Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam teraz zrobić

skreślenie z listy studentów- odwołanie pomóżcie proszę

Polecane posty

zostałam skreślona z listy studentów bo nie oddałam pracy dyplomowej w wyznaczonym terminie. nie miałam podpisu promotora. Teraz praca jest gotowa, wszystko mam pozaliczane, mam podpis z przyjęciem przez promotora z odpowiednia datą (przed terminem oddania). dzisiaj otrzymałam decyzję o skreśleniu, w jaki sposób mam się odwołać? co napisać? czy wystarczy jeśli zaniosę zaliczoną pracę dyplomową do dziekanatu? czy to może być podstawa uchylenia decyzji? błagam o pomoc.. bo kompletnie nie wiem co robić.

Gość kurka szanel
sprobuj sobie zalatwic ekspresowo zwolnienie lekarskie na cos wiekszego niz grypa i idz z tym papierem i podaniem. napisz, ze z powodu choroby nie oddalas na czas. to zadziala, jesli jestes z innego miasta oczywiscie.

Gość ja napisałam podanie
o reeaktywację roku, podałam powody ale bez udokumentowania i dostałam zgodę (tylko, że ja to robiłam na poczatku roku akademickiego).

Gość chyba nie powinni robic
problemu z takiego powodu.

dzięki, ale mieszkam w tym samym miescie co uczelnia, nie oddałam na czas bo nie miałam podpisu promotora, a ja głupia zostawilam to na ostatnie dwa tygodnie przed oddaniem, a promotor wyjechał za granicę :/ jak się odwołać skutecznie? studiuję zaocznie jeśli to ma jakies znaczenie

Gość kurka szanel
no to wyjasnij, ze promotor wyjechal a tobie sie przedluzylo pisanie.

reaktywację roku? czyli powtarzanie semestru? ja mam wszystko zaliczone i nie chciałabym powtarzać . a do tego pewnie dodatkowe koszty?? a ja mam pracę napisana, zaliczenia w indeksie, zapłaciłam za egzamin dyplomowy, a tu tak wyszło..... a promotor wyjechał tylko na niecałe dwa tygodnie, przed ostatecznym terminem oddania. mówilam już o tym w dziekanacie, że wtedy miałam mu zdać tą pracę, a usłyszałam, że to w moim interesie jest tego dopilnować i miałam tyle czasu na to. a najgorsze ze mają rację :/ mam za swoje ale muszę to teraz jakoś odkrecić i odwołać się, ale nie wiem jak to zrobić

pomoże ktoś jeszcze? proszę

Gość nasze_szkolnictwo
nie maja racji ! sypiasz z nim by znac jego plany ? skoro 2 tygodnie PRZED terminem wyjechal to absolutnie jest podstawa by sie odwolywac. promotor nie powinien wyjezdzac w takim okresie. DOSTAJE KASE za to, zeby doprowadzic studenta do egzaminu.

nie chcę zwalać winy na promotora, bo poszedł mi na rękę, że wpisał zaległą datę, poza tym bardzo mi pomógł i nie chce być wobec niego nie w porządku. Informował o swoim wyjeździe, a ja głupia zapomniałam, że to akurat wtedy. możecie mi napisać czy na odwołaniu musi być jakiś konkretny powód, czy wystarczy jeśli napiszę, że powody osobiste i dostarczę wszystkie dokumenty to powinni dopuścić mnie do egzaminu?

podnoszę

podnoszę, napisze jeszcze ktoś? co powinnam napisać w odwołaniu, aby zostało pozytywnie rozpatrzone i mogłabym podejść do obrony?

Gość śpiochulinda
napisz, żeby Cie przywrocili w prawach studenta, zloz dyplom, zloz pismo w ciagu dwoch tyyg oid skreslenia i za darmo cie przywroca, w kazdym razie na mojej uczelni tak jest, mysle ze zasady sie nie roznia zanczaco a przede wszystkim idz do dziekanatu sie dopytac, tam ci powiedxa

Gość gość
Pomózcie skreslono mnie z listy studentow mam do zaliczenia 2 przedmioty probowalam zaliczyc przedmiot i wysylalam do profesora kilka razy ale zawsze cos bylo nie tak i w koncu wyslalam o komisyjne sprawdzenie pracy ale dostalam email kilka dni temu ze komisyjne spr pracy nie bedzie rozpatrzone pozytywnie z powodu nie uzyskania zgody na dalesze dyplomowowanie bo wysyalam podanie o przedluzenie dyplomowania ok miesiaca temu bardzo prosze pomozcie wciagu 2-3 dni prosze o odpowiedz co moge w uzasadnieniu napisac