Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nibys

Ziemia egipska - czy naprawde jest taka świetna? i którą wybrać?

Polecane posty

Cześć Tyle się nasłuchałam i naczytałam jaka jest świetna, jak naturalnie wygląda i jak nie szkodzi skórze ze zastanawiam się nad zakupem. zastanawiam sie tez ile w tym prawdy? Czy może któraś z was używała ziemi egipskiej? Jak wygląda na skórze? czy wysusza? zatyka pory? jest ciężka? jest ich wile na allegro od tanich po drogie i różne firmy która wybrać?

Polecam Lavertu - odcien nr 3 najjaśniejszy jest dobry dla jasnych karnacji, do podkreślenia partii twarzy lub na cała twarz i dekolt - najlepiej w lecie. Używam ja i moja mama. Ziemia poza tym, że zawiera masę naturalnych odżywczych składników i filtry UV to jeszcze wyglądą bardzo naturalnie, elegancko, ożywia szarą i zmęczoną twarz i jest ozdobą każdego makijażu. Ja kupuję w drogerii internetowej esentia, ziemia nie jest tania ale ja już swoją mam prawie dwa lata, mogłabym jeszcze używać z pół roku ale chcę kupić nową ze względów higienicznych. Także niesamowicie wydajna. Trzeba też umieć używać, najlepiej dużym pędzlem, tzw. kabuki, okrężnymi ruchami i OSZCZĘDNIE bo można łatwo przesadzić.

JUŻ NIE MOGĘ- dzięki za odpowiedź. coraz bardziej czuję sie przekonana:) choć nadal rozważam jeszcze te z mojej listy ( uwielbiam kosmetyki w ślicznych opakowaniach:P- wariatka ze mnie wiem:)) dzięki za podanie sklepu internetowego wolałabym nie ryzykować z allegro:) mam pytanie nakładasz ziemię słoneczną (bo tak chyba nazywa się to w przypadku Lavertu?) tylko po nałożeniu kremu czy używasz jakieś bazy lub podkładu? (ostatnio mój facet przekonał mnie do rezygnacji z podkładów i pudrów dlatego szukam czegoś co będzie bardzo naturalne) a i pisałaś o pędzlu jakiego używasz? pytam bo czytałam ze do ziemi egipskiej powinien być z naturalnego włosia? myślę nad zamówieniem od razu pędzla w tej perfumerii. a opinie o tym dołączonym do niego są różne?

Ja niestety musze używać korektora i podkładu bo mam dużo przebarwień potrądzikowych ale jeśli masz ładną bezproblemową cerę to ziemia egipska (lub ziemia słoneczna - tak też się ten produkt nazywa) jak najbardziej nadaje się do stosowania na nieumalowaną twarz. Ten puder nawet odrobinę kryje. Ja nie znam firmy mojego kabuki, bo mam go już od dawna, prezent z USA, ale możesz go kupić w większości perfumerii, np. Sephora, Douglas. Sephora ma swoją kolekcję profesjonalnych pędzli. Radziłabym zainswestować w dobry pędzel, bo takowy starcza na lata, ja swojego już używam piąty rok. Należy kupić płyn do mycia pędzli do makijażu, nie jest to drogie, sephora powinna mieć. Trzeba go myć raz na dwa - trzy tygodnie, prac jak szampon, strzepać nadmiar wilgoci i pozostawić do wyschnięcia.

Aha, co do tego pędzelka dołączonego do lavertu - raczej bezużyteczny. Malutki, nie rozprowadzi pudru równomiernie, może jedynie być stosowany do wykończenia makijażu, np. w zagłebieniach, skrzydełka nosa itd.

właśnie nie jest do końca tak idealnie ale moja skóra powiedział dość podkładom i pudrowi. mam przebarwienia ale powiem ze wytrwałam już 4 miesiące bez podkładu ( pierwszy był straszny!) ale widzę poprawę co dziennie rano kremik i płyn mineralny i doprowadzam ją do dobrego stanu:D dlatego zdecydowałam sie na ziemie egipską żeby nie zniszczyć tego co już uzyskałam (bo chyba 2 raz bym tego nie przeżyła:P) nie mówiłam o tym dołączonym do ziemi ale o tym: http://esentia.pl/Lavertu_Pedzel_do_makijazu_p25581.htm choć chyba jednak kupie te z sephory mam kilka i wiem ze warto mimo ceny. lecz o tym płynie do czyszczenia pędzli słyszę po raz pierwszy dzięki za informacje:)

Ten pędzel na esentii wygląda na nieco mały, zwróc też uwagę na recenzje, nie wszystkie są pozytywne. Po prostu polecam duży pędzel kabuki - łatwiejsza i bardziej równomierna aplikacja. Płyn to dość pożyteczna rzecz, jeśli nie będziesz mogła go znaleźć to można też prać zwykłym szamponem, ale płyn jest o tyle lepszy, że ma też właściwości antybakteryjne. Lavertu też ma ładne estetyczne opakowanie :) Może na zdjęciu wygląda niepozornie ale jest solidne, robi wrażenie, ma lusterko. Z tym pudrem dostaniesz taką ulotkę - instrukcję, tak będą opisane właściwości i sposoby nakładania. Poza tym puder pięknie pachnie - coś jak masło kakaowe. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona.

