Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elllee//

czy jest szansa by ODZYSKAĆ skradzione AUTO-------------------------------------

Polecane posty

Gość cxcvvc
Elllee// trzeba bylo nie kupowac golfa albo jak kupujesz do go do garazu czy parking strzezony dac . Twoja wina ze kupilas najczesciej kradzione auto w Polsce .

Gość czego piszczysz
taaaa jej wina, ze mamy popieprzony kraj , moze jeszcze jej wina ze jest zapotrzebowanie na czesci i jej wina, ze wyprodukowali tyle egzemplarzy>????? wiem, ja sie przywiazuje nawet do brelokow do kluczy:)

Gość Elllee//
tak napewno moja wina ze mi auto ukradli,,,a nie jest to przypadkiem wina jakis smrkaczy chuliganów których corz więcej nam rośnie w polsce i nie tylko,,,ciekawe co bedzie za iles tam lat

Gość cxcvvc
nie , ale twoja wina ze pomoglas zlodziejom . JAkbys kupila honde civic czy Forda focusa ,to bylyby male szanse ze ktos ci ja ukradnie . Golf to dobry cel dla zlodzieja i trzeba bylo go zabezpieczyc

Gość turkov
Tak jakby kradzież auta było winą właściciela Żałosne.. nie winą a głupotą własciciele . POzostawianie golfa niestrzezonego do głupota i pomoc zlodziejom

Gość Elllee//
autko było super miało gaz,super bodowy kolorek srodek miodzo ehhh

Gość Elllee//
ok dzieki wszystkim za wypowiedzi napisze cos jak sie wyjasni sprawa

Gość gość
Miałam podobną sytuację - rownież skradziono moje ukochane autko. Na szczęście, dzięki temu, że samochód zarejestrowany był na moją firmę i służył jako służbowy zamontowałam w nim monitoring GPS http://www.monitoring-gps.net/. To właśnie dzięki temu mam możliwość na nie tylko lokalizowanie pojazdów z firmy. Jak tylko zorientowałam się, że mojego auta nie ma tam, gdzie go zaparkowałam, szybko włączyłam w system i miałam już jasność, gdzie jest. Wszystko trwało dosłownie kilka minut a ja odzyskałam swój samochód.

Gość paulina73
Prowadzę firmę i moi pracownicy mają do dyspozycji samochody służbowe. Uważam, że nie ma nic pewniejszego niż monitoring. Można ufać pracownikowi, jednak lepiej trzymać rękę na pulsie, zwłaszcza, że monitoring pozwala wyklarować każdą sytuację. Warto zapoznać się z tą oto stroną, która wszystko dokładnie przedstawia: http://www.k2gps.pl/blog/56,monitorowanie-auta-powierzonego-pracownikowi-.html i gorąco polecam!

Gość gość
Witam ja w swoim samochodzie zamontowałem lokalizator gps z firmy http://www.autoguard.pl , i jestem bardzo zadowolony ponieważ mam ciągły dostęp do śledzenia pojazdu online.

Gość lambadaw
Ja też mam autoguarda, świetne do firmy jako ochrona pojazdów, rąbnęli mi w ciągu 4 lat dwa merce Vito (jeden z elektroniką), Policja dostała od autoguarda namiary i samochody odzyskane - tylko trzeba było zamki wymienić, do kolejnego, ale osobówki - Insygnii próbowali też się dobrać ale po smsie z autoguarda, że coś nnie tak przepłoszył ich cieć, ja ze swojej strony polecam bo to niedrogie i fajne rozwiazanie, płacę jakieś niecałe 3 dyszki na miesiąc a śpię spokojnie ;)

Gość gość
nigdy nie wiadomo co kogo spotka. Kradzieże samochodów niestety zdarzają się nagminnie. Nigdy nie wiadomo co zrobić, żeby samochód odratować, bo specjaliści są świetni w tym "fachu". Sama kiedyś miałam próby włamania do samochodu, ktoś musiał im przerwać i zepsuli tylko zamek. Teraz założyłam sobie alarm w www.secar.pl i mam nadzieje, że już nigdy mnie to nie spotka.

Gość gość
Skoro była impreza i szkło, to czy szukałaś głupia po znajomych?

