Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watka

Guma do żucia pomocy!!

Polecane posty

Gość watka

Mam prośbe prosze mi napisac jak sie usuwa gume do zucia ze spodni ?? słyszałam cos o rozpuszczalniku ale nei wiem ?? bardzo prosze :)

Gość a jak sobie radzicie
wloz spodnie do zamrazarki a po kilku godzinach wykrusz !! guma sie z latwoscia da wykruszyc jak pozodnie sie zmrozi!! bron boze nie rozpuszczalnik!

tkaninę włożyć do zamrażalnika lub obłożyć kostkami lodu i wykruszyć gumę do żucia.

Gość hehe__
kladziesz gazete szorstkopapierową :D wyborcza czy cos i prasujesz letnim zelazkiem :P guma zostaje na wyborczej

Gość watka
dzieki wielkie :)

Gość Po_la
Połóż na to miejsce serwetkę (taką papierową, kuchenną) i wyprasuj. Pewnie trzeba będzie kilka razy serwetkę wymienic na nową.

Gość a jak sobie radzicie
absolutni nie prasuj!!! prasowanie jest na wosk ze swiecy dobry ale nie na gume!!! rozciapiesz tylko!!! zamrazarka i tylko zamrozic!

znalazłąm jeszcze cos takiego.. Guma do żucia np na swetrze Nie wszystkie gumy do żucia są jednakowe, dlatego sposobów na usuwanie plam jest również kilka: 1. Najlepszy sposób na usuwanie plam po gumie do żucia, to zmycie jej zmywaczem do paznokci (aceton). 2. Zamrożenie a następnie zeskrobanie jej. Można również pocierać kawałkiem lodu i stwardniałą gumę zeskrobywać. Pozostałe plamy wyczyścić alkoholem metylowym lub benzyną do czyszczenia. 3. Prać w Rąkach pod bieżącą, prawie gotującą wodą z kranu (Zwrócić uwagę na to czy możemy w takiej wodzie prać. Pamiętać o tym że może się sfilcować).

Gość watka
chodzi o jeansy:)

Gość watka
chodzi o jeansy:)

Gość hehe__
Mozna prasowac ale takim "niedorobionym" zelazkiem , zeby ledwo ze 100 stopni mialo, a nie na maxa zaraz .... , moze palnikiem odrazu :D I szorstki papier a nie woskowany, czyli claudia nie, tylko wyborcza albo reczniki papierowe ;)

Gość magnoliowa
Gumę obficie posmaruj masłem. Powinna się rozpuścić po paru godzinach. Potem płynem do n aczyń usuń wszystko

Gość potem masła nie spierze
zamrażarka. jak zagrzejesz żelazkiem to wejdzie głębej w tkaninę