Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po badaniach

badanie cukry w ciąży?

Polecane posty

Gość po badaniach

cześć Dziewczyny jestem w 8 tc, robiłam ostatnio wszytkie podstawowe badania. Wyniki są dobre, jednak zaniepokoił mnie wynik badania cukru. Normy są od 70 do 110, u mnie nagle okazuje się, że mam 60. Zaskakujący spadek. Czy to normlana sytuacja w trakcie ciąży czy jest zagrożenie dla dziecka? Zaniepokoił mnie ten wynik, a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Czy któaś z Was miała podobnie? Skąd się to wzięło?

60 też jest normą, jedne laboratoria mówią że normą jest cukier na czczo w przedziale 70-110, a inne, że normą jest 60-100, tak więc moim zdaniem nie jest jeszcze źle

Gość po badaniach
ale normą labolatorium, w którym ja robiłam badania jest 70-110, więc mam za niski i to niemało :(

Gość cukrowa panienka
Mówicie o krzywej cukrowej? Ja na czczo miałam 88mg. A Po obciążeniu 50 g glukozy po 1 h miałam 124 mg. Myślałam, że jestem w normie. Nie jestem?

Ja cukier badałam przed ciążą i mialam 65-67, w ciąży mialam 65, po 1 godzinie mialam 132, a po 2 godzinach miałam 113 (obciążenie 75mg glukozy) Panie w laboratorium powiedziały ze to dobry wynik bo Kobietki w ciąży mają troche inne normy:) Jak dla mnie Twój cukier jest ok:)