Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam mam 19lat w sierpniu 20. Bede w tym tyg robić ten test ciążowy i myśle,że bedę w ciaży. Bardzo kocham dzieci, uwielbiam sie nimi zajmowac,bawic,troszczyc i opiekowac. Uwielbiam z nimi spedzac czas. Dla mnie dziecko to nie przestepstwo ani tragedia tylko szczescie. Nie wiem jak wy myslicie ale ja tak uwazam. Ale boje sie rodzicow ze beda zli i nie zroumieja tego. Jak mysliscie to glupota ze dojrzala do amcierzynstwa i chce dziecka to zle i w tym wieku? Prosze o wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam:)

Nic w tym złego nie widzę, skoro jesteś na to gotowa to czemu nie:) Powodzenia życzę. Moja siostra cioteczna urodziła w wieku 20 lat pierwsze dziecko, drugie w wieku 24 lat. Teraz ma 28 i chłopaka w szkole, a drugi niedługo pójdzie do przedszkola. :)

Ja miałam 20 lat jak zaszłam w ciąże, w tej chwili mam 23 lata i bardzo sie ciesze bo zostac młodą mamą to coś pięknego!!!Oczywiście imprezowiczki nie są zadowolone,ja nie przepadalam za dyskotekami.Jesli chodzi o rodziców,tez sie strasznie bałam powiedzieć,bo dopiero co zdałam mature a tu dziecko... ale nie było zle.Moja mama sie popłakała,tato powiedział COS TY ZROBILA a za pare sekund mnie przytulił i tez sie poplakal a w tej chwili nie widzi nikogo poza wnukiem.Trzeba sie przłamać.20 lat bedziesz miała a rocznikowo już masz ... moja położna powiedziala mi ze to jest najlepszy wiek do rodzenia oczywiscie jesli nie chcesz studiować.Zobaczysz ze dasz rade :) jak tylko uporasz sie z rodzicami bedzie wszystko ok :) pomyśl tylko ze 15 latki mają już dzieci to jest o co sie martwić :)

Gość moron13
no, ale jest taki główny minus - to nei wy utrzymujecie dzieci, a wasi rodzice :|| tak nie powinno byc..

Gość Anna Karenina
Skoro czujesz sie gotowa do tego,aby byc matka,nie powinna cie obchodzic reakcja rodzicow. czego sie boisz? Przeciez jestes dorosla i to ty bedziesz sie zajmowac dzieckiem,utrzymywac je... Ja takze juz wieku 20 lat czulam instynkt macierzynski...ale nie mialam pracy, nie bylam samodzielna finansowo... Jesli ty jestes to gratulacje...Dojrzalosc do bycia matka to nie tylko instynkt i uczucia,ale takze mozliwosc zapewnienia mu dobrych warunkow do rozwoju,bez ogladania sie na rodzicow...

Gość moron13
"Moron wiele małżeństw otrzymuje pomoc od rodziców,co złego jest w tym ze rodzice pomagają dzieciom? " rozumiem, ale pomoc, to pomoc, a utrzymanie w 100% to inna sprawa. Najpeirw matka musi sie usamodzielnic, zeby moc uczyc tego dzieci. To moim zdaniem prawdziwa gotowosc.

Mam do was pytanie czy to normalne,ze ostatnio caly czas latam o wc a poza tym czesto jestem zdenerwowana, wsciekla, smutna ,placze z byle powodu albo bez powodu. Czy to jest normalne? Jeszcze nie robialm testu ciazowego bo jeszcze okresu nie dostalam a dzis ogolnie zle sie czuje chyba przeziebienie albo mnie zawialo. Prosze o wasze opinie. Pozdrawiam:)

Mam do was pytanie czy to normalne,ze ostatnio caly czas latam o wc a poza tym czesto jestem zdenerwowana, wsciekla, smutna ,placze z byle powodu albo bez powodu. Czy to jest normalne? Jeszcze nie robialm testu ciazowego bo jeszcze okresu nie dostalam a dzis ogolnie zle sie czuje chyba przeziebienie albo mnie zawialo. Prosze o wasze opinie. Pozdrawiam:)

