Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ex-chłopak Dzimeny

TAJEMNICA SPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ex-chłopak Dzimeny

JAKA MAM PEWNOSC ZE ISTNIEJE COŚ TAkiego jak tajemnica spowiedzi

Gość nie..............
masz pewnosci;-)

Gość ex-chłopak Dzimeny
Kahori Karamorita - rozumem ze ty maiłęś takie przygody ale ja oczekuje rzeczowej odpowiedzi

Gość ex-chłopak Dzimeny
dobra spływam nara

Gość kkkukunamuniuuu
Bo to przysięgają, że mają milczeć. A jak to wyznają to coś tam - może nawet i ekskomunika jest za to jak to łamią. W każdym razie jest to jeden z największych grzechów księży.

Gość kkkukunamuniuuu
Najgorszy to chyba mają jak spowiadają współuczestnika grzechu. Np. nieczystość i dwóch księży nawzajem się spowiada albo ksiądz swojego konkubenta. Coś w tym stylu. Nie wiem , który grzech gorszy.

Gość kkkukunamuniuuu
Nie mam zielonego pojęcia - na logikę czy ten grzech jest takiemu księdzu odpuszczony czy zatrzymany wiem tylko , że jest to straszny grzech jak coś takiego robią, że sobie odpuszczają ten grzech nawzajem. No to jest przewrotność, nie? Grzech przewrotności? Nie wiem. grzech zwany kłamstwo? Jaki w sumie to jest grzech? Nie wiem. Nadużycie władzy i to chyba bezpośrednio przed Bogiem odpowiadają. A ten Bóg... poczytajcie sobie dokładnie Ewangelię zanim się wypowiecie :(

Gość ex-chłopak Dzimeny
ten etamt nie ejst prowokacja. po prostu zastanawiałem sie ze wielu Ksiezy zacheca wiernych aby zanlezli sobie stałęgo spowiednika - przewodnika duchowego . A ja razcej wole chodzi do spowiedzi do rónych ksiezy. Mam pewen obawy czy stały spowiednik nie popełnił by złamania tajemnicy spowiedzi - mówie serio - wiem ze te dywagacja wydadza sie neiktórym smieszne ale tak jest

Gość kkkukunamuniuuu
Moim zdaniem lepiej chodzić do byle kogo. Ale każdy robi co uważa. Czemu? Bo po jakimś czasie spowiadając się u tej samej osoby nawiążesz z nią kontakt czysto ludzki (chyba?) a czy to sprzyja poprawieniu relacji pomiędzy Tobą a Bogiem? W końcu żaden ksiądz Bogiem nie jest, a to jest takie pytanie dla mnie - czy ja tam w końcu kiedyś pójdę po naukę czy po gadu gadu , blebleble... ??? Nie wiem.

Gość kkkukunamuniuuu
Może tak - uważam, że na JAKIŚ CZAS jakaś osoba, a później jak czujesz , że znowu to samo i ten pan po tej drugiej stronie się powtarza to lepiej się WYSILIĆ i coś zmienić. Bo gnuśność i wygodnictwo to nie jest coś co lubi Bóg. A ludzkie sumienie także. Raz przeczytałam, że ludzie tyle tracą jak ciągle grzeszą tak samo. Oczywiście młodego to zaciekawi - starszy stwierdzi "i tak umrę bez względu na to czy będę się wysilał czy nie", a;e jednak jakość życia i w ogóle, tzw. szczęście. Dużo od tego zależy jak się podchodzi do Spwoedzi Swiętej (sama nazwa wskazuje).

Gość kkkukunamuniuuu
Spowiedzi Swiętej - tak miało być.