Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XYZabc

Pierwszy raz- ważne

Polecane posty

Gość XYZabc

Mam 17 lat, i chcę jutro przeżyć swój pierwszy raz, obawiam się jednego- wpadki. Nie wiem co jeszcze zrobić by nie martwić się o niepożądaną ciąże. Jutro kończy mi się okres, czyli dzień niepłodny, i tak przez osiem dni ;) prócz tego chcemy użyć prezerwatywy (z apteki ofc.) extra safe. Niestety uważam że to za mało, rozmyślam o globulkach. niestety tabletki antykoncepcyjne odpadają, dopiero za tydzień idę do ginekologa. co możecie mi jeszcze doradzić, bym czuła się w 100% pewna że nie wpadniemy? pozdrawiam serdecznie.

zawsze musisz się liczyć z tym, że możesz wpaść nie bardzo rozumiem to zdanie \'Jutro kończy mi się okres, czyli dzień niepłodny, i tak przez osiem dni\'

Gość jooojjj
płodny niepłodny - moja szwagierka wpadła 3 dni przed okresem.. i niewiem skąd to 8 dni? z książyca chyba

Gość Jeśli
dobrze zrozumialam, liczysz na to, że masz teraz osiem dni nieplodnych po okresie - nic bardziej mylnego.

Gość XYZabc
sprawdzałam w kalendarzyku. jutro kończy mi się okres, i przez osiem dni mam dni niepłodne(tak naprawdę to tylko kilka bo należy wliczyć w to długość życia plemników, a one nawet do 5 dni.) a że okresy mam w miarę regularne, i naprawdę wychodzi na to że mam jutro dzień niepłodny. jeśli Twoja szwagierka wpadła trzy dni przed planowanym okresem... no cóż to się nazywa pech, albo po prostu uprawiała seks w dni płodne i później ten 3. dni po okresie.