Odzyskiwanie aut, które jakoś nie było zabezpieczone na wypadek kradzieży nie jest zbyt proste. Na przyszłość radzę zaopatrzyć swój pojazd w radiowy system odzyskiwania pojazdów na wypadek kradzieży (np. LoJack). Skuteczność w odzyskiwaniu - prawie 100% (zdarzają się oczywiście tacy, którzy fingują kradzież pojazdu). Szczegóły: http://lojack.pl/

Gość Sieron
Zgadzam się ze najlepszym sposobem na odzyskanie skradzionego auta jest system radiowymi, ale zdecydowanie polecam polsko-norweska firmę Gannet Guard Systems. Miałem okazję przekonać się o skuteczności tego systemu. Ukradli mi raz samochód z parkingu przy centrum handlowym .... Ale odnaleźli mi auto w ciągu doby, więc naprawdę Polecam tą firmę

Gość Augustynek
Szansa jest zawsze, przeciez to logiczne, ale w jednym przypadku większa, a w drugim mniejsza :) Mi udało sie odzyskac mój skardziony samochód dzięki stronie stolencars.eu dodałem tam wpis o moim skradzionym samochodzie i dodałem go do bazy. Okazało się ze ktoś kupując samochód, chciał sprawdzic czy nie jest on kardziony ( a sprawdza się to także na tej stronie) i okazało się, że był to własnie mój samochód. Jestem mega wdzieczny tej stronie!!! rewelacyjna sprawa

Gość Dawidosk
Ja też korzystałem z tej strony stolencars.eu jak kupowałem samochód, dla pewności wpisałem numer VIN , by byc pewnym, że samochód który kupuje nie jest kradziony, fajna sprawa

Gość Mieczek
Tak. to fajna rzecz, tez sprawdzałem kiedyś po numerze VIN czy auto, które chce kupic nie pochodzi z kradzieży, na szczęście okazało się, że nie :d tyle, że ta strona na której sprawdzałem to była chyba autobaza.pl

Gość Ted1W
Mnie wczoraj ukradli Hyundaja 2012r przy bazarze w Otwocku kradnąc najpierw kluczyki gdy kupowałem warzywa na bazarze w przeciągu 5-ciu minut. Obawiam się nie tylko o auto ale oto, że nie dostanę kasy z PZU. Co o tym sądzicie(nie o mojej nieostrożności)? Ted

Gość gość
O tym, żeby odzyskać skradzione auto warto pomyśleć już wcześniej. Na co dzień mam do czynienia z ludźmi, którym zależy na ich samochodach i montują u mnie lokalizatory radiowe. Dzięki nim odnalezienie auta jest praktycznie całkiem możliwe. Ten lokalizator nazywa się GanTrack i wysyła sygnał, ur*******ny po zgłoszeniu kradzieży. Po nim można szukać auta, nawet jeśli zostało ukryte na parkingu podziemnym, albo zapakowane do kontenera i czeka na transport.

Gość gość
A gdzie mogę znaleźć więcej o tym systemie GanTrack??

Gość Pamerka
Wiem, że to może wydawać się oczywiste, ale najbardziej skuteczną metodą odzyskania auta jest niestracenie go... W momencie gdy ktoś go ukradnie, wywiezie gdzieś a potem rozbierze na części, to znalezienie go może być naprawdę trudne. A jak nie stracić auta? Dobrą metodą są blokady kierownicy i skrzyni biegów http://www.niedzwiedz-lock.pl/ - skutecznie odstraszą złodziejów i uniemożliwią kradzież pojazdu.

Gość gość
Dzięki! Byłem już u nich i zdecydowałem się na montaż. Mam nadzieję, że przynajmniej nie szybko zobaczę ten sprzęt w akcji ;)

Gość gość
Firma Gannet, to ta od systemu Gantrack? Ciekaw jestem, czy faktycznie się sprawdza - opinie ma dobre.

Gość instalatorGPS
Ganneta nie polecam, to żaden system radiowy, tylko jest to zwykły GPS szumnie radiowym zwany, chociaż nie ma do tego podstaw. Urządzenie ma w środku kartę SIM, jak zwykły lokalizator GPS. Namierzanie również odbywa się tą drogą. Krótko mówiąc, płacicie kilka razy więcej za coś, co można kupić już za stówkę. Polecam ciekawy artykuł na temat oszustwa Gannet: http://motofilm.pl/2017/03/zabezpieczyles-samochod-lepiej-zajrzyj-do-regulaminu/

Gość gość
Dzieki, bardzo dobry link.

Gość kacperduszek555
Najlepiej zabezpieczyć się na taką ewentualność tym bardziej jak ma się nowe auto. Ja od dłuższego czasu korzystam z lokalizacji GPS mojego samochodu w firmie Konsalnet. Bardzo profesjonalna firma. Zawsze to dobre zabezpieczenie swojego samochodu. https://gps.konsalnet.pl/