Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23 tydzien

intensywnosci ruchow w brzuszku a zachowanie po porodzie?

Polecane posty

Gość 23 tydzien

moja corcia rusza sie w brzuchu co jakis czas, powiedzialabym, ze to dosc slabe ruchy, slabe, delikatne kopniaczki...czy to oznacza, ze mala jest spokojna i po porodzie bedzie taka sama? czy nie ma to w ogole zadnego zwiazku? jak to bylo u was mamusie? pozdrawiam

miałam dwójkę w brzuchu jedna tak fikała że sobie węzeł zawiązała na pępowinie druga spokojna obie są flegmatyczkami

:) Moje pierwsze dziecko w brzuszku było ruchliwe, jako noworodek było cudownie śpiące, jako niemowle ruchliwe a jako dwulatek: SZ-AAAA-TTTT-AAAA-Ń-SSS-KKKK-OOOO ruchliwe heheheheh:) Moje drugiedziecko w brzuszku było spokojne, jakonoworodek cudownie śpiące, jako niemowlę spokojne...zobaczymyjakie będzie w przyszłości:) Więc nie wiem czy można tak poprzez pryzmat ruchów dzieciaczka w brzuszku patrzeć na to jakie będzie:)

Moj synek fikal ostro w brzuchu i po porodzie rowniez jest bardzo zywy :) znajomej znowoz byl bardzo spokojny i taki tez jest po porodzie. Chyba cos w tym jest. A 23 tydzien to jeszcze wczesnie. Z czasem sie moze rozbrykac :)

Gość 23 tydzien
dobrze wiedziec ;)

moj synek w brzuszku byl bardzo spokojny. Bardzo czesto martwilam sie, ze cos za slabo sie rusza. Mialam duzo wod plodowych i moze dlatego takie slabe odczucia byly. Za kilka dni konczy rok i jest wszedzie, biega, wspina sie po wszystkim i ogolnie energii ma nadmiar :)

moj syn w brzuszku byl nad wyraz spokojny zadnych wyczynow itp jak sie urodzil tez byl taki spokojny, prawie wogole sie nie ruszal, nie plakal itp na oddziale byl pupilkiem , wszystkie polozne mowily ze tego jakby wogole nie bylo za to corka dala bardzo szybko o sobie znac :) w brzuchu wariowala czesto i po porodzie tez jej tak zostalo mimo malej wagi to glosik ona miala, malo spala, byla bardzo ruchliwa na szczescie teraz jestem bardzo usmiechnietym dzieckiem, ale ruchliwość pozostala jej do dzis :)

Gość 23 tydzien
:)

Mi mój w brzuchu to szczególnie nie dokazywał. Delikatnie i słabo kopał. A teraz to wszędzie jego pełno :)

znam inną zależność: im dziecko bardziej bujane w czasie ciąży, tym spokojniejsze po porodzie. zauważają to mamy, które musiały długo leżeć plackiem na patologii ciąży - mają niewylulane dzieci, które po porodzie dają im do wiwatu. im więcej dziewczyna rusza się w ciąży (chodzi, tańczy, a nie tylko leży i pachnie), tym większa szansa że dziecko będzie spokojne.

Gość Nie wiem co się dzieje w
brzuszku ?Dziewczynki maja brzuszek .Ty masz brzuch . A poważnie nic nie ma do rzeczy intensywność ruchów w ciąży z aktywnąścią dziecka juz urodzonego .Dlaczego ?Bo na zachowanie płodu tak jak i na zachowanie dziecka urodzonego wpływają czynniki środowiskowe .Czyli jak mam w ciąży pije ,nadmiernie się bawi to i płod bardziej ruchliwy .Normalnie przeszkadza mu takie zachowanie .I adekwatnie małe dziecko też odbiera bodzće z otoczenia .Jest spokój to i dziecko spokojne .Itd,itp .

Gość 23 tydzien
brzuszek, czy brzuch, kazdy wie o co chodzi :O

dziewczyny nawet nie wiecie jak się uspokoiłam po waszych niektórych wypowiedziach;-) jestem już w prawie w 30tc a mój maluszek jest bardzo spokojny, czasami tylko czuję mocniejsze kopniaczki a tak tylko \"trzepot skrzydełek\";-) nie omieszkam o tym fakcie poinformować lekarza, ale na tą chwilę czuję ulgę;-)

marcin fikal w brzuchu strasznie... czasem az bolalo jak przylozyl... nie bylo minuty zeby sie nie ruszal... a w ciazy do samego konca latalam jak fryga wiec napewno byl w brzuchu wybujany bardzo... od urodzenia byl bardzo zywym dzieckiem choc w nocy spal dobrze i nie mial kolek... ale wszedzie go bylo pelno szybko zaczal chodzic i do tej pory jest energiczny... lila w brzuchu nie ruszala sie prawie wcale... od 32tc mialam robione ktg (ze wskazan medycznych) i czesto trzeba bylo je powtarzac bo sie nie chciala ruszac albo robili mi usg zeby sprawdzic czemu nie kopie... kopala tak ze 2-3 razy dziennie... tak kontrolnie zebym o niej nie zapomniala ze jest... a wybujana raczej nie byla bo pol ciazy przelezalam... po urodzeniu 2 pierwsze noce dala mi popalic a pozniej to normalnie jakbym dziecka nie miala... w nocy spala po 12-15 godzin a ze dobrze przybierala na wadze to jej nie wybudzalam no i w dzien tez spala tylko sie budzila na jedzenie... jak miala jakies 4 m-ce to zaczela sie budzic w nocy ale trwalo to niedlugo (ze 2 m-ce moze)... teraz tez jest bardzo spokojnym dzieckiem i caly czas sie cieszy...

Gość a u mnie bylo tak ....
pierwsza w brzuchy byla spokojna i jako niemowlak i dziecko byla bardzo spokojna .natomiast druga corcia w brzuchu byla bardzo zywa i po porodzie na poczaktu byla spokojana ale jak tylko skonczyla 8 mc zrobil sie na niej maly urwisek ( daje popalic )

Ja w ciazy ciagle schizowalam ze dziecko sie w ogole nie rusza .. bylo to moje najwieksze zmartwienie .. teraz ma pol roku i motorek w tyleczku :P