Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

Która bierze tabletki anty przed slubem?

Polecane posty

dziewczyneczko, ja bym z chęcią wzięła choby dlatego, ze bede miała okres w dniu ślubu. muszę się do ginekologa wybrac żeby mi coś pomógł:)

Gość o jeju
co to za prowokacja???? Kazda, ktora chce sie zabezpieczyc. Co za roznica czy przed i po, wedlug Kosciola to i tak niedozwolone. Wedlug mnie to nie jest grzech.

Gość ja biorę
z koscilem to nigdy nie wiadomo, za 20 lat mogą oglosić ze pigulki nie są grzechem i co wtedy? wyjdę na frajerkę. Poza tym co to za grzech? Nie zabijam. Nie dochodzi do zaplodnienia. Taka sama metoda jak inne dozwolone przez kosciol.

Gość kwiatek.....

Gość czarna koala
ja :)

Też uważam , że nie robię niczego złego...Boję się spowiedzi przed ślubem, który zbliża się wielkimi krokami. Po ślubie mam zamiar odstawić tabletki

Gość czarna koala
a ja odstawię tylko na okres planowanej ciązy a potem dalej będe je zażywac.

JA! JA! JA! zazywam tabsy juz od ladnego czasu, slubuje w czerwcu... a jak sie komus nie podoba to trudno, no sory ale nie planuje głodowac z 15-tka dzieci...

a jak sie zdecydujemy na dziecko, swiadomie bedziemy je chcieli to odstawie tabletki... choc wiem ze gdyby sie udalo wczesniej nawet biorac tabletki to tragedii by nie bylo napewno ;)

Gość kijowo
postepuje tylko i wylacznie wedlug wlasnego rozumu, wiec zamiast sluchac innych, zabezpieczam sie od ponad 3 lat. Po slubie i tak wedlug kosciola bym grzeszyla, bo bierzemy slub cywilny. I cale szczescie - bywam w Kosciele tylko na pogrzebach bliskich i dla mnie byloby hipokryzja brac slub koscielny.

Gość arabeska_123
ja tez biore i nie zamierzam przestac:P

Ja biorę, choć niechętnie dość, od czerwca, niechętnie o tyle że słyszałam że nawet na tabletkach można zajść w ciążę a to spore zagrożenie dla dziecka. Miałam już teraz odstawiać ale ten mój rycerz z oświadczynami wyskoczył więc poczekam do ślubu, potencjalnemu dziecku wesele do rana z alkoholem raczej by się nie przysłużyło. Madzianetka, ja też mam okres dokładnie na ślub, biorę po prostu drugie opakowanie od razu i problem z głowy. Nie robiłam tak do tej pory, dziś uzgodniłam to z lekarzem. I uświadomił mnie że tego drugiego opakowania nie trzeba brać do końca, wystarczy n.p. tydzień, kiedy ostawisz wtedy okres będzie. Katoliczką nie jestem więc dylematów większych nie mam, poza własnym zdrowiem ale tu akurat była jasna sytuacja- albo tabletki, najpewniejsze, albo zero seksu bo ewentualna ciąża do tej pory byłaby bardzo zagrożona. Pisałam już w podobnym temacie co widziałam w szpitalu- kobieta po 10. z kolei porodzie, sześcioro dzieci w domu, czwarte z kolei straciła, następna ciąża prawdopodobnie ją zabije, już przy tej ostatniej była w stanie krytycznym... i ona tabletek nie weźmie. Smutne to było, nawet nie wiecie jak. Psycholog szpitalny który dorosłej kobiecie tłumaczy że nie może być więcej w ciąży bo osieroci dzieci, kobiecie, która to już słyszała wcześniej. Ksiądz jej później wychowa?