A co do samej esentii, ja tam kupuje regularnie, dwa - trzy razy do roku zakupy za ok. 300-400zł bo mieszkam za granica i robie 'zapasy' polskich kosmetyków. Świetna strona, mają masę użytecznych lub trudnodostępnych produktów, punkty promocyjne są super, ceny niewysokie. Dostawa zazwyczaj po tygodniu. Warto zerknąć na inne produkty przy okazji robienia zakupów, bestsellery jak najbardziej polecam.

JUŻ NIE MOGĘ--- właśnie widziałam duży rozrzut od bardzo pozytywnych do negatywnych chyba jednak sephora. zawsze czyściłam pędzelki żelem do twarz spróbuje płynu:) chyba jednak skusze się na lavertu:) a przy okazji może macie coś sprawdzonego na cienie pod oczami to zamówię razem:) próbowałam już wszystkiego właściwie to jedyna rzecz jaka została mi do pełnego zadowolenia z moje cery i twarzy:) myślę o tym: http://esentia.pl/Auriga_Cernor_XO_Krem_pielegnacyjny_przeznaczony_do_rozjasniania_cieni_pod_oczami_p25373.htm

Ja zawsze jak mam problem z wyborem kosmetyków to zaglądam na wizaz :) I to samo zrobiłam przed zakupem Ziemi Egipskiej, jako kosmetyk wszech czasów ma pozytywne opinie, dlatego zdecydowałam się na zakup. Wybrałam tę z firmy Bikor, bo miała najwięcej pozytywnych recenzji :) Wiem, że z wizazu korzysta wiele osób, które naprawdę znają się na rzeczy, więc raczej wiarygodne źródło informacji :) Link: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2158&next=1

Gość wdwedfwcfwew
jestem wizazystka, dla mnie ziemia egipska jst przereklamowana. Nie lubie jej uzywac.

Gość Wizażystko a jakie pudry
do twarzy polecasz/ używasz ? :-)

Gość malwina karska
Mam ziemię egipską od.... co najmniej 3 lat ;-) Piękna sprawa ten kosmetyk. Ikos stworzył produkt, któremu warto zaufać i chętnie będę dalej po niego sięgała. Nie wiedziałam, że on jest aż tak bardzo popularny ;-)

Gość gambijska
Przy następnej okazji go zamówię - zestaw mini powinien być dla mnie wystarczający na jakiś czas. Później zamówię większe opakowanie. Powinno być wystarczające na grubo ponad rok.

Gość malwina karska
Przy zakupie ziemi IKOS miałam pędzel w kompletnie, tak więc dziwnym byłoby kupowanie pędzla do innej ziemi ;-)

Ten pędzel Bikor'a jest do każdej Ziemi :P Po prostu pokazałam czego ja używam, tyle.

Gość heheheh
Czy ziemia Ikos jest sprzedawana w różnych opakowaniach? Czy jakoś 13(14)g? Nie ma mniejszych?

Gość heheheh
Czy ziemia IKos jest sprzedawana wyłącznie w dużych opakowaniach? 13 czy 14g? Czy można również kupić mniejsze opakowanie dla spróbowania?

Gość daniella pec
Nie wiedziałam, że Ikos sprzedaje mniejsze opakowania ziemi. Zawsze miałam większe. Ale przecież i tak najbardziej opłacalny jest właśnie zakup dużego opakowania - podobnie jak w przypadku innych kosmetyków.

Dziewczyny jeżeli szukacie kosmetyku w tej tonacji. To oczywiście Ziemia egipska ale ze sprawdzonego źródła, żeby sobie nie zaszkodzić przypadkiem. Ja jeszcze stosuję glinkę z Syrii (glinka Beloun). Mam pewność źródła bo jest dostępny w mojej Mydlarni u Franciszka. W czym mi pomaga? Stosuję ja jako maskę oczyszczającą ale jest jeszcze kilka możliwości. :)

Gość ja rowniez po raz
Zakup ze sprawdzonego źródła akurat nie jest problemem. Kilka sklepów sprzedaje ziemię Ikosa. Trzeba tylko omijać niepewnych sprzedawców na Allegro i tyle. Wtedy kosmetyk na pewno będzie ok.