- przyrodniczy
Wiesz co ? Też myslałam ze nie dam rady ,ale w tym roku jestem na tym profilu i dobrze sobie radze , wszystko zalezy od nauczycieli, nie zniechęcaj sie i nie mow , ze nie dasz rady bo jak sobie to wmówisz to po tobie .;/

Gość gość
Jakie liceum o profilu biologiczno-chemicznym wybrać. Jaki jest próg kwalifikacyjny , atmosfera, nauczyciele? Ktoś coś poleca?

Gość gość222
Hej. Muszę ci powiedzieć żebyś dobrze przyślą ła swoją decyzję. Wiem po sobie że trudno ją podjąć a jeszcze trudniej podjąć właściwą z której bd zadowolona w czasie lo. Dużo zależy od nauczyciela, jeśli dobrze wykłada i tłumaczy to myśle że nie bd miała problemu, gorzej jeżeli trafisz na niezbyt dobrego i bd skazana na siebie albo korki. Mówię z doświadczenia. Sama ucze się w lo i wiem jak to jest jak masz dobrego nauczyciela a jak jeżeli on kiepsko tłumaczy