Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piętnastolatkaaaaaa

bardzo sie pocę na całym ciele....

Polecane posty

Gość Piętnastolatkaaaaaa

po intensywnym wf jestem burak na twarzy a w dodatku mam po prostu mokrą koszulkę. To nie dla tego ze jestem gruba, mam 54kg przy wzroście 1,67cm. Ogólnie pachy mi sie tez pocą, no ale na nie pomaga antyperspirant a na całe ciało go przecież nie nałożę.... Po lekkim wf jest ok, np po gimnastyce, ale jak całą lekcje jest najpierw rozgrzewka - bieganie a później np. gra w kosza to masakra- leje sie ze mnie... :o WIem ze to jest ochładzanie organizmu ale dlaczego inne dziewczyny tak nie mają???? Biegają tyle samo co ja, mają taką samą temperaturę 36,6, tyle samo piją co ja a ze mnie sie leje a z nich nie, one są najwyżej lekko ugrzane.... :o

Gość princeszza
przejdzie ci z wiekiem.. kup antidral pod pachy dziala

Gość hormony tarczycy
? one też mają jakis wpływ na regulacje temperatury ciała

Gość Piętnastolatkaaaaaa
No właśnie mam Antidrala i jest świetny, pachy mam prawie suche ale co mi po tym jak cała reszta jest momentami dosłownie mokra...??????? Na serio to nie jest przyjemne kończy się wf a ja taka ugrzana i czerwona i prawie że mokrą koszulką... Ogólnie mam trądzik różowawy to jeszcze tą czerwoną twarz mogę przeżyć ale tego pocenia się nie bardzo. A przerw nie chcę sobie robić bo mamy ostrą nauczycielkę, jak ktoś schodzi z boiska to już się czepia i bierze to pod uwagę przy wystawianiu ocen a ja chce mieć piątkę z wf bo jestem w 3 gim i mi do średniej potrzebna ta ocena.

Gość marioneteczka
każdy ma inny organizm :D a to są objawy okresu dojrzewania:D za jakiś czas Ci przejdzie :D

Gość pineee
Hej nie chce was straszyc ale ja mam to samo, zaczelo sie w gimnazjum... na szczescie dowiedzialam sie o antidralu - jest super tylko dziala tylko pod pachami, ale teraz koncze liceum i dalej tak mam, nic sie nie zmienilo, jak biegam lub cwicze to po 15 minutach jestem mokra, biegam zawsze w odosobnionych miejscach bo mi normalnie wstyd, na szczescie koles od wfu u mnie w szkole nie jest zbyt wymagajacy, najgorzej jest z roznymi dyskotekami czy imprezami - chcialabym sobie potanczyc ale 10 - 20 minut i mokre cale cialo, pot mi scieka po szyi i wlosy mam cale mokre - wstyd...

Gość asdfsafds
ja jestem facetem, lat prawie 30 i pocę się od dziecka, przez większość dni w roku, czy gorąco czy zimno, czy się ruszam czy leżę. mój ojciec ma to samo. nawet sobie nie wyobrażam że jakiś lekarz byłby mi w stanie pomóc, chyba że miałby zdolność Housa...

Gość Rkey
etiaxil jest dobry na to ok.50 złotych w aptece

Pot – wydzielina gruczołów potowych. Składa się głównie z wody (~ 99%), soli, tłuszczów, mocznika, kwasu mlekowego, węglowodanów, związków mineralnych (np. potas, wapń, magnez, żelazo). Jego skład zależy od spożywanych pokarmów, warunków klimatycznych, czynników hormonalnych oraz współistniejących schorzeń. }

Gość phhhhhhhhhhhhhiii
no mi po 10 minutach biegów pot nie spływa strumieniami, ale plecy całe mokre są i szyja i klatka piersiowa i pod pachami. Ale na pachy używam antidral... mnie tez to sie zaczęło z dojrzewaniem... ale teraz duzo biegam, ćwiczę,żeby wyrobić sobie kondycje i moze to coś pomoże a może nie. I tez mnie zastanawia pytanie ktore zadała autorka. Podobnie jak moje koleżanki pije tyle samo, tyle samo ćwiczę a pocę się dwa razy mocniej... no to gdzie sie podziewa ten ich pot skoro tak nie dużo go wydawają na zewnąztrrz???

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tradzik ROZOWATY a nie rozowawy!

Gość wspołczuję ci autorko
Ja też tak miałam na wf-ie jak byłam w twoim wieku. Nie cierpiałam tego tym bardziej, że w polskich szkołach nie można wziąć prysznica po wf-ie tylko od razu idzie się na nastepne lekcje. Czułam się wtedy nieświeżo i lepiąco :O a i tak miałam niskie poczucie własnej wartości, a to mnie dodatkowo dołowało. Teraz mam 25 lat i niestety wcale nie poce się mniej. Jedyne co się zmieniło to to, ze nie mam wf-u, a więc nie ma okoliczności, które by potęgowały pocenie się. Ale też zdarza mi się, ze w zimę mam całe plecy mokre i czuje jak mi po nich pot spływa :O Nie cierpię tego. Stosowałam antidral pod pachy, ale właśnie on działa tylko pod pachami i ja miałam wręcz wrażenie, ze reszta ciała poci mi się przez to bardzo.

Gość milena13
hej jestem tu pierwszy raz ale muszę zadać to pytanie... mam poważny problem.... gdy gdzieś jadę to najpierw idę się wykąpać no i później nakładam antyperspirant a później od razu dezodorant... i po 5-10 min jestem mokra to jest ohydne ale ozywam antyperspirantu z adidas i reksona

Gość milena13
no i jeszcze jedno mam jakiś środek na pocenie i nic byłam już u lekarzy ale oni mówią że to nie możliwe ze używam tego preparatu i nadal się poce bleeee

Gość olaaaa .;p 18
Nie martw sie dużo dziewczyn tak . I nie stety ja tez. To jest okropne . Każdy zakłada jakieś fajne różowe, i inne kolorowe bluzki a ja jak taka założę to jak zdejmę kurtke to mam plamy pod pachami. Oczywiście używam Antidral i mi pomagda . No ale jak piszecie on tylko pomaga pod pachy.;]

Gość gość
Możesz spróbować Etiaxilu, ale najlepiej skonsultuj się też z lekarzem w tej sprawie! :)