Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilllll

Depilacja męska

Polecane posty

Gość Kamilllll

Mam pewien problem a mianowicie ostatnio czytałem na internecie o depilacji męskiej i postanowiłem spróbować do tej pory goliłem tylko pachy lecz teraz postanowiłem spróbować golenia w okolicach \"bikini\" i tu jest problem może samo golenie nie swędziało aż tak (chociaż przyjemne pierwsze 2 dni nie było) lecz te włoski które odrastają są twarde i wbijają się w skórę i strasznie ją podrażniają. gdy chodzę muszę co chwile się poprawiać a siedzenie na lekcjach (jeszcze 4 technikum) sprawia mi straszną udrękę. Więc strasznie bym prosił o podanie jakichś dobrych metod na depilacje tamtych części ciała. Z góry dziękuję

Gość ambiwalenccja
jestes facetem wiec mysle ze nei musisz calkowicie sie golic... Wystarczy te wlosy przycinac;)

Gość Kamillllll
:/ no ale jak już popełniłem ten błąd bo to jest nie do zniesienia więc co robic

Gość nic nie zrobisz niestety
kobiety maja problem z depilacją i jeszcze nikt nie odkrył dobrej metody :o Jedynie podrażnienia możesz załagodzić jakimś tłustym kremem, najlepiej bambino. Po goleniu maszynką zawsze pojawiają się krosty, depilacja depilatorem- ból nie do wytrzymania, wrastające włosy w skórę, plastry tak samo. Pozostała depilacja laserowa ale koszt jest wysoki i trzeba ją kilka razy powtarzać :(

Gość security
moze sprobuj zrobic delikatny peeling?? I posmaruj jakims balsamem

Gość ...hamciam...
nastepnym razem moze krem do depilacji?? po nim az tak strasznie nie swedzi jak po depilatorze,maszynce itp;p no i co najwaznijesze- to nie boli;p

Gość -x-
jesli chcesz sie tam golic, uzywaj zelu do golenia. pianka jest bardziej gesta i latwiej sie goli. po goleniu posmaruj te okolice kremem do rak( nie zartuje, wybierz taki z max alantoina, gliceryna, d panthenolem), dosc obficie. jesli bedzie zapalenie mieszkow( takie biale krostki), oprocz kremu do rak stosuj tribiotic) w aptece). a teraz- na wrastajace wloski zrob sobie delikatny piling. np. szorstka rekawica lub gabka, do tego zel pod prysznic, zeby sprzet sie slizgal i okreznymi ruchami, delikatnie masuj te miejsca. a pozniej osusz delikatnie i krem.

Gość -x-
niejasno to napisalam- uzywaj zelu, bo piana z niego powstala jest bardziej gesta niz z pianki do golenia.