Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja79

zaparcia u 5 tygodniowego dzidzia

Polecane posty

Witam!!! Mój problem polega na tym- dostałam zapalenia piersi i niestety musiałąm przestać karmić piersią :/ Od tygodnia podaje Synusiowi mleko w butli jest to NAN H.A i od tego momentu zaczeły sie probkemy z brzuszkiem. Ma straszne wzdecia i zatwardzenia. Podaje mu dużo pić ,jak robię mu jedzonko to zamiast 4 miarek na 120 daje 3 ,ale dalej to samo :/ Biedak wije się z bólu. Purka a nie moze zrobić kupki. Pomagam mu czopkami glicerynowymi ,wiem ze tak długo nie możnaale jak już biedak wiję się z bólu to mu je aplikuje. Po bebilon comfort było to samo a miał być na wzdecia i zaparcia :/ Nie wiem co robić :/ Kłade Go też na brzuszku. masuje robie cieple kąpiele i nic ,jedynie jeszcze ten czopek pomaga. Proszę o pomoc pozdrawiam z góry dziękuję

Gość KAJU NAJPIERW
PILNUJ by malemu odbilo sie po jedzeniu i to jak najwiecej razy tak by powietrze uchodzilo. Kilka razy dziennie mozesz jego nozki dociągac do brzuszka nie za lekko ale tez nie mocno tak jakbys chciala "brzuch gniesc kolanami " ale iadomo ze delikatnie i trzymasz te podciagniete nozki 6 sekund opuszczasz i znow i tak kilka razy to pomoze odgazowac malego. Mozesz tez podawac espumisan po 5 kropli 4 razy dziennie to rowniez ulatwi oddawanie gazow. Nie napisalas nic jak ta kupka wygląda czy jest bardzo zbita i ma nietypowy np zielony kolor ? Jesli tak to najparawdopodobniej czeka was zmiana mleka. Ponad 45 % dzieci ma slabo rozwiniety uklad pokarmowy i dzieci nawet te na piersi tez tak mają . Ja 1 dziecko karmilam modyfikowanym drugie piersią w obu przypadkach te same dolegliwosci. Byc moze tez maly nie toleruje jakis skladnikow mleka np laktozy itd i powinnas zmienic mleko ? Popros lekarza o recepte na debridat pomaga w wyproznianiu i trawieniu. Ewentualnie zmien mleko na nutramigen albo inne mleko dla dzieci ze skazą bialkową, synek nie musi miec skazy ale moze nie tolerowac do konca bialka wiec takie mleko wskazane. A i napisz czy w kupce jest jakakolwiek ilosc sluzu.

Sorki że dopiero teraz odpisuje ale wiesz jak jest z małym brzdacem. Byłą kąpanie potem płacze bo znowu problem z kupką dopiero teraz synek zasnoł. Kupka jest zielona ale to pewnie ze względu na dużą zawartość magnezu w NAN H.A. jest zbita ,teraz po czopku wyszły takie zbite bobki a dopiero potem normalna kupka. Śluzu nie ma żadnego w niej. Jakoś tak sie czopuje ten początek kupki i nie chce puścić :/ Magnez tez powoduje zatwardzenia może faktycznie czas zmienić mleko,ale czy to nie zaszkodzi dziecku znowu zmiana mleka. Bebilon ,Nan a teraz jeszcze inne? Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam