Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rysik

co sądzicie o in vitro?

Polecane posty

Gość rysik

jak w temacie

Gość obiema rękami pisze sie ZAAAAA

Gość in vitro to grzech

Gość rysik
dlaczego grzech? nie moge tego pojąc

Gość in vitro to grzech
Nie możesz tego pojąć, bo jesteś zbyt ograniczona. Wiesz ile istnień ludzkich ginie w zapłodnieniu in vitro?

Gość sama mam syna z in vitro
i pocałujcie mnie w doope 😡

Gość grzechem jest to ze bozia
pozwala aby tacy debile łazili po tym świecie ...🖐️

jestem ZA! Każda para ma prawo do bycia rodzicami i prawo wyboru, w jaki sposób się nimi staną. Żyj i dać żyć innym.

Gość następna nawiedzona słuchaczka
Radia maryja :O ....gadać sobie mozesz co chcesz ..tylko kto cie słucha !!!

Gość następna nawiedzona słuchaczka
10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 x tak tak tak tak

Gość rysik
idiotko giną zarodki a w rezultacie naradza się człowiek i to jest najważniejsze! in vitro to dawanie życia a nie odbieranie moherze!

Gość rysik
jarek daruj sobie :O

Gość rysik
brak słów może ktos się jeszcze wypowie?

Gość Jest i bedzie
Jeżeli jedyną dopuszczalną metodą prokreacji jest zapłodnienie komórki jajowej kobiety przez nasienie mężczyzny w czasie małżeńskiego stosunku płciowego, to dlaczego bóg zapłodnił Marię dziewicę i pogwałcił własne prawa naturalne? Co więcej, czyż bóg nie jest naczelnym aborcjonistą, zabijającym niewinne płody - skoro jedna trzecia wszystkich ciąż kończy się poronieniem?

Stanowczo za. Rowniez za dofinansowaniem - gdyby panstwo mialo ku temu srodki. Ale nie ma, szkoda. "Wiesz ile istnień ludzkich ginie w zapłodnieniu in vitro?" - moze jestem nie czula i amoralna, ale jakos nie interesuje mnie, ile 'istnien ludzkich' ginie w procesie in vitro, moze dlatego, ze gdyby nie ow proces, tych 'istnien' w ogole by nie bylo, i i tak caloksztalt pozwala na powstanie jednego realnego, upragnionego 'istnienia'.

Gość Ja wierze w siebie
Jesli ktos mowi ze zaplodnienie in vitro jest nienaturalne to Kosmonautom należałoby zakazać krążenia wokół Ziemi na stacjach kosmicznych i unoszenia się w stanie nieważkości, ponieważ jest to niezgodne z naturalnymi prawami grawitacji.

Gość rysik
te verde-racja:)

Uparcie nie moge zrozumiec, czemu in vitro jako 'zabawa w Boga' jest niemoralne, natomiast mozemy sobie do woli leczyc zeby, przetaczac krew [jesli nie mamy pecha nalezec do Boga, ktory tego akurat zabrania], czy nawet wlosy obcinac wbrew boskim prawom [skoro Bog dal nam wlosy rosnace, wbrew jego woli jest przeszkadzac im w rosnieciu, czyz nie?:)]

Gość rysik
no dokładnie, ale zaraz pojawi sie głos że nie można porównywać ścinania włosów czy leczenia zębów do in vitro...

Gość przestań bredzić
Stan nieważkości na orbicie to zaprzeczenie prawa grawitacji? Chyba coś ci się pomyliło. Na orbicie ziemskiej siła grawitacji działa bez zarzutu, ale jest równoważona przez siłę odśrodkową. Wracaj do kuchni, tam twoje miejsce.

Gość Ja wierze w siebie
Działacze antyaborcyjni twierdzą, że działają "w obronie życia". Jeśłi tak jest, to dlaczego, zawsze działają w celu zniszczenia programów, które służą życiu, włączając badania prenatalne?????

Gość rysik
tylko ciekawe dlaczego te wszytkie mohery tak bardzo pieklą sie w obroie płodu a w dupie maja już narodzone dzieci? byle się urodziło, a jak już się urodzi to róbta co chceta

Gość Ja wierze w siebie
stan niewazkosci na stacjach jkosmicznych to zaprzeczenie praw grawitacji. Naucz sie czytac panie pseudo profesorze

"no dokładnie, ale zaraz pojawi sie głos że nie można porównywać ścinania włosów czy leczenia zębów do in vitro..." moze i prawda, bo porownanie jest jednak dosc naciagniete, te sprawy leza na innym poziomie. Ale juz np. leczenie bezplodnosci, czym takim rozni sie od in vitro?...

Gość rysik
przestańcie o tym stanie niewazkosci...mowa o in vitro;)

Gość przeszczepy też
są wbrew prawom boskim oraz wiele różnych zabiegów ratujących życie. Najgorsze, że kościół się wpie..... w życie społeczne. Jak ktoś jest taki bogobojny to niech po prostu tego nie robi ale niech pozwoli żyć innym jak chcą.

Gość rysik
szczerze mowiąc to ja juz sama nie wiem o co temu kościołowi chodzi:O aborcja-nie, eutanazja-nie,in vitro-nie,antykoncepcja-nie,seks przedmałżeński-nie,rozwód (choćby pił i bił)-nie....

Gość rysik
no dokladnie, przeszczep też pewnie nie...to dlaczego kurwa jak zachoruja na raka to się leczą? bawią się w boga? skoro zesłał chorobę to dlaczego ja leczą? hipokryci

Kosciolowi najwyrazniej chodzi o ograniczenie narodu, i uczynienie go nieszczesliwym. Bo 'jak trwoga to do Boga', a jak do Boga to do kosciola, a jak do kosciola, to z pieniazkami :D [taka teoria na poczekaniu]