Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena94

Czy moglam zajść w ciążę ?

Polecane posty

Gość Milena94

Witam, mam mały problem otóż od pewnego czasu biorę tab. Anty dokładnie one nazywają sie Kontracept. Zażywam je już od 3 miesięcy i za każdym nowym opakowaniem zmieniałam godziny przyjmowania tych tab nie wiem czy tak można było ? ;-/ nie doczytalam sie tego w ulotce ;-( a w tamtym tyg kochalam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i on skończył we mnie teraz okropnie sie boję czy mogłam zajść w ciążę ? I jakie jest tego prawdopodobieństwo ? Dodam ze parę dni przed stosunkiem bodajże 8 dni spoznilam sie z zazyciem tabletki o około 8h. Proszę o szybka odp ;-( Pozdrawiam

Gość Milena94
Pomocy ;-( może ktoś coś wie na ten temat ?

Gość Milena94
czemu nikt nic nie odp ? ;( pomocy :(

Gość bie wydaje mi sie raz jak zapo
mni tabletki to nic sie nie dzieje

Jeśli różnica godzinowa w przyjmowaniu tabletek wynosiła do 4-5 a ten raz do 8 - to jesteś w pełni zabezpieczona

Gość Milena94
zazywalam kolo godz 18 potem 20 a na koncu 22 wiec chyba powinno byc ok prawda ?

Gość saleminka8
myślisz,że gdy kilka godzin spóźnisz się z tabletką to pecherzyk graffa urosnie do takiego momentu że bedzie mógł pęknąć i by mogła wystapić owulacja ?? kobieta potrzebuje na to znacznie więcej czasu ! Poczytaj trochę o fazach cyklu i o cyklu menstruacyjnym to nie będziesz musiała już zadawać takich pytań:) ja się nawet 14 godzin spóźniałam kiedyś z tabletką i było ok, wystarczy brać je dalej już o tych porach o których się brało. Wyznacz sobie jedną godzinę,a nie zmieniaj pory co 21 dni

Gość saleminka8
"Milena94 zazywalam kolo godz 18 potem 20 a na koncu 22 wiec chyba powinno byc ok prawda ?" jak kazdą tabletkę z opakowania brałaś według wyznaczonych norm NA ULOTCE to jest znikome prawdopodobieństwo ciąży.