Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marco polo lajt.

Czy wy nie macie tak z tym kryzysem.....

Polecane posty

..... ze to media go rozdmuchaly ?? i ze to jest sztuczny twor wymyslony przez jakies lobby? no dopuki media nie zajmowaly sie ta sprawa to w tym kraju bylo normalnie i nagle falowe zwolnienia ciecie pensji kosztow firmy uslugowe plajtuja.

Gość gfvc
nie wiem , ja kupuje samochod w tym roku . DLa mnie cos takiego jak kryzys nie istnieje

Gość rządy PO zabiją Polaków
"Rząd: połowa płacy minimalnej dla pracownika w czasie kryzysu (Gazeta Prawna/06.03.2009, godz. 06:01) Jest coraz bliżej do zawarcia porozumienia w sprawie zmian w prawie pracy przez rząd, pracodawców i związki zawodowe. Rząd proponuje, aby każdy pracownik otrzymywał połowę minimalnego wynagrodzenia niezależnie od wymiaru czasu pracy" "(PAP, dd/07.03.2009) Rząd rozważa podwyżkę składki rentowej i zdrowotnej Niższy wzrost PKB - 1,7 proc. oznacza niższe wpływy do budżetu i większą dziurę w państwowej kasie. Platforma nie chce do tego dopuścić. I dlatego mówi o podniesieniu składek, które odprowadzamy od naszych pensji - pisze "Gazeta Wyborcza". Przede wszystkim chodzi o składkę rentową (ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy). Dziś wynosi 7 proc., bo rząd PiS obniżył ją z 13 proc. Powrót do starej stawki dałby budżetowi 20 mld zł. Podwyżka może też dotyczyć składki zdrowotnej. Dziś to 9 proc. Chlebowski twierdzi, że jeśli sytuacja budżetu będzie trudna, rząd zwiększy ją jeszcze w tym roku o 0,5 pkt proc. Budżet zaoszczędziłby na tym 2,5 mld zł. Platforma rozważa również podniesienie składek płaconych przez pracodawców na Fundusz Pracy oraz Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. O ile? - Decyzje będą zapadać na przełomie kwietnia i maja. I wtedy określimy skalę ewentualnego podniesienia składek - mówi gazecie Chlebowski.

Gość czasami na rachunki
brakuje

Kryzys to juz trwa od dawna w Polsce i zawsze mnie dotyczył, obecnie nie dotyczy mnie wcale i mało mnie obchodzi.

i po co to piszesz jak nie masz nic do powiedzenia? to tak jak z Bogiem jak jest dobrze to ludzie go nie potrzebuja ale jak sie wszystko wali to nagle sie modla i go poszukuja. egoistko jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz nic

Gość till its over
ja ten kryzys przechodze tak ze: kupilam auto, dostalam podwyżke i wlasnie wrocilam z urlopu na dominikanie ;) calkiem niezly kryzys

Gość aaaaddddddddd
u mnie w odmu sie go odczuwa, głównie przez podwyżki opłat mieskzaniowych + zdrozała żywność, a maja nastapic dalsze podwyżki, np. prądu o 40%

Moja firma upada:( Do maja moze porobie:( Juz teraz nie robie piatkow a od nastepngo tygodnia pare czwartkow:o Oczywiscie urlop bezplatny:( Katastrofa.... Zyc sie nie chce:(

Gość trala-lala
u mnie też nie ciekawie. 400 zł więcej płacę za kredyt mieszkaniowy. Dobrze, że w pracy na razie ok. Ale praktycznie pracujemy tylko na rachunki i żywność. Ale fakt media mogłyby trochę mniej trąbić o kryzysie, gdyż ludzie boją się kupować, inwestować i przez to tracą producenci, sprzedawcy. W ten sposób kółko się zamyka a my sami wpijamy sobie gwóźdź do trumny.

Gość ach jak cudnie
obawiam sie, ze masz racje, autorze. da sie wyczuc jakies sztuczne napedzanie problemu i niewatpliwie chodzi o korzysci. a jak zwykle po dupie dostana ci najbiedniejsi osobiscie nie odczuwam zmian, owszem, podrozalo to i owo, ale nie w jakis znaczacy sposob. roznica w kosztach nie jest bolesna, poniewaz nigdy nie pozwalalam sobie na zycie ponad stan. ogolnie mniejwiecej w normie mysle jednak, iz dla ludzi z mniejszych miejscowosci moze byc dotkliwy ten stan:(

Gość polowa moich znajomych
straciła prace i nie moga znalezc nowej :( U mnie w pracy zero zlecen, drożyzna w sklepach :o Przejebane :o