Gość fdgsfffffffffffff
e tam ja mam 19 latek, jestem w ciązy i sie ciesze pa buziaki:)

Gość orzeleczek
moja ginekolog też powiedziała ze 20 lat to najlepszy wiek do rodzenia, gorzej z tymi pietnastolatkami z brzuchami :O

Gość chęć do macierzynstwa
to jedno ale drugie równ9ie ważne to to, czy bedziesz w stanie dzecko utrzymac?

Gość Ewelaaa
Tinaroma mysle,ze to za wczesnie,zebys latala co chwile do kibelka ja dopiero teraz zaczełam miec z tym problem ,a jestem w czwartym miesiacu i to głownie w nocy,ale ja tez czułam to,ze jestem noi byłam strasznie lekliwa wszystko było w stanie mnie przestraszyc.Rodzice zrozumieja napewno,a ty masz racje ,ze sie cieszysz bo to jest cos pieknego.Zycze powodzonka i pozdrawiam odezwij sie jak zrobisz tescik:)

Oczywiscie ze dam zna jak zrobie tescik a zrobie go w poniedzialek z moim chlopakiem bo tez bardzo chce byc przy tym. Teraz dostalam okres powinnam dostac pozniej nie wiem czy to normalne ? Moge byc w ciazy czy to malo prawdopodobne?odp prosze. Pozdrawiam:)

Gość przyszla mama 20
eee nie bedzie zle:) ja mam 20lat tez jestem w ciazy, balam sie tez ale mama mnie wspiera od poczatku tata tez, nawet sie ciesza;) tyle ze ja i moj chlopak oboje pracujemy kwestia jest tylko wynajecie mieszkania , poradzisz sobie napewno i zle nie bedzie:)) dbaj o siebie i malenstwo:)

Oczywiscie ze dam zna jak zrobie tescik a zrobie go w poniedzialek z moim chlopakiem bo tez bardzo chce byc przy tym. Teraz dostalam okres powinnam dostac pozniej nie wiem czy to normalne ? Moge byc w ciazy czy to malo prawdopodobne?odp prosze. Pozdrawiam:)

Gość przyszla mama 20
a spoznial ci sie ten okres czy dzis mialas dostac??

Gość przyszla mama 20
jesli dostalas okres to nie jetes w ciazy

Gość Ewelaaa
Zobaczysz jak długo bedzie to krwawienie trwało mysle,ze jak normalnie to małoprawdopodobne,ze jestes,ale teraz to roznie bywa powodzenia:)

Dostalam w tamtym miesiacu 9lutego a skonczyl 14lutego teraz powinnam dostac 14marca a dostalam dzis. Nie wiem juz. Prosze o odp.

Jezeli dostałaś tydzień przed terminem to może to byc zagnieżdżanie sie zarodka. A na test w poniedziałes jest za wczas, wogóle na objawy. Poczekaj do tego 14 marca i dopiero zrób test.

Czyli jesli nawet dostalam dzisiaj okres to nie jest mozliwe ze bede w ciazy? Czy w ogole zdarzalo sie,ze kobieta ma okres i jest w ciazy? pytam bo nie wiem. Powiem wam,ze chcialabym byc w ciazy ale obawiam sie,ze nie bede:(. Poza tym zawsze mam regularne okresy i mysle,ze jesli wtedy w lutym skonczyl mnie sie 14 to teraz wlasnie 14 marca powinnam dostac. Jak uwazacie? Prosze o odp.

Robilam wczoraj test ciazowy ale wyszedl negatywny zrobilo mnie sie smutno i nie tylko mnie bo mojemu chlopakowi rowniez, tak bardzo pragniemy i chcemy dzidziusia:) Ale bedziemy dalej sie